fbpx

Verplaats JavaScript onder HTML-headers

Verplaats JavaScript onder HTML-headers

Share This Post


John Mueller van Google stelt voor om JavaScript-code onder de HTML-head-tag te plaatsen om ervoor te zorgen dat zoekcrawlers uw website volledig kunnen begrijpen.

Mueller deelt deze tip in een Reddit-thread, waar een gebruiker vraagt ​​of plaatsing van HTML-code SEO-problemen kan veroorzaken.

Het antwoord is ja; Plaatsing van HTML-code kan een negatieve invloed hebben op uw SEO-inspanningen als deze niet bovenaan de pagina wordt weergegeven.

Meer specifiek is het belangrijk om de gedeelte van het HTML-document bovenaan de pagina. Dit gedeelte moet de informatie bevatten die Google nodig heeft om uw site goed te lezen.

Elke JavaScript-code moet onder HTML-headers worden geplaatst.

Om ervoor te zorgen dat JavaScript de sectie raadt Mueller aan om de rendertool in Search Console te gebruiken:

“De html-headers () zou vrijwel bovenaan moeten staan. Ik zou elke JS onder de HTML-headers verplaatsen en met de rendertool in de zoekconsole controleren of de JS de sectie”.

Wat de hoofdinhoud betreft, zegt Mueller dat de locatie minder belangrijk is, hoewel het cruciaal is voor de dat het gedeelte schoon en goed georganiseerd is, zodat Googlebot het goed kan begrijpen.

Müller vervolgt:

“Voor de inhoud maakt het niet zoveel uit, maar aangezien de kop voor machineleesbare informatie is waarvan is geverifieerd dat deze zich op een specifiek deel van de pagina bevindt, moet deze bovenaan echt schoon zijn.

Weg met JavaScript! (in de )”

Waarom is JavaScript-plaatsing belangrijk voor SEO?

Bij het ontwerpen van een website is het het beste om JavaScript-code op te nemen onderaan het HTML-document bij de afsluiting Label.

Dit komt omdat JavaScript de weergave van een webpagina kan vertragen terwijl deze wordt geladen, wat resulteert in een slechte gebruikerservaring.

Door het JavaScript onderaan de pagina te plaatsen, kan eerst de HTML worden weergegeven, zodat de gebruiker de inhoud kan bekijken terwijl het JavaScript op de achtergrond wordt geladen.

Bovendien kunt u voorkomen dat externe JavaScript-bestanden de weergave van pagina’s blokkeren door asynchrone of uitgestelde kenmerken te gebruiken.

bron: Reddit

Uitgelichte afbeelding: StockEU/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!