fbpx

Twitter ontslaat senior engineers vanwege gedeelde meningen op het privé Slack-kanaal

Twitter ontslaat senior engineers vanwege gedeelde meningen op het privé Slack-kanaal

Share This Post


Ongeveer twee dozijn werknemers, waaronder senior senior ingenieurs, zijn vandaag ontslagen, blijkbaar omdat ze kritische standpunten hadden geuit in een privé Slack-kanaal.

Sommige van de kritische standpunten waren mogelijk een reactie op een tweet van Elon Musk die de trage prestaties de schuld gaf van iets dat later werd ontkracht.

Een senior Twitter-ingenieur genaamd Sam Pullara ontkrachtte een tweet over Twitter die door Musk was gepost.

mos hij twitterde:

“Trouwens, ik wil mijn excuses aanbieden voor het feit dat Twitter in veel landen erg traag is. De app doet meer dan 1000 slecht gegroepeerde RPC’s om een ​​tijdlijn voor thuis weer te geven!

“Het echte probleem is dat ze de weergave aan de serverzijde ongedaan hebben gemaakt en dat je tonnen code moet downloaden om één enkele tweet te zien. Andere landen zijn traag vanwege de rondreizen en de eerste download en niet zozeer vanuit de backend, aangezien iedereen deelt het.”

naar het geld beantwoord:

“Het echte probleem is dat ze de weergave aan de serverzijde ongedaan hebben gemaakt en dat je tonnen code moet downloaden om één enkele tweet te zien. Andere landen zijn traag vanwege de rondreizen en de eerste download en niet zozeer vanuit de backend, aangezien iedereen deelt het.”

Ontslagen van belangrijke werknemers

Een van de geweldige mensen die bij Twitter zijn ontslagen, is Yao Yue, voorheen een hoofdsoftware-engineer bij Twitter.

Haar LinkedIn-profiel deelt dit over haar:

“Mijn technische interesse ligt in het begrijpen van het gedrag van grootschalige gedistribueerde systemen en het creëren van samenstelbare, voorspelbare en elegante softwareoplossingen.

Ik leid momenteel een klein team van senior onderzoekers/ontwikkelaars die werken aan Twitter infra. We traceren, profileren in productie, optimaliseren systeemprestaties en oefenen software-hardware co-design uit.

…Mijn meest prominente OSS-project is Pelikan (http://pelikan.io), een modulair cacheframework met de beste prestaties en operatorergonomie in het gedistribueerde cachedomein. Pelikan is ideaal voor zowel grootschalige inzet als baanbrekend onderzoek.”

Deze zeer getalenteerde en ervaren medewerker werd ontslagen vanwege een gedeelde mening op een privé Slack-kanaal.

Yao Yue twitterde:

Na 12 ongelooflijke jaren en 3 weken chaos neemt Twitter officieel afscheid van mij.

Ik had nooit verwacht dat ik zo lang zou zijn gebleven, en ik had ook niet verwacht dat ik zo opgelucht zou zijn om weg te zijn.

Ik heb veel verhalen te vertellen. Maar voor mijn mede (ex-)tweeps-#LoveWhereYouWorked 🫡 pic.twitter.com/lVWbqpcSXO

— Yao Yue 岳峣 (@thinkingfish) 15 november 2022

Zoë Schiffer (@ZoeSchiffer) Platformer Hoofdredacteur (@platform) tweette details over Mike Cvet, een leider op het gebied van Twitter-infrastructuurtechnologie die werd ontslagen.

Infrastructuur is eigenlijk de onderliggende structuur waarop Twitter draait om het te laten werken, wat Cvet tot een belangrijke aanwinst maakt, vooral vanwege de kennis en ervaring die hij meebrengt door jarenlang bij Twitter te hebben gewerkt.

schiffer hij twitterde:

“Tot voor kort was Mike Cvet de technologieleider voor de hele Twitter-infrastructuur (en een vooraanstaande ingenieur, het hoogste niveau dat Twitter heeft).”

Mike Cvet tweette zelf over het ontslag van Nick Morgan (@skilldrick), een Twitter-backend-engineer.

Mike twitterde hoe zelfvernietigend het is om sleutelmedewerkers te ontslaan vanwege waarheidsgetrouwe meningen die privé worden gedeeld.

