fbpx

Tips voor het optimaliseren van productpagina’s

Tips voor het optimaliseren van productpagina's

Share This Post


Google Zoeken ondersteunt verschillende winkelervaringen, ook wel ervaringen met verkopersvermeldingen genoemd, in de zoekresultaten. Deze omvatten productfragmenten, populaire producten, kennisvensters voor winkelen en zoeken naar afbeeldingen.

Om in aanmerking te komen voor deze ervaringen, heeft Google uitgebreide productgegevens nodig.

In de nieuwste aflevering van Google’s Ecommerce Essentials-serie op YouTube, deelt voorstander van ontwikkelaars Alan Kent tips voor het optimaliseren van uw productinformatie voor deze ervaringen.

Hier is een samenvatting van de informatie die wordt gedeeld in de Google-video.

Geef productgegevens op

De eerste stap om uw productpagina’s in aanmerking te laten komen voor ervaringen met Google-verkopersvermeldingen, is het verstrekken van de benodigde productgegevens.

Dit kan worden gedaan via gestructureerde gegevens op webpagina’s, via een Google Merchant-feed of beide. Google raadt aan beide te doen, indien mogelijk.

Als u net begint, wilt u misschien gestructureerde gegevens aan uw webpagina’s toevoegen en vervolgens een automatische Google Merchant-feed toevoegen. Deze feed wordt gemaakt op basis van uw pagina-inhoud en helpt Google uw producten beter te begrijpen.

Nadat u uw gestructureerde gegevens heeft toegevoegd, gebruikt u het rapport Merchant Listing in Google Search Console om te controleren of het correct is. Dit rapport toont eventuele problemen en helpt u deze op te lossen.

Geef prijsgegevens op

Het verstrekken van productprijsgegevens aan Google kan ingewikkeld zijn omdat de zoekmachine een groeiend aantal opties ondersteunt.

De eerste stap is het bekijken van de prijsopties die op uw website worden gebruikt en vervolgens de documentatie van Google over prijsmodellen lezen om te zien wat er wordt ondersteund.

Als u eenmaal weet welke prijzen uw site gebruikt en wat Google ondersteunt, moet u mogelijk de prijsgegevens die u aan Google verstrekt, vereenvoudigen om verwarring bij kopers te voorkomen.

Verzendinformatie is een cruciaal onderdeel bij het bepalen van de totale kosten van een item en een essentiƫle factor in zoekresultaten.

Het bepalen van de verzendkosten kan ingewikkeld zijn, omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder de gebruikte vervoerder, het totale gewicht en de afmetingen van de bestelling, de verzendafstand en meer.

Het is belangrijk op te merken dat u, net als prijzen, mogelijk de verzendinformatie die u verstrekt moet vereenvoudigen om overeen te komen met wat Google ondersteunt.

Google zegt dat het veiliger is om de verzendkosten te overschatten om te voorkomen dat klanten bij het afrekenen worden verrast met hoger dan verwachte kosten.

Geef product-ID’s op

Om in aanmerking te komen voor veel ervaringen met verkopersvermeldingen, moet u product-ID’s opgeven, zoals een GTIN-nummer, NPN-nummer of het merk en de naam van het product.

Hoe meer je kunt bieden, hoe beter, zegt Google.

Een SKU, of voorraadeenheid, is geen acceptabele product-ID omdat deze niet consistent is tussen verkopers.

Inspecteer gestructureerde gegevenstagging op GTIN’s of vergelijkbare product-ID’s op uw webpagina’s.

Controleer ook het Merchant Center-rapport in Google Search Console op waarschuwingen of foutmeldingen met betrekking tot product-ID’s.

Op te sommen

Ervaringen met Google-verkopersvermeldingen in zoekresultaten stellen bedrijven in staat hun zichtbaarheid te vergroten en de verkoop te stimuleren.

Om in aanmerking te komen voor deze ervaringen, moeten bedrijven uitgebreide productgegevens aan Google verstrekken, waaronder gestructureerde gegevens op webpagina’s, een Google Merchant Center-feed en productprijs- en verzendinformatie.

Bovendien is het verstrekken van product-ID’s zoals GTIN, NPN, merk en productnaam cruciaal om in aanmerking te komen voor ervaringen met verkopersvermeldingen.

Door deze tips te volgen en het rapport met verkopersvermeldingen in Google Search Console te gebruiken om nauwkeurigheid te garanderen, kunnen bedrijven hun productinformatie optimaliseren en hun kansen vergroten om in de zoekresultaten van Google te verschijnen.

Uitgelichte afbeelding: screenshot van YouTube.com/GoogleSearchCentral, januari 2023.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!