fbpx

Uitdagingen en kansen voor verkopers

Uitdagingen en kansen voor verkopers

Share This Post


Het moederbedrijf van Google, Alphabet Inc., rapporteerde voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een dalende winst.

Het boekte de afgelopen drie maanden een omzet van $ 76 miljard, maar het was niet genoeg om aan de verwachtingen van Wall Street te voldoen.

De omzet van Google daalde met 9% in vergelijking met vorig jaar, en het grootste bedrijf, Google Search, zag de omzet met 1% dalen. Zelfs de advertentieverkoop van YouTube daalde met bijna 8%.

Alphabet heeft besloten het personeelsbestand met 12.000 te verminderen en verwacht tussen de 1,9 miljard en 2,3 miljard dollar aan ontslagvergoedingen uit te geven.

Dit laatste inkomstenrapport laat zien dat technologiereuzen zoals Google voor uitdagingen staan ​​in het huidige digitale advertentielandschap.

Maar Google-CEO Sundar Pichai gelooft dat de langetermijninvesteringen van het bedrijf in AI een sleutelfactor zullen zijn voor het toekomstige succes.

In een persbericht zegt Pichai dat hij verwacht dat er binnenkort grote vorderingen op het gebied van AI zullen worden onthuld in Google Zoeken en andere gebieden:

“Onze langetermijninvesteringen in deep computing positioneren ons zeer goed nu AI een keerpunt bereikt, en ik ben enthousiast over de AI-aangedreven sprongen die we gaan onthullen in Search en meer daarbuiten. Er is ook een grote duw in de cloud, YouTube-abonnementen en onze Pixel-apparaten. We zijn op een grote reis om onze kostenstructuur op een duurzame manier opnieuw in te richten en financieel duurzame, levendige en groeiende bedrijven op te bouwen in heel Alphabet”.

Alphabet CFO Ruth Porat meldde dat de geconsolideerde omzet in het vierde kwartaal 76 miljard dollar bedroeg, een stijging van 1 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2022 had het een omzet van $ 283 miljard, een stijging van 10%.

In de toekomst verandert Alphabet de manier waarop het rapporteert over zijn AI-activiteiten.

DeepMind, voorheen gerapporteerd onder “Overige weddenschappen”, wordt nu gerapporteerd als onderdeel van de bedrijfskosten van Alphabet om de groeiende integratie met Google Services en Google Cloud te weerspiegelen.

Wat betekent dit voor marketeers?

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de technologie-industrie en hoe deze van invloed kunnen zijn op advertentiestrategieën.

De dalende winsten van Google en de dalende inkomsten op zijn zoekplatforms en YouTube herinneren eraan dat het digitale advertentielandschap voortdurend evolueert en dat bedrijven zich moeten aanpassen om bij te blijven.

Marketeers zouden moeten overwegen hun advertentie-inspanningen over meerdere platforms te diversifiëren om de impact van marktveranderingen te minimaliseren.

Ook de focus van Google op AI en de integratie ervan met Google-services en de cloud is iets om op te letten.

Naarmate AI vordert, kan het marketeers nieuwe kansen bieden om hun doelgroepen effectief te targeten en aan te spreken.

Door op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen, kunnen marketeers voorop blijven lopen en ten volle profiteren van deze kansen.

Ondanks de recente financiële tegenslagen van Google, blijft de technologiegigant een belangrijke speler in het digitale advertentielandschap, en zijn investeringen in AI tonen zijn toewijding aan voortdurende groei en innovatie.

Uitgelichte afbeelding: Sergio Photone/Shutterstock

bron: AlfabetSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!