fbpx

Video zoeken omkeren (en waarom het handig is)

Video zoeken omkeren (en waarom het handig is)

Share This Post


Ben je ooit een spannende video tegengekomen en vroeg je je af waar het vandaan kwam?

Als dat zo is, zult u blij zijn te weten dat er veel manieren zijn om een ​​videobron te vinden met behulp van omgekeerde video-zoekopdrachten.

Deze gids leert u hoe u omgekeerd video’s kunt zoeken en waarom dit nuttig is.

Wat is een omgekeerde videozoekopdracht?

Veel mensen gebruiken zoekmachines om informatie te vinden door te zoeken naar een specifiek woord of zinsdeel (dwz “trefwoorden”) totdat de zoekmachine een pagina, video of andere inhoud onthult die overeenkomt met de zoekopdracht.

Een omgekeerde zoekopdracht houdt echter in dat u de inhoud invoert (meestal een video of afbeelding) en elke webpagina vindt waar de inhoud wordt weergegeven.

Een RVS (reverse video lookup) bestaat dus uit het toewijzen van een video aan de zoekmachine en het ontdekken van de bron van die video op het web.

Hoe omgekeerd zoeken naar video’s werkt

Zoekmachines, zoals Google, kunnen de kleur en pixels van een video interpreteren en vervolgens vergelijkbare (of exacte) video’s op internet vinden.

Hierdoor wordt vaak de originele bron van de video en alle andere exemplaren van de video online onthuld.

Dit proces is echter niet altijd 100% nauwkeurig.

Als een enkele pixel in je video is gewijzigd, wordt deze mogelijk niet weergegeven in de zoekresultaten.

Ook wordt er elke dag een groot aantal video’s naar het web geüpload, dus dit proces vereist dat zoekmachines alle video’s effectief indexeren om ze in zoekresultaten weer te geven.

Redenen om omgekeerd zoeken naar video’s te gebruiken

Er zijn een paar redenen waarom u reverse video-lookup zou willen gebruiken. Dit zijn de meest voorkomende gebruiksscenario’s:

Vind de bron van een video

Meestal wordt een omgekeerde video-lookup gebruikt om de bron van een video te vinden.

Stel dat u een grappige of waardevolle video online vindt. Misschien wil je weten wie de video heeft gepost, of andere inhoud (zoals een blogartikel) is gekoppeld aan de video, of dat de eigenaar vergelijkbare inhoud produceert.

In dit geval kan een omgekeerde videozoekopdracht de oorspronkelijke bron van de inhoud vinden.

Vind dubbele video’s

Als je een videoproducent bent, wil je misschien een omgekeerde videozoekopdracht gebruiken om te zien of iemand een van je originele video’s heeft gekopieerd of afgespeeld.

Een omgekeerde video-zoekopdracht kan u helpen bij het vinden van onrechtmatig gebruik van uw inhoud, waarna u contact kunt opnemen met de eigenaar en om krediet kunt vragen of om de video te laten verwijderen.

Vind de volledige versie van een videoclip

Soms kom je een interessante videoclip tegen en wil je de rest van de video vinden.

Een omgekeerde videozoekopdracht kan de videoclip mogelijk interpreteren en de volledige video online vinden.

Gerelateerde inhoud zoeken

Een omgekeerde videozoekopdracht kan u ook helpen videogerelateerde inhoud te ontdekken.

Soortgelijke video’s of gerelateerde inhoud (zoals artikelen, webpagina’s of blogberichten) waarin de video is opgenomen, kunnen worden weergegeven.

Dit kan een geweldige manier zijn om interessantere inhoud te vinden.

Hoe een omgekeerde videozoekopdracht uit te voeren

Er zijn veel manieren om een ​​omgekeerde videozoekopdracht uit te voeren. Het vereist vaak dat u de browser rechtstreeks of een tool van derden gebruikt om de afbeelding te uploaden.

Dit zijn de meest effectieve methoden om een ​​omgekeerde videozoekopdracht uit te voeren.

Voer een omgekeerde videozoekopdracht uit op Google

Google biedt geen specifieke omgekeerde zoekfunctie voor video, dus u moet een screenshot van de video maken en vervolgens de omgekeerde zoekfunctie voor afbeeldingen gebruiken.

