fbpx

Twitter introduceert een nieuwe beroepsprocedure voor opgeschorte accounts

Twitter introduceert een nieuwe beroepsprocedure voor opgeschorte accounts

Share This Post


Twitter voert met ingang van 1 februari een grote wijziging door in het beleid voor het opschorten van accounts.

Volgens een aankondiging van het beveiligingsteam van Twitter kunnen gebruikers in beroep gaan tegen accountopschortingen voor beoordelingen op basis van nieuwe criteria voor herstel.

Zoals we eerder hebben gedeeld, hebben we proactief eerder opgeschorte accounts hersteld. Vanaf 1 februari kan iedereen bezwaar maken tegen de schorsing van zijn account en worden beoordeeld aan de hand van onze nieuwe criteria voor herstel. https://t.co/2MR8yonMlM

— Twitter-veiligheid (@TwitterSafety) 28 januari 2023

Twitter merkt op dat het een meer genuanceerde benadering van beleidsschendingen hanteert en kiest voor minder ernstige acties, zoals het beperken van het bereik van individuele tweets in plaats van het verwijderen van accounts.

Vanaf nu schorst Twitter alleen accounts voor ernstige of herhaalde schendingen van zijn beleid.

Voorbeelden van ernstige schendingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, illegale inhoud of activiteiten, aanzetten tot of dreigen met geweld of schade, privacyschendingen, platformmanipulatie of spammen en intimidatie gericht tegen gebruikers.

Twitter herstelt proactief eerder opgeschorte accounts en heeft verduidelijkt dat accounts die betrokken waren bij illegale activiteiten, bedreigingen met schade of geweld, grootschalige spamming en platformmanipulatie niet zullen worden hersteld.

De nieuwe aanpak van het bedrijf voor accountopschorting is bedoeld om een ​​evenwicht te vinden tussen het bevorderen van gezonde online gesprekken en het beschermen van gebruikers tegen schade.

Twitter hoopt dat deze wijzigingen een eerlijkere en transparantere manier zullen bieden voor gebruikers om hun accounts opnieuw in te stellen, wat voorheen niet mogelijk was.

Gebruikers worden aangemoedigd zich vertrouwd te maken met de nieuwe criteria en beroep aan te tekenen tegen hun schorsingen als ze denken dat hun accounts onterecht zijn geschorst.

In zeldzame gevallen kan Twitter toestaan ​​dat controversiële inhoud of gedrag dat anders in strijd zou kunnen zijn met haar beleid, op de site blijft staan, omdat Twitter denkt dat het publiek geïnteresseerd is om beide kanten van een kwestie te zien.

Een crossfunctioneel team beoordeelt elke omstandigheid afzonderlijk alvorens een beslissing te nemen.

De potentiële invloed op het grote publiek, de bron van de inhoud en de beschikbaarheid van alternatieve berichtgeving over een evenement zijn enkele van de elementen waarmee Twitter rekening houdt bij het nemen van inhoudsbeslissingen.

De applicatiefilosofie van Twitter is hierop gedocumenteerd help pagina.

Uitgelichte afbeelding: KateV28/Shutterstock

Source link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!