fbpx

Uw gids voor hostingtypen voor uw WordPress-website

Share This Post


WordPress is een content management systeem (CMS) met een dominant marktaandeel van 60%.

WordPress is niet zomaar een CMS, maar een dynamisch en uitbreidbaar platform. Door zijn flexibiliteit kan het worden omgezet in elk type website, zoals e-commerce, blog, community of portal.

De kracht en betrouwbaarheid van uw WordPress-site hangt echter grotendeels af van de server of hosting die deze ondersteunt.

Het brede en gevarieerde hostinglandschap biedt een breed scala aan mogelijkheden, waaronder shared en VPS hosting, dedicated servers, cloud en managed WordPress hostingdiensten.

In deze gids onderzoeken we de soorten hosting en bedrijven die beschikbaar zijn die u kunt gebruiken als uitgangspunt om uw onderzoek uit te voeren en de beste hostingbedrijven voor uw gebruik te vinden.

We zullen ingaan op de soorten hosting aangezien deze de kwaliteit en prestaties van de website bepalen en een lijst maken met gevestigde hostingbedrijven die op de markt beschikbaar zijn.

De verschillende soorten accommodatie die beschikbaar zijn, zijn:

We begrijpen nu elk type hosting en beschrijven hun unieke kenmerken en voordelen.

(Houd er rekening mee dat onze lijst met services alfabetisch is gerangschikt en dat de volgorde geen rangorde impliceert of suggereert dat de ene service superieur is aan de andere.)

Wat is gedeelde hosting?

Shared hosting is een soort webhostingservice waarbij meerdere websites op één webserver worden gehost.

In een gedeelde hostingomgeving krijgt elke gebruiker een deel van de totale bronnen van een server (zoals schijfruimte, bandbreedte, CPU-tijd, enz.) om op hun websites te gebruiken.

Aangezien alle gebruikers bronnen delen, kan dit soms leiden tot tragere prestaties van de website, vooral als een website veel verkeer ontvangt of veel bronnen verbruikt.

Hoewel gedeelde hosting een geweldige combinatie is voor kleine websites met weinig verkeer, is het misschien niet genoeg voor complexe projecten zoals e-commerce, blogs met veel verkeer of degenen die volledige controle over hun serveromgeving nodig hebben.

Hieronder vindt u de lijst met de meest populaire shared hosting:

Wat is een Virtual Private Server (VPS)?

Een Virtual Private Server (VPS) is een vorm van webhosting die virtualisatietechnologie gebruikt om u te voorzien van speciale (privé) bronnen op een krachtige server met meerdere gebruikers.

VPS-hosting repliceert de mogelijkheden van een dedicated server terwijl de fysieke server nog steeds technisch wordt gedeeld met andere gebruikers.

VPSAfbeelding door de auteur, juni 2023

Een VPS is gepartitioneerd zodat elke gebruiker zijn eigen besturingssysteem, bandbreedte en schijfruimte heeft, onaangetast door anderen op dezelfde server.

Naarmate uw website groeit, kunt u eenvoudig uw bronnen (zoals geheugen en schijfruimte) upgraden zonder dat u naar een nieuwe server hoeft te migreren.

De fysieke bronnen van de server (zoals CPU, RAM en schijfruimte) worden echter gedeeld tussen verschillende VPS’en.

Hostinger's VPS-hostingniveausAfbeelding door de auteur, juni 2023

Dit type hosting is meestal goed voor e-commerce of blogs met matig verkeer (een paar duizend bezoekers per dag).

Wat is een Virtual Dedicated Server (VDS)?

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt een virtual dedicated server (VDS) een niveau van virtualisatie waardoor het lijkt alsof het besturingssysteem op speciale hardware draait, ook al is dat niet het geval.

vdsAfbeelding door de auteur, juni 2023

Het verschilt van VPS op basis van hoe partitionering wordt uitgevoerd.

Het belangrijkste verschil is dat aan elke virtuele server een toegewezen deel van de serverbronnen wordt toegewezen.

Als een VDS bijvoorbeeld drie virtuele machines heeft, gebruikt elk een derde van de toegewezen bronnen, ongeacht of deze draait of niet.

Dit niveau van resourcegarantie kan belangrijk zijn voor toepassingen die meer resources verbruiken of voor situaties waarin het resourcegebruik zeer variabel kan zijn.

VDS-services zijn meestal hoger geprijsd dan VPS-services. Dit is voornamelijk te danken aan de toegewijde bronnen en verbeterde controle die ze bieden over uw serveromgeving.

In de meeste gevallen bieden bedrijven die VPS aanbieden ook een VDS aan.

Hieronder vindt u de lijst met de meest populaire bedrijven die VPS-hosting aanbieden:

Wat is dedicated hosting?

