fbpx

Topmanagers Twitter treden af: faillissement is niet uitgesloten

Topmanagers Twitter treden af: faillissement is niet uitgesloten

Share This Post


Volgens een tweet van een Platformer-reporter (@plataforma), hebben verschillende senior executives die verantwoordelijk zijn voor beveiliging, privacy en veiligheid en integriteit ontslag genomen bij Twitter. Omdat hun rollen de kern vormen van de werking van Twitter, kunnen de vertrekken vragen oproepen over de levensvatbaarheid van Twitter.

De seniormanagers zijn:

Chief Compliance Officer Marianne Fogarty Chief Information Security Officer Lea Kissner Global Head of Security and Integrity Yoel Roth Chief Privacy Officer Damien Kieran

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door verslaggever Casey Newton op Twitter:

Volgens berichten die zijn gedeeld op Twitter Slack, zijn de CISO van Twitter, het hoofd van het privacybureau en het hoofd van compliance gisteravond afgetreden.

Een medewerker zegt dat het aan technici is om “zelf te certificeren dat wordt voldaan aan de FTC-vereisten en andere wetten.”

— Casey Newton (@CaseyNewton) 10 november 2022

Yoel Roth – Global Head of Security and Integrity

Yoel Roth, nu het wereldwijde hoofd van beveiliging en integriteit, leidde een team van data-analisten, beleidsmakers en dreigingsonderzoekers die Twitter moesten beschermen tegen platformmanipulatie, kunstmatige tweetversterking, nepaccounts, het beschermen van de integriteit van verkiezingen en het bestrijden van spam. en andere bedreigingen voor gebruikers en het platform.

Een voorbeeld van het belangrijke werk van zijn team was de reactie van Twitter op de Russische invasie van Oekraïne.

Vier dagen na de invasie voegde Twitter tags toe aan tweets waarin informatie van Russische media werd gepromoot. Ze hebben ook stappen ondernomen om de weergaven van die accounts te verminderen.

Vandaag voegen we tags toe aan tweets die links naar Russische staatsmediawebsites delen en nemen we stappen om de verspreiding van dergelijke inhoud op Twitter aanzienlijk te verminderen.

We zullen deze labels de komende weken uitrollen naar andere aan de staat gelieerde media. pic.twitter.com/57Dycmn8lx

— Yoel Roth (@yoyoel) 28 februari 2022

Ze waren ook verantwoordelijk voor het verminderen van haatdragend gedrag:

Update over onze inspanningen om haatdragend gedrag te bestrijden: niet alleen hebben we de recente toename van schadelijk gedrag verminderd, maar we hebben het aantal vertoningen van deze inhoud in Zoeken met ~95% verminderd ten opzichte van eerdere basisniveaus. We blijven werken om Twitter elke dag veiliger te maken. https://t.co/g4X6ue0f8W pic.twitter.com/lK5fMRWCGb

— Yoel Roth (@yoyoel) 9 november 2022

Een andere belangrijke bijdrage was de invoering van een wereldwijd crisisdesinformatiebeleid.

Yoel’s team kondigde hun werk aan in een officiële Twitter-aankondiging:

“Vandaag introduceren we ons Crisis-desinformatiebeleid: een alomvattend beleid dat onze inspanningen zal leiden om geloofwaardige en gezaghebbende informatie te verheffen en ervoor te zorgen dat virale desinformatie tijdens crises niet wordt versterkt of bepleit.

In tijden van crisis kan misleidende informatie het vertrouwen van het publiek ondermijnen en verdere schade toebrengen aan toch al kwetsbare gemeenschappen.

Naast ons bestaande werk om betrouwbare informatie toegankelijker te maken tijdens crisisgebeurtenissen, zal deze nieuwe aanpak helpen de verspreiding door ons van de meest zichtbare en misleidende inhoud te beteugelen, vooral die welke ernstige schade zou kunnen veroorzaken.”

Er is geen woord over wie het beveiligings- en integriteitsteam van Twitter zal leiden.

Marianne Fogarty, Directeur Compliance

Marianne Fogarty was verantwoordelijk voor de naleving van de regelgeving.

De Federal Trade Commission heeft Twitter onlangs een boete van $ 150 miljoen opgelegd voor het vragen van gebruikers om privégegevens om accounts te beveiligen en die informatie vervolgens te gebruiken om gerichte advertenties te tonen.

De FTC heeft een bezorgdheid uitgesproken over wat er bij Google gebeurt.

Een FTC-woordvoerder werd geciteerd door The Hill:

“We volgen de recente gebeurtenissen op Twitter met grote bezorgdheid… …bedrijven moeten onze toestemmingsdecreten volgen. Onze herziene toestemmingsbevel geeft ons nieuwe instrumenten om naleving te garanderen en we zijn klaar om ze te gebruiken” .

Casey Newton van nieuwssite Platformer meldde dat werknemers werd verteld dat ze verantwoordelijk zouden zijn voor zelfcertificering voor naleving, wat een onorthodoxe benadering van naleving van regelgeving lijkt.

Casey twitterde:

Volgens berichten die zijn gedeeld op Twitter Slack, zijn de CISO van Twitter, het hoofd van het privacybureau en het hoofd van compliance gisteravond afgetreden.

Een medewerker zegt dat het aan technici is om “zelf te certificeren dat wordt voldaan aan de FTC-vereisten en andere wetten.”

— Casey Newton (@CaseyNewton) 10 november 2022

Chief Information Security Officer Lea Kissner

Een Information Security Officer is primair verantwoordelijk voor de cyberbeveiliging van bedrijven en websites.

Lea Kisner tweette het nieuws van haar ontslag:

Ik heb de moeilijke beslissing genomen om Twitter te verlaten. Ik heb de kans gehad om met fantastische mensen te werken en ik ben erg trots op de privacy-, beveiligings- en IT-teams en het werk dat we hebben gedaan.

Ik kan niet wachten om erachter te komen wat de toekomst biedt, te beginnen met mijn beoordelingen @USENIXSecurity

— Lea Kissner (@LeaKissner) 10 november 2022

Hoe lang kan Twitter overleven?

Het vertrek van zoveel senior medewerkers die essentieel zijn voor de dagelijkse gang van zaken op Twitter, kan voor sommigen aanleiding geven tot bezorgdheid over hoe lang Twitter kan blijven bestaan.

Musk draagt ​​zelf bij aan de perceptie dat Twitter echt op komst is.

Wauw! Elon Musk vertelde Twitter-medewerkers zojuist dat hij niet zeker weet hoe snel het bedrijf gaat en dat “faillissement niet uitgesloten is”.

— Zoë Schiffer (@ZoeSchiffer) 10 november 2022

Velen in de zoekgemeenschap vragen zich af of Twitter af is.

Ik zou graag willen dat deze vogel het zou overleven. Ik heb zoveel goede mensen ontmoet, ik heb vrienden en collega’s van heinde en verre bijgehouden. Hij leerde zoveel van zovelen en deelde ervaringen in realtime met zowel vrienden als vreemden

Ik haat het om het tot stof te zien afbrokkelen onder het enorme gewicht van het fragiele ego van één man

— MichelleRobbins (@MichelleRobbins) 11 november 2022

MySpace is overleden. Google+ is dood. Als Twitter dat doet… huh. Iets anders zal het vervangen. Iets anders doet het altijd.

— Rob Woods 💻🎣🏕️ (@robdwoods) 11 november 2022

Het vertrek van zoveel topmanagers kan sommigen ertoe brengen te concluderen dat Twitter niet de goede kant opgaat.

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!