fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Afbeeldingen van topverhalen worden niet weergegeven in Google Zoeken

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vanochtend vroeg zijn er talloze meldingen geweest van afbeeldingen die niet worden geladen in de carrousel met Topverhalen van Google (zoals hieronder te zien is). Het probleem lijkt de zoekresultaten wereldwijd te beïnvloeden en Google heeft bevestigd dat het een bug is.

UPDATE: "Deze bug is nu grotendeels verholpen", tweette Google donderdag.

Uitgelichte afbeeldingen in de carrousel met Topverhalen worden niet geladen vanwege een bug
De carrousel met topverhalen, waar de aanbevolen afbeeldingen momenteel niet worden geladen. Sommigen hebben ook screenshots gemaakt waarin slechts een of twee van de verhalen een afbeelding bevatten die zoals gewoonlijk wordt geladen.

Een probleem aan de kant van Google. “Ja, het ziet eruit als een probleem aan onze kant,” Google's John Mueller getweet over de kwestie. Het bedrijf werkt momenteel aan het corrigeren van de bug, heeft Danny Sullivan, de openbare opsporingscontactpersoon van het bedrijf, bevestigd .

Waarom het ons iets kan schelen. Een wazige uitgelichte afbeelding kan een negatieve invloed hebben op uw klikfrequentie, dus zorg ervoor dat u aantekeningen maakt in uw rapporten om deze eigenaardigheid weer te geven. Sommige professionals hebben screenshots gemaakt van de carrousel Topverhalen met slechts een of twee afbeeldingen die met succes zijn geladen, wat kan leiden tot minder klikken voor de verhalen die geen uitgelichte afbeelding vertoonden. En aangezien de carrousel Topverhalen voor sommige uitgevers een belangrijke bron van zichtbaarheid en verkeer is, kan dit ook van invloed zijn op advertentie-inkomsten en andere marketingmogelijkheden die afhankelijk zijn van het krijgen van een gebruiker op uw site als de bug gedurende een langere periode onopgelost blijft. Gelukkig is Google al op de hoogte van het probleem – we blijven updates leveren zodra ze binnenkomen.


Over de auteur

George Nguyen is een redacteur voor Search Engine Land, die zich bezighoudt met organisch zoeken, podcasting en e-commerce. Zijn achtergrond is journalistiek en contentmarketing. Voordat hij de industrie betrad, werkte hij als radio-persoonlijkheid, schrijver, podcast-host en leraar op een openbare school.

More To Explore