fbpx

Twitter plaatst nu aanbevolen tweets in de feeds van iedereen

Twitter plaatst nu aanbevolen tweets in de feeds van iedereen

Share This Post


Twitter breidt aanbevolen tweets uit naar alle gebruikers, inclusief mensen die ze tot nu toe hebben weten te vermijden.

In een Aankondiginghet bedrijf stelt:

“We willen ervoor zorgen dat iedereen op Twitter de beste inhoud op het platform ziet, dus we breiden aanbevelingen uit naar alle gebruikers, ook degenen die ze in het verleden misschien niet hebben gezien.”

Twitter linkt naar een blogpost uit september waarin wordt uitgelegd hoe aanbevelingen werken.

In het kort: Aanbevelingen zijn algoritmisch geselecteerde tweets van accounts die je niet volgt.

Door aanbevolen tweets weer te geven naast andere inhoud in de hoofdfeed, probeert Twitter gebruikers te helpen andere accounts te ontdekken die ze mogelijk willen volgen.

Deze verandering betekent niet noodzakelijkerwijs dat mensen die uitgelichte tweets hebben gezien er meer van gaan zien.

De aankondiging van Twitter benadrukt dat deze update van toepassing is op mensen die de aanbevolen tweets nog niet zagen.

Echte gebruikers melden echter een toename van aanbevolen tweets. Sommigen ontvangen zelfs aanbevelingen op hun tabblad Meldingen.

Mijn Twitter-feed bestaat voor minimaal 30% uit aanbevolen tweets.

Het lijkt erop dat Twitter verandert in TikTok: een gepersonaliseerde feed op basis van gebruikersgedrag, niet wie je kiest te volgen.

— Austin Rief ☕️ (@austin_rief) 1 december 2022

Tfw Twitter blijft proberen uitgelichte tweets in mijn meldingentabblad te plaatsen pic.twitter.com/JSZtlaOzsU

— Kyle Foley (@KFoleyFL) 1 december 2022

Als je niet van aanbevolen tweets houdt of er te veel ziet, kun je overschakelen naar de tijdlijnfeed en ze helemaal vermijden.

We horen graag hoe we ze kunnen verbeteren! In de tussentijd kun je overschakelen naar de nieuwste tweets door op het glimmende pictogram te klikken.

— Twitter-ondersteuning (@TwitterSupport) 30 november 2022

De verhouding van de bovenstaande tweet geeft je een idee van de consensus over de aanbevelingen en het gebrek aan opties om ze af te wijzen.

Een vocaal contingent van Twitter-gebruikers zou liever relevantere aanbevelingen zien of meer manieren hebben om zich af te melden.

Slechts een paar maanden geleden bekritiseerde Twitter-CEO Elon Musk het aanbevelingsalgoritme en zei dat hij de voorkeur geeft aan de chronologische feed:

Chronologische tweets zien er veel beter uit dan het “algoritme” suggereert.

— Elon Musk (@elonmusk) 12 mei 2022

Kan Twitter’s uitbreiding van aanbevolen tweets verbeteringen aan het algoritme betekenen?

U kunt uw aanbevelingen aanpassen door op het pictogram met drie stippen naast afzonderlijke tweets te tikken.

Van daaruit kun je zeggen dat je “niet geïnteresseerd bent in deze tweet” of een stap verder gaan en het account dempen, zodat Twitter het je niet nog een keer aanbeveelt.

Toegegeven, het is een omslachtige manier om het aanbevelingssysteem van Twitter te verbeteren, maar het is het enige alternatief voor het overschakelen naar ‘laatste tweets’.

Uitgelichte afbeelding: Roman Samborskyi/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!