Dedicated hosting (zoals de naam al doet vermoeden) is een type hosting waarbij u uw eigen server heeft en volledige toegang heeft tot de bronnen.

Het biedt maximale prestaties en controle voor drukbezochte websites, resource-intensieve applicaties of toepassingen die uitgebreide aanpassingen vereisen.

Hieronder staan ​​de hostingbedrijven die dedicated hosting (server) service aanbieden:

Bovendien biedt dedicated hosting verbeterde beveiligingsmaatregelen; als enige gebruiker van de server heeft u volledige controle over de beveiligingsinstellingen.

Het biedt een uniek niveau van maatwerk. Aangezien u root-toegang tot de server heeft, kunt u elke software of toepassing installeren en configureren die uw website of bedrijf nodig heeft.

Houd er rekening mee dat dedicated hosting duurder is dan shared hosting of VPS-hostingopties, en technische kennis en vaardigheden vereist om de server in te stellen, te configureren en te beheren.

Wat is cloudhosting?

Cloudhosting is een soort hostingservice die een netwerk van servers gebruikt om bronnen te distribueren en de hosting van websites of applicaties te beheren.

Dit betekent dat websites die worden gehost op een cloudhostingplatform uw bronnen kunnen verhogen of verlagen op basis van uw behoeften en gemakkelijk verkeerspieken kunnen opvangen.

Een van de voordelen van cloudhosting is kosteneffectiviteit.

In plaats van te investeren in en onderhoud te plegen aan dedicated servers die mogelijk onderbenut blijven tijdens periodes van weinig verkeer, stelt cloudhosting u in staat om resources naar behoefte te schalen en alleen te betalen voor de resources die u hebt gebruikt.

Hier zijn enkele gevestigde cloudhostingproviders:

Houd er rekening mee dat het opzetten van een cloudwebsite geavanceerde technische kennis van cloudinfrastructuurbeheer vereist om uw website of applicatie te implementeren en te onderhouden.

Daarom zou ik aanraden om met beheerde WordPress-hostingproviders te gaan, die in de cloud zijn gebouwd en je tijd vrijmaken om je installatie-exemplaar te beheren.

Wat is beheerde WordPress-hosting?

Beheerde WordPress-hosting is een gespecialiseerde hostingservice die speciaal is ontworpen voor WordPress-websites.

Met beheerde WordPress-hosting zorgt de hostingprovider voor alle technische aspecten van het runnen van een WordPress-site.

Hoewel het zelf installeren en onderhouden van WordPress in de cloud een meer betaalbare optie kan zijn, besteed je tijd aan het onderhouden van je aanwezigheid in de cloud, wat je kan afleiden van het focussen op het laten groeien van je website. dit.

Met beheerde WordPress-hosting ontlast u onderhoudstaken met betrekking tot:

Serverinstellingen. WordPress-updates. beveiliging Staging-omgevingen. Schaalbaarheid Resource-optimalisaties. Hosting-ondersteuning.

Hierdoor kunt u zich concentreren op het maken van inhoud en bedrijfsgroei.

Hieronder vindt u geen volledige lijst, maar eerder een korte lijst van bekende bedrijven die cloud-hosted managed WordPress-hosting aanbieden. Ze worden vaak geleverd met een ingebouwd CDN:

Door te kiezen voor een beheerde oplossing hoeft u zich geen zorgen meer te maken over serverbeheer en kunt u zich richten op de groei van uw online bedrijf.

conclusie

In deze gids hebben we de verschillende soorten hosting onderzocht en een lijst met gevestigde hostingbedrijven gegeven.

Het is belangrijk om verder onderzoek te doen en uw specifieke vereisten te evalueren op basis van factoren zoals budget, websitegrootte en complexiteit.

Zoals we hebben besproken, biedt het hostinglandschap verschillende opties, waaronder shared hosting en VPS, dedicated servers en beheerde WordPress-hostingservices. Shared hosting is geschikt voor kleine websites, terwijl VPS- en VDS-hosting meer middelen en controle bieden.

Dedicated hosting biedt maximale performance en maatwerk, maar vereist technische expertise. Cloudhosting zorgt voor schaalbaarheid en kosteneffectiviteit, maar vereist vaardigheden op het gebied van cloudinfrastructuurbeheer of het inhuren van een cloudspecialist.

Onder deze opties valt beheerde WordPress-hosting op als een gespecialiseerde service die speciaal is ontworpen voor WordPress-websites, die ik zou aanraden om mee te gaan.

In het volgende artikel gaan we dieper in op de kenmerken van elke managed hosting provider. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden wanneer de nieuwe gids uitkomt.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Rawpixel.com/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!