Cvet heeft gepubliceerd twee tweeten:

“Het is voor buitenstaanders moeilijk te begrijpen hoe absurd deze selectieve toepassing van ‘politiek’ is.

Het team dat verantwoordelijk is voor het leveren van 10+ MM-tweets/seconde voor interne en gebruikersgerichte use-cases, bestaat uit nog maar 2 personen.

Veel succes met verzenden eigenlijk … niets?

…toont een dramatische onderschatting van individuele expertise, domeinkennis en platformcomplexiteit aan.”

Nick Morgan, de backend-engineer van Twitter, tweette dat hij was ontslagen wegens het overtreden van het bedrijfsbeleid.

Mijn Twitter-account was destijds beveiligd, dus ik kan alleen maar aannemen dat dit was omdat ik niet 100% loyaliteit toonde aan Slack. Ik heb gehoord dat hetzelfde nu met veel anderen is gebeurd.

— Nick Morgan (parodie) (@skilldrick) 15 november 2022

Het ontslagbericht luidde:

“Hallo,

Het spijt ons u te moeten mededelen dat uw dienstverband met onmiddellijke ingang eindigt. uw recente gedrag is in strijd met het bedrijfsbeleid.”

(Tweet met screenshot)

🫡 pic.twitter.com/0HkKC0cA6K

— Nick Morgan (parodie) (@skilldrick) 15 november 2022

Het vreemdste aan deze ontslagen, die misschien wijzen op de grillige aard van de acties, is dat de bedrijfscultuur van Twitter werknemers aanmoedigde om zich uit te spreken.

Het was dus een schokkende verrassing dat het uiten van een mening in een privé Slack-kanaal resulteerde in ontslag.

Casey Newton (@CaseyNewton) van Platformer tweette een herinnering aan een van de kernwaarden van Twitter, “Communiceer onbevreesd om vertrouwen op te bouwen” om te onderstrepen dat het toestaan ​​van waarheidsgetrouwe uitspraken op de werkplek altijd deel heeft uitgemaakt van de bedrijfscultuur van Twitter.

Hij twitterde:

Het is belangrijk op te merken dat Twitter al lang een cultuur van interne meningsverschillen heeft gecultiveerd: “Communiceer zonder angst om vertrouwen op te bouwen.”

Er is geen interne gedragscode gewijzigd sinds Elon het roer overnam. Dit is dus allemaal onverwacht.

— Casey Newton (@CaseyNewton) 15 november 2022

Er waren veel andere ontslagen werknemers, van wie sommigen hun verwarring uitten over het naamloze bedrijfsbeleid dat ze schonden.

Lana Nelson (LinkedIn), een stafsoftware-engineer van het Twitter Embeds-team, postte dat ze was ontslagen wegens het overtreden van het bedrijfsbeleid.

zij hij twitterde:

“Nou, dat is het voor mij mensen! “Uw recente gedrag heeft het bedrijfsbeleid geschonden”. Als u vraagt ​​waarom precies, weet ik het niet”

Verloren institutionele kennis

De meest directe zorg die voortvloeit uit de ontslagen is waarschijnlijk het verlies van de mensen die Twitter elke dag draaiende houden en innoveren om het in de toekomst draaiende te houden.

Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen voorspelden dat er eerder vroeger dan later een Twitter-storing zou kunnen komen.

Een verborgen factor waarmee rekening moet worden gehouden, is het verlies van institutionele kennis.

Institutionele kennis is alle ervaring, de geschiedenis, de ongedocumenteerde manieren om dingen op te lossen die nodig zijn om een ​​bedrijf te runnen.

Medewerkers kunnen vervangen worden. Maar het hoge niveau van kennis en ervaring dat direct verband houdt met Twitter, dat degenen die onlangs zijn ontslagen, kan niet worden vervangen.

Velen op Twitter deelden hun bezorgdheid over het verlies van deze getalenteerde individuen.

Elon Musk reageerde spottend.

mos hij twitterde:

Ik wil me verontschuldigen voor het ontslaan van deze genieën. Ongetwijfeld zal zijn immense talent elders goed van pas komen.

— Elon Musk (@elonmusk) 15 november 2022

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/tommaso lizzul

Source link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!