fbpx

Twitter breidt community-notities uit naar alle gebruikers

Twitter breidt community-notities uit naar alle gebruikers

Share This Post


Twitter rolt Community Notes wereldwijd uit, waarmee iedereen factchecks van andere gebruikers kan zien en beoordelen.

In een thread op Twitter kondigde het bedrijf aan dat de functie die voorheen bekend stond als Birdwatch algemeen beschikbaar is.

De draad gaat verder met het uitleggen van de community-notities in meer detail, samen met instructies over hoe u een bijdrager kunt worden.

Wat zijn Twitter Community-notities?

Community-notities zijn een open source-oplossing voor het controleren van feiten en het bieden van extra context aan de inhoud die mensen op Twitter plaatsen.

Mensen melden zich aan om Community Notes-moderator te worden, waarmee ze notities aan tweets kunnen toevoegen en opmerkingen over andere bewerkingen kunnen beoordelen.

Alle gebruikers kunnen de beoordelingen van de tweets zien en de beoordeling die ze ontvangen, wat een sociaal bewijs is dat de informatie geldig is.

Community Notes is een van de weinige recente toevoegingen aan Twitter die Elon Musk openlijk prees toen hij eigenaar werd van het bedrijf.

Community Notes is een game-wisselaar voor het verbeteren van de nauwkeurigheid op Twitter!

— Elon Musk (@elonmusk) 10 november 2022

Community Notes werd in 2021 gelanceerd als Birdwatch en kreeg al snel een nieuwe naam toen Musk het overnam.

Voorheen konden alleen Amerikaanse Twitter-gebruikers notities zien en beoordelen. Communitynotities zijn nu wereldwijd toegankelijk.

Daarnaast is Twitter van plan om moderators uit andere landen toe te voegen als onderdeel van deze uitbreiding. Hieronder geven wij aan hoe u zich kunt aanmelden.

Hoe u zich aanmeldt voor Twitter Community Notes

Er zijn drie stappen om samen komen Twitter Community Notes-programma.

Eerste stap: voldoe aan de eisen

Om deel te nemen aan het pilotprogramma Community Notes, moet je Twitter-account beschikken over:

Geen recente kennisgevingen van schendingen van Twitter-regels Minstens zes maanden geleden lid geworden van Twitter Een geverifieerd telefoonnummer van een vertrouwde telefoonmaatschappij

Stap twee: Accepteer de waarden van de gemeenschap

U moet dan erkennen dat u ermee instemt de volgende gemeenschapswaarden hoog te houden:

Bijdragen aan een beter begrip Te goeder trouw handelen Behulpzaam zijn, ook voor degenen die het er niet mee eens zijn

Derde stap: accepteer publieke inbreng

In de derde en laatste stap vraagt ​​Twitter je akkoord te gaan met de voorwaarden waaronder al je bijdragen en beoordelingen openbaar worden gemaakt.

De overeenkomst luidt:

“We willen dat iedereen kan begrijpen en evalueren hoe Community Notes werkt. Dus al je notities en beoordelingen zijn openbaar beschikbaar, zelfs als je account is beveiligd.”

Zodra je de laatste stap hebt voltooid, beoordeelt Twitter je aanmelding en laat het je weten wanneer je bent toegelaten tot het Community Notes-programma.

In de tussentijd kun je bijdragen van andere moderators bekijken om een ​​idee te krijgen van de soorten notities die mensen nuttig vinden.

Uitgelichte afbeelding: screenshot van Twitter.com/CommunityNotes, december 2022.

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!