fbpx

Videogeneratie en weergavevraag

Share This Post


Google heeft twee nieuwe op AI gebaseerde advertentieoplossingen aangekondigd: Demand Gen- en Video View-campagnes.

Deze campagnes zijn ontworpen om naadloze verbindingen tussen bedrijven en consumenten mogelijk te maken en kunnen de vraag naar producten versterken, van de trechter tot de aankoop.

Nieuwe functies zijn onder meer aangepaste advertenties in combinatie met lookalike-segmenten op basis van doelgroeplijsten, vereenvoudigde advertentieopbouw en verbeterde betrokkenheidsstatistieken voor meerdere weergave-indelingen.

De nieuwe op AI gebaseerde oplossingen van Google Ads bieden bedrijven ook cruciale inzichten in campagneprestaties, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Google plant later dit jaar een bredere uitrol van de volgende advertentietools.

Demand Gen: baanbrekende nieuwe marketinghorizon

Demand Gen-campagnes bieden unieke functies die zijn toegesneden op moderne sociale marketeers.

Uit onderzoek blijkt dat 91% van de consumenten direct actie onderneemt na het ontdekken van nieuwe producten of merken in Google-feeds zoals Discover of Gmail.

Demand Gen-campagnes integreren uw best presterende video- en afbeeldingsitems op YouTube, YouTube Shorts, Discover en Gmail.

Samen bedienen deze platforms meer dan 3 miljard maandelijkse gebruikers.

De nieuwe door AI aangedreven advertentiecampagnes van Google: videoweergave en het genereren van vraag

Naast het vergroten van het bereik, stroomlijnt Demand Gen het proces voor het maken van advertenties.

Met de nieuw geïntroduceerde buildflow kun je zien hoe alles eruit zal zien voordat je begint.

De nieuwe door AI aangedreven advertentiecampagnes van Google: videoweergave en het genereren van vraag

Stimuleer de betrokkenheid met videoweergavecampagnes

Als aanvulling op de Demand Gen-campagne stelt de Video View-campagne van Google merken in staat om het aantal weergaven in meerdere indelingen binnen één campagne te maximaliseren, waaronder InStream, InFeed en nu YouTube-shorts.

Tijdens voorlopige tests genereerden videoweergavecampagnes gemiddeld 40% meer weergaven dan InStream CPM-campagnes die kunnen worden overgeslagen.

Samsung Duitsland, een testcase voor deze functie, had aanzienlijk succes tijdens de feestdagen, met een incrementeel bereik van 94%, verlaagde CPM’s en een verbeterde toename in overweging.

De nieuwe door AI aangedreven advertentiecampagnes van Google: videoweergave en het genereren van vraag

Verbeterde campagne-effectiviteit met vergelijkbare segmenten

Met Google kunnen adverteerders aangepast advertentiemateriaal matchen met nieuwe lookalike-segmenten op basis van hun doelgroeplijsten.

Afhankelijk van hun doelen kunnen adverteerders conversies stimuleren bij bestaande klanten door kortingen aan te bieden, of vraag genereren door nieuwe lookalike doelgroepen aan te trekken met speciale aanbiedingen.

De nieuwe door AI aangedreven advertentiecampagnes van Google: videoweergave en het genereren van vraag

Navigeren door zakelijke uitdagingen met door AI aangestuurde Insights

Deze op AI gebaseerde oplossingen kunnen bedrijven helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen te midden van verschillende macro-economische uitdagingen.

Met behulp van AI stelt Google marketeers in staat om de incrementele impact van campagnes te meten, wat nieuwe inzichten biedt in zakelijke uitdagingen.

vooruit kijken

Volgens onderzoek zegt 87% van de consumenten dat YouTube hen helpt sneller aankoopbeslissingen te nemen.

De introductie van Demand Gen en Video View-campagnes is ontworpen om hiervan te profiteren en de waarde die bedrijven halen uit adverteren op de platforms van Google verder te vergroten.

Google zal deze tools later dit jaar breder uitrollen.

bron: GoogleSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!