fbpx

Twitter-inkomsten dalen met 40% doordat de top 500 adverteerders zich terugtrekken

Twitter-inkomsten dalen met 40% doordat de top 500 adverteerders zich terugtrekken

Share This Post


Twitter wordt geconfronteerd met een crisis in zijn kernactiviteiten op het gebied van adverteren, zoals een senior bedrijfsleider onlangs zijn medewerkers liet weten dat de dagelijkse omzet met 40% is gedaald in vergelijking met vorig jaar.

Dit nieuws, voor het eerst gerapporteerd door The Information, komt na berichten dat meer dan 500 van de beste adverteerders van Twitter zijn gestopt met uitgaven aan het platform sinds CEO Elon Musk het overnam.

De aanhoudende daling van de advertentieactiviteiten van Twitter maakt het voor het bedrijf moeilijk om in 2023 break-even te draaien, zoals Musk eerder zei.

Waarom kiezen adverteerders ervoor?

Enkele grote adverteerders hebben hun afkeuring uitgesproken over Musks benadering van inhoudsmoderatie, waaronder het herstel van eerder verboden accounts en het ontslaan van topmanagers van bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het beteugelen van haatzaaiende uitlatingen.

Musk ontsloeg ook het grootste deel van het verkoopteam van Twitter, waaronder velen die de leiding hadden over de topadverteerders van het bedrijf en ongeveer 50 ingenieurs en datawetenschappers die werkten aan het verbeteren van het advertentieproduct van Twitter.

Welke adverteerders trekken zich terug?

Met name advertentieholdings Omnicom en Interpublic Group hebben hun klanten aanbevolen om tijdelijk alle advertenties op Twitter stop te zetten in afwachting van wat Musk vervolgens gaat doen.

Klanten van GroupM, ‘s werelds meest vooraanstaande advertentie-inkoper, hebben ook bezuinigd sinds Musk CEO werd, en zeiden dat het bedrijf een risicovol bedrijf is geworden.

Wat betekent dit voor Twitter-gebruikers?

Problemen met de advertentieactiviteiten van Twitter kunnen ertoe leiden dat Musk verdere kostenbesparende maatregelen neemt na zijn eerdere inkrimping van 75% van de 7.500 werknemers van Twitter en de sluiting van een van zijn datacenters.

Dit kan van invloed zijn op de servicekwaliteit van Twitter en kan resulteren in frequentere storingen of een gebrek aan nieuwe functies voor niet-betalende gebruikers.

Met de beperkte middelen die Twitter beschikbaar heeft om nieuwe tools te ontwikkelen, zou het niet verrassend zijn om nieuwe deals achter de Twitter Blue-betaalmuur te zien.

Het is ook mogelijk dat Twitter kosten in rekening brengt voor voorheen gratis functies, vergelijkbaar met hoe Musk geld verdiende met vinkjes.

Dat is natuurlijk speculatie, aangezien Twitter geen openbare verklaringen heeft afgelegd over de afnemende advertentieactiviteiten.

Het valt nog te bezien wat Musk gaat doen om de inkomsten te diversifiëren.

Nu de toekomst van het bedrijf op het spel staat, zullen de acties van Musk en Twitter nauwlettend in de gaten worden gehouden door de industrie en haar investeerders.

Uitgelichte afbeelding: Gearstd/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!