Zoek naar een onderscheidend frame in de video (dwz een sectie die er uniek uitziet ten opzichte van andere video’s en zeer waarschijnlijk in dezelfde video online zal verschijnen).
Pauzeer de video.
Maak een screenshot van het frame dat je wilt vastleggen (Shift+Command+4 op Apple/Mac of Ctrl + PrtScn op Windows).
Bewaar de schermafbeelding.
Navigeer naar Google Afbeeldingen en selecteer het camerapictogram. Gebruik de zoekoptie op afbeelding.
Upload de schermafbeelding.
Google geeft zoekresultaten terug voor je screenshot (indien beschikbaar).
Google Afbeeldingen zoeken Schermafbeelding Google Image-zoekmachine, september 2022
Google Afbeeldingen-zoekresultaten voor kattenvideo'sScreenshot van Google Afbeeldingen-resultaten voor [domestic short-haired cat]Google, september 2022

Voer een omgekeerde videozoekopdracht uit met Berify

Berify.com is een omgekeerde zoekfunctie voor afbeeldingen en video’s die uw zoekopdracht vergelijkt met resultaten van meerdere zoekmachines tegelijk, waaronder Google, Bing, Yandex en anderen.

Dit kan uitgebreidere resultaten opleveren dan het gebruik van één enkele zoekmachine.

Opmerking: Met deze freemium-tool kun je je gratis aanmelden, maar dan worden er maandelijkse abonnementskosten in rekening gebracht. Gebruik dus de gratis versie als je maar een paar zoekopdrachten nodig hebt.

Hier is hoe het te gebruiken:

Maak een screenshot van de videoclip die u wilt doorzoeken. Bezoek Berify.com. Upload de schermafbeelding in het zoekvak met de tekst Bladeren en upload de afbeelding hier. Klik op Zoeken. Berify geeft alle resultaten weer die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Voer een omgekeerde videozoekopdracht uit met Shutterstock

Shutterstock heeft een enorme online database met meer dan een miljard afbeeldingen en video’s. Het kan ook worden gebruikt om een ​​omgekeerde video-zoekopdracht uit te voeren.

Maak een screenshot van de videoclip die u wilt doorzoeken. Bezoek Shutterstock.com. Navigeer naar het zoekvak. Klik op het camerapictogram (de functie Zoeken op afbeelding). Upload de schermafbeelding. (Opmerking: u kunt ook aangeven of u op zoek bent naar bepaalde vectoren of dat de illustraties in de video geanimeerd/computergegenereerd zijn). Klik op het vergrootglas. Shutterstock geeft afbeeldingen of video’s weer die vergelijkbaar zijn met uw zoekopdracht.

Voer een omgekeerde videozoekopdracht uit met TinEye

TinEye is een van de toonaangevende “zoeken op afbeelding”-tools waarmee u andere afbeeldingen en video’s kunt vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

TinEye maakt gebruik van computer vision-technologie, beeldherkenning en reverse image search.

Maak een screenshot van de videoclip die u wilt doorzoeken of zoek de video op URL. Bezoek TinEye.com. Zoek in het zoekvak. Klik op de knop Uploaden om uw schermafbeelding te uploaden of sleep de afbeelding en zet deze neer. Klik op het vergrootglas. TinEye geeft alle afbeeldingen of video’s weer die vergelijkbaar zijn met uw zoekopdracht.

Voer een omgekeerde video-zoekopdracht uit op Bing

Net als Google werkt de reverse video-zoekfunctie van Bing het beste met een videoscreenshot. Een omgekeerde video-zoekopdracht uitvoeren op Bing is eenvoudig:

Maak een screenshot van de videoclip die u wilt doorzoeken. Open de Bing Visual Search-pagina. Upload uw schermafbeelding, sleep uw schermafbeelding en zet deze neer of plak de afbeelding of video-URL in het zoekvak. Bing toont resultaten voor ‘gerelateerde inhoud’ die nauw overeenkomen met de afbeelding of video.

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen is eenvoudig

Of je nu de bron van een grappige video probeert op te sporen of soortgelijke inhoud wilt vinden die bij je interesses past, een omgekeerde videozoekopdracht kan voor iedereen een handig hulpmiddel zijn.

Google, Bing, TinEye en andere tools bieden reverse lookup-functies voor video’s die het eenvoudig maken om de oorsprong van een video te vinden.

Onthoud dat omgekeerd zoeken naar video je kan helpen dubbele inhoud te vinden, wat kan helpen bij het beschermen van je digitale eigendommen. Of het kan je helpen de oorspronkelijke uitgever van een video te vinden, zodat je de eer kunt geven waar het moet.

Video is een uitstekende aanvulling op veel marketingcampagnes, webcontent, social media-strategie en meer. Gebruik omgekeerd zoeken naar video’s om het vinden, vinden en toewijzen van video’s toegankelijker dan ooit te maken.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Overearth/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!