fbpx

Voors en tegens om te overwegen

Voors en tegens om te overwegen

Share This Post


Rendering is cruciaal voor de werking van uw website, omdat het Google in staat stelt uw webpagina’s op te halen, uw code te ontcijferen en de inhoud en structuur ervan te begrijpen.

Het weergaveproces verandert deze code vervolgens in een webpagina waarmee gebruikers kunnen communiceren.

Elke webpagina moet worden ontworpen met de eindgebruiker in gedachten, dus het kiezen van het meest effectieve type weergave is absoluut noodzakelijk bij het maken van uw website.

Elke renderingtechniek heeft voor- en nadelen, dus in de eerste van onze JavaScript-serie behandelen we server-side rendering (SSR).

Lees verder om erachter te komen wat server-side is, hoe het server-side proces werkt en de voor- en nadelen ervan.

Wat is Server Side Rendering (SSR)?

Server-side rendering is waar de inhoud van uw site wordt weergegeven op de webserver en niet in de browser. Deze server maakt een HTML-bestand aan met gebruikersspecifieke gegevens en stuurt dit naar de computer van de gebruiker.

De browser interpreteert vervolgens de inhoud en geeft de pagina weer, waardoor de gebruiker een volledig gerenderde HTML-pagina krijgt zonder te wachten op het laden van JavaScript- of CSS-bestanden.

Velen denken dat deze methode gunstig is voor SEO in vergelijking met weergave aan de clientzijde, maar laten we eerst eens kijken hoe SSR werkt.

Het weergaveproces aan de serverzijde

Zoals we hebben besproken, zorgt server-side rendering ervoor dat website-inhoud snel verschijnt door de noodzaak weg te nemen om applicatiecode te downloaden en uit te voeren.

Maar hoe wordt uw HTML weergegeven op de server als reactie op navigatie?

De gebruiker opent zijn browser en verzoekt om de webpagina te openen. De server maakt inhoud weergegeven in een zichtbaar HTML-bestand en stuurt deze naar de gebruiker. De CSS wordt ook weergegeven in de browser, maar de pagina is nog niet interactief. Ondertussen downloadt de browser het JavaScript van de pagina, dat direct beschikbaar is op de server. Nu kan de gebruiker communiceren met de site en de verschillende elementen. De browser implementeert JavaScript (het Document Object Model of DOM is volledig vertegenwoordigd). De pagina is nu volledig geladen en kan reageren op gebruikersinteracties.

Veel populaire JavaScript-frameworks, waaronder Angular en React, maken gebruik van server-side rendering.

Social media-giganten zoals Facebook en Twitter gebruiken ook gerenderde inhoud voordat deze naar de gebruiker wordt verzonden.

Maar wat zijn de unieke voor- en nadelen van het gebruik van SSR? Hier zijn de voor- en nadelen:

Voordelen van server-side rendering
Nadelen van server-side rendering
Theoretisch eenvoudiger inhoud om te crawlen en te indexeren. Dit kan compatibiliteitsproblemen veroorzaken.
Snellere laadtijden. Hogere serverbelasting voor grotere applicaties.
Ideaal voor statische websites. Het brengt kosten met zich mee voor het bedrijf.
Nauwkeurigere gebruikersstatistieken. Het kan soms leiden tot inefficiënte caching.

Langzame weergave van pagina’s inactief.

De voordelen van server-side rendering

Snellere laadtijd

SSR werkt alleen de delen van de HTML bij die moeten worden bijgewerkt, wat resulteert in snellere pagina-overgangen tussen pagina’s en veel snellere First Contentful Paint (FCP).

Zelfs gebruikers met trage internetverbindingen of verouderde apparaten kunnen onmiddellijk met uw webpagina’s communiceren.

Onthoud dat hoe minder tijd een gebruiker heeft om naar een laadscherm te kijken, hoe beter voor uw SEO.

Makkelijk te indexeren

Het indexeren van SSR-sites is veel gemakkelijker voor zoekmachines dan gerenderde sites aan de clientzijde. De inhoud wordt weergegeven voordat de pagina wordt geladen, zodat ze geen JavaScript hoeven uit te voeren om deze te lezen en te indexeren.

