fbpx

Twitter-update wil ‘beste plek zijn om media te delen’

Twitter-update wil 'beste plek zijn om media te delen'

Share This Post


Twitter heeft een update voor het delen van media aangekondigd die, samen met een andere update, het gemakkelijker maakt om video’s te ontdekken en in wezen Twitter verandert in een platform voor het delen van media.

De aankondiging stelt duidelijk en ondubbelzinnig dat het doel is om “de beste plek om media te delen” te worden en publiceert voorbeelden van de nieuwe functies.

Vanaf vandaag kan elke gebruiker van de Twitter-app maximaal vier video’s, afbeeldingen en/of GIF’s uploaden binnen één tweet.

Deze wijziging gaat gepaard met een andere grote update die een videocarrousel toevoegt aan de Explore-functie.

Met de videocarrousel kunnen gebruikers meer video’s ontdekken om te bekijken.

De aankondiging van Twitter is duidelijk dat het doel is om zijn platform over te zetten van een voornamelijk op tekst gebaseerde bestemming voor sociale media naar een platform voor het delen van multimedia.

Volgens de advertentie:

“Deze update is het nieuwste voorbeeld van hoe we eraan werken om van Twitter de gemakkelijkste en handigste plek te maken om afbeeldingen, video’s en andere creatieve inhoud te delen.

Het vormt een aanvulling op de lancering van twee nieuwe videoproducten: video’s op volledig scherm en een nieuwe videocarrousel op het tabblad Verkennen, waardoor het voor mensen gemakkelijker dan ooit is om te vinden en te zien wat er op Twitter gebeurt.

Het doel van deze update is om videomakers een manier te bieden om zich uit te drukken, terwijl updates van de videocarrousel gebruikers helpen nieuwe video’s te ontdekken.

Twitter uitgelegd:

“Door verschillende soorten visuele inhoud in één tweet te mengen, kunnen makers zichzelf uitdrukken met meer dan 280 tekens en krijgen ze meer manieren om hun verhaal te vertellen.”

Voorbeelden van nieuwe indeling

Twitter plaatste voorbeelden van nieuwe en creatieve manieren om media te delen en een verhaal te vertellen.

Een voorbeeld is een naast elkaar tweeten een afbeelding en een tweet naast elkaar plaatsen.

Screenshot met een foto naast een afspeelbare video in een tweet

Dit type tweet biedt de mogelijkheid om een ​​afbeelding en een video naast elkaar te plaatsen en ook de video af te spelen terwijl het formaat naast elkaar blijft.

Door een afbeelding en een video naast elkaar te uploaden, kunt u een videoversie van het evenement bekijken en visueel vergelijken met een foto van hetzelfde evenement.

Het is een interessante en artistieke manier om media te tonen die dezelfde gebeurtenis als het ware vanuit verschillende perspectieven laten zien.

Hier is nog een voorbeeld van een foto en video samen in één tweet:

Screenshot van een tweet met een afbeelding en een video

Grote veranderingen op Twitter

Twitter heeft tal van wijzigingen aangebracht in zijn platforms om het genereren van inkomsten met videomakers aan te moedigen.

Maar geen van deze updates resulteerde in een substantiële wijziging van het platform zelf.

Deze nieuwe updates zijn belangrijk omdat ze ingrijpend veranderen wat Twitter is, van een voornamelijk op tekst gebaseerd uitwisselingsplatform tot een site voor het delen van sociale media.

Dagvaarding

Lees de Twitter-aankondiging

Gemengde mediapresentatie: video’s, afbeeldingen en GIF’s samen in één tweet

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/aslysun

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!