fbpx

Twitter blokkeert de toegang tot apps van derden

Twitter blokkeert de toegang tot apps van derden

Share This Post


In een beweging die tot controverse leidde in de tech- en ontwikkelaarsgemeenschappen, lijkt Twitter de toegang tot apps van derden, zoals Twitterrific en Tweetbot, te hebben afgesloten.

Door de toegang tot zijn API af te sluiten, beperkt Twitter de mogelijkheid van ontwikkelaars om alternatieve manieren aan te bieden om toegang te krijgen tot het platform.

Deze wijziging kan van invloed zijn op degenen die voor hun dagelijkse Twitter-inhoud afhankelijk zijn van apps van derden.

Hoewel het onduidelijk is waarom Twitter zulke drastische wijzigingen aanbrengt in zijn API-toegangsbeleid, suggereert een rapport van The Information dat het geen toeval is.

Erin Woo, verslaggever van The Information, schrijft:

“In de anderhalve dag sinds gebruikers problemen met de apps begonnen te melden, hebben noch het officiële Twitter-account, noch het Twitter-ondersteuningsaccount uitgelegd wat de storing veroorzaakte, inclusief of het opzettelijk of per ongeluk was. Musk heeft ook geen commentaar gegeven op zijn Twitter-account.

Maar een senior software-engineer schreef eind donderdag dat “app-opschortingen van derden opzettelijk zijn”, in een intern Slack-kanaal in het commandocentrum van Twitter, dat door werknemers wordt gebruikt om service-uitval en -uitval te beheren. De ingenieur weigerde commentaar te geven toen The Information op zaterdagmiddag contact met hem opnam.

Hoewel er geen officiële mededeling is gedaan aan ontwikkelaars of gebruikers, speculeren velen dat de beslissing om API-toegang te beperken is ingegeven door de wens om de inkomsten te verhogen.

Apps van derden genereren minder advertentie-inkomsten voor Twitter. Mensen dwingen de officiële Twitter-app te gebruiken, kan het aantal advertentievertoningen verhogen en het een aantrekkelijker platform maken voor adverteerders.

Als meer gebruikers naar de officiële app worden geleid, kunnen er ook meer Twitter Blue-abonnementen worden gegenereerd, die niet kunnen worden gekocht in apps van derden.

Ongeacht de redenering achter de beslissing, schaadt Twitter de relaties met zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Het is voordelig voor gebruikers om externe ontwikkelaars toegang te geven tot de API van Twitter, omdat ze vaak tools kunnen maken die efficiënter en gebruiksvriendelijker zijn dan de tools die via Twitter zelf beschikbaar zijn.

Bovendien kan het toestaan ​​van API-toegang innovatie en creativiteit binnen de branche stimuleren, wat leidt tot meer geavanceerde technologieën en betere services.

Het feit dat deze wijziging zonder waarschuwing plaatsvond, heeft de relatie met ontwikkelaars verzuurd, waarbij sommigen beloofden niet verder te werken aan hun app als de API-toegang wordt hersteld.

Craig Hockenberry, de ontwikkelaar van twitterenhij schrijft op zijn blog:

“Wat me stoort aan de laatste dag van Twitterrific is dat het niet waardig was. Er was geen waarschuwing vooraf voor de makers, klanten kregen alleen een rare foutmelding en niemand legt uit wat er aan de hand is. We hebben niet de gelegenheid gehad om de klanten die al meer dan tien jaar bij ons werken…

Persoonlijk ben ik klaar. En met wraak.”

Matteo Villa, ontwikkelaar van Fenix ​​voor iOSzegt dat het overweegt zijn app uit de App Store te halen

En ik denk er eerlijk gezegd aan om Fenix ​​voor iOS ook uit de app store te halen.
Mensen downloaden het nog steeds en wie weet of en wanneer het stopt met werken.

— Matteo Villa (@mttvll) 15 januari 2023

Paul Haddad, mede-bedenker van Tweetbothij schrijft in een bericht op Mastodon dat hij zich op “kleinere maar groenere weiden” bevindt.

Als je wacht tot je favoriete Twitter-app van derden weer online komt, is het niet te zeggen of dat ooit zal gebeuren.

Toen Twitter zijn PR- en communicatieteam ontsloeg, was een vertegenwoordiger van het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar.

Uitgelichte afbeelding: postmoderne studio/Shutterstock

Source link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!