Ideaal voor statische websites

SSR is geweldig voor statische webpagina’s omdat het sneller is om een ​​statische (of ongewijzigde) pagina op de server vooraf weer te geven voordat deze naar de client wordt verzonden.

Nauwkeurigere gebruikersstatistieken

Met SSR kunt u een geoptimaliseerde en gezonde website onderhouden door snel en nauwkeurig statistieken te verzamelen.

In tegenstelling tot rendering aan de clientzijde, informeert SSR de server wanneer de gebruiker van pagina naar pagina gaat.

Door te beoordelen hoe ze op uw site navigeren en omgaan met uw inhoud, kunt u uw gebruikersinterface (UI) en gebruikerservaring (UX) voortdurend verbeteren.

Uitstekende optimalisatie van sociale media

SSR optimaliseert ook uw pagina’s voor sociale media.

Dit betekent dat u een mooie preview krijgt met uw paginatitel, beschrijving en afbeelding wanneer u de inhoud van uw webpagina deelt via sociale media.

Nadelen van server-side rendering

Hogere serverbelasting voor grotere applicaties

De server neemt alle verzoeken van gebruikers en bots over.

Het renderen van grotere en complexere applicaties aan de serverzijde kan de laadtijd verhogen omdat het een enkele bottleneck is.

Verhoging van de uitgaven

SSR kan complex en duur worden wanneer het moeilijk te onderhouden en te debuggen is en gevoeliger is voor fouten.

U moet de server van uw bedrijf gebruiken om een ​​SSR-toepassing te installeren, wat hogere bedrijfskosten met zich meebrengt.

Compatibiliteitsproblemen

SSR is mogelijk niet compatibel met sommige bibliotheken en tools van derden, waaronder JavaScript-code.

Langzame weergave van pagina’s inactief

Hoewel de gebruiker de pagina onmiddellijk kan zien, moet hij wachten tot de JavaScript-download is voltooid voordat hij ermee kan werken.

Inefficiënt cachen

Efficiënte caching is belangrijk voor het ophalen van gegevens, maar SSR betekent dat de HTML van elke pagina anders is.

Dit is moeilijker te detecteren op een content delivery network (CDN), dus gebruikers die een pagina laden die niet in de cache op het CDN is opgeslagen, zullen een langere laadtijd ervaren.

Renderingframeworks aan de serverzijde

Het leveren van gerenderde inhoud aan de browser is essentieel voor het snel laden van SSR-toepassingsinterfaces.

Veel van de frameworks die we hebben gemarkeerd, ondersteunen het uitvoeren van dezelfde applicatie in Node.js, renderen naar statische HTML en uiteindelijk hydratatie op de client.

Enkele van de meest populaire frameworks die worden gebruikt om SSR voor webontwikkeling te ondersteunen, zijn:

hoekig universeel – gebruikt om een ​​Angular-applicatie aan de serverzijde weer te geven.
Human.js – een JavaScript-framework gericht op schaalbare single-page applicaties.
Gatsby.js – een op React gebaseerd raamwerk dat geweldig is voor het bouwen van statische websites.
Volgende.js – een open source JavaScript-framework gebouwd bovenop React.
Reageer – een open source JavaScript-framework en bibliotheek voor het maken van herbruikbare UI-componenten.
Vue.js – een JavaScript-framework dat ontwikkelaars voornamelijk implementeren om interactieve gebruikersinterfaces te creëren.

Is server-side rendering beter?

SSR is effectief in het verbeteren van uw SEO-prestaties omdat het uw pagina’s indexeert voordat ze in de browser worden geladen.

Het komt de organisatie die de webapplicatie bouwt ten goede door betrokkenheidsstatistieken bij te houden om continue verbetering voor de eindklant te stimuleren.

Uiteindelijk moet u beslissen hoe het zich verhoudt tot weergave aan de clientzijde of dynamische weergave bij het kiezen van uw webframework en -architectuur en het type functies dat u nodig hebt.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: hanss/Shutterstock



Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!