fbpx

Twitter emuleert TikTok met twee nieuwe functies

Share This Post


Twitter heeft aangekondigd dat het twee updates zal uitbrengen die video-ontdekking zullen bevatten en de gebruikerservaring van het bekijken van video’s op volledig scherm zullen verbeteren.

Gebruikers merkten meteen dat het leek op een TikTok-stijl van het ontdekken en bekijken van video’s.

De reacties waren zowel positief als sceptisch.

Verkennen op Twitter

Beide wijzigingen zullen beschikbaar zijn in de Twitter Explore-functie, en beide functies zijn nu beschikbaar op Apple’s iOS.

Explore is een Twitter-feed met een samengestelde stroom van tweets die zijn geselecteerd op basis van de interesses van de gebruiker.

Het is beschikbaar op de Twitter-app en mobiele site via een vergrootglaspictogram waar tabbladen categorieën van trending onderwerpen weergeven, zoals Voor jou, Trending en Nieuws.

Nieuwe videocarrousel

Twitter begint met het toevoegen van een nieuwe videocarrousel waaruit een gebruiker populaire video’s kan selecteren om te bekijken, inclusief filmteasers.

Twitter aangekondigd in een tweet:

“Nu op iOS, worden video’s in je tijdlijn geopend in onze meeslepende videospeler op volledig scherm, waar je omhoog kunt vegen om meer inhoud te ontdekken.”

Twitter beschreef hoe de nieuwe functie het gemakkelijker maakt om meer video’s te blijven ontdekken.

“Sommigen van jullie op iOS en Android zullen ook aanbevolen inhoud zien in een nieuwe videocarrousel op de Explore ‘For You’-pagina.

Wil je teruggaan naar scrollen? Tik op de pijl terug in de linkerbovenhoek om de speler af te sluiten en direct terug te gaan naar waar je was gebleven.”

Meeslepende videospeler

De tweede wijziging is het updaten van de videoweergave van Twitter.

Nu hoef je alleen nog maar op een video te tikken om een ​​video op volledig scherm te bekijken om een ​​video uit te vouwen wanneer je de app gebruikt.

De update voegt ook functionaliteit toe die het gemakkelijker maakt om meer video’s te blijven bekijken.

Volgens de officiële aankondiging van het Twitter-blog:

“Toen video op volledig scherm werd gelanceerd, hebben we het ontdekken van video’s ook eenvoudiger gemaakt.

Scroll gewoon naar boven om te bladeren door meer boeiende video-inhoud.

Als je de viewer wilt verlaten en terug wilt naar de originele tweet, klik je op de pijl terug in de linkerbovenhoek.”

Reactie van gebruiker op Twitter-advertentie

Twitteraars vergeleken het nieuwe videokanaal direct en begrijpelijk met TikTok.

Tiktok op twitter

— ⚡️ Wumpus ⚡️ (@notwmpus) 5 oktober 2022

O ja Markering.

— abdul 🌌📷 (@Advil) 5 oktober 2022

Anekdotisch leken de reacties op de advertentie gelijk verdeeld tussen gebruikers die het op prijs stelden tijd aan video’s te kunnen besteden en degenen die dat niet deden omdat ze vonden dat Twitter veranderde in Twitter.

Ik zag dit net toen ik een video uploadde. Heel gaaf

— Youtubeble (@Youtubable) 5 oktober 2022

Helaas verkoopt Twitter zichzelf aan andere “trendy” sociale netwerken en verliest het al zijn originaliteit. Vroeger was het mijn favoriete sociale netwerk, juist omdat ze anders zijn dan de anderen, nu wordt het meer van hetzelfde.

— Kassio Frazão (@kassiofrazao) 5 oktober 2022

Video’s op Twitter

Video’s hebben altijd deel uitgemaakt van de Twitter-ervaring.

Maar het ontbreken van een video-ontdekkings- en plezierfunctie van Twitter maakte video-ontdekking ondergeschikt aan de tekstervaring van het lezen van tweets.

Het gebrek aan video-ontdekking leek een vergissing te zijn, omdat video’s beschikbaar waren, maar moeilijk te ontdekken waren als een afzonderlijke vorm van inhoudsmedium, behalve dat ze toevallig op interessante stuitten.

Hoewel vergelijkingen met TikTok schijnbaar onvermijdelijk zijn, is het ook enigszins onvermijdelijk dat video’s gemakkelijker te ontdekken en te bekijken zijn op Twitter.

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!