fbpx

Waarom de OpenAI-uitbreiding van de GPT-4 API betekent dat applicaties krachtiger zullen zijn

Waarom de OpenAI-uitbreiding van de GPT-4 API betekent dat applicaties krachtiger zullen zijn

Share This Post


OpenAI kondigde de uitbreiding van GPT-4-beschikbaarheid aan voor alle betaalde API-gebruikers en de stopzetting van oudere inbeddingsmodellen. Deze wijziging geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om nog krachtigere software en plug-ins te maken dan momenteel beschikbaar is.

Wat is de GPT-4 API en waarom is het belangrijk?

API staat voor Application Programming Interface, een manier waarop twee programma’s met elkaar kunnen communiceren.

Het werkt als een veilige brug tussen twee softwareprogramma’s waarmee ze informatie tussen de twee programma’s kunnen doorgeven.

Met de GPT-4 API kunnen ontwikkelaars nieuwe software maken die de kracht van GPT-4 in nuttige contexten kan toepassen.

Dit betekent dat er krachtigere interacties beschikbaar komen voor consumenten naarmate meer ontwikkelaars er toegang toe krijgen.

Beschikbaarheid van GPT-4 voor API-gebruikers

De aankondiging van OpenAI betekent dat alle ontwikkelaars met een goede reputatie bij OpenAI toegang hebben tot de krachtigere GPT-4 API.

Deze ontwikkeling is belangrijk omdat het betekent dat diensten en producten die afhankelijk zijn van de API krachtiger zullen zijn en meer kunnen doen.

Volgens OpenAI:

“GPT-4 is ons meest capabele model. Miljoenen ontwikkelaars hebben sinds maart toegang tot de GPT-4 API aangevraagd en het aanbod van innovatieve producten die GPT-4 gebruiken, groeit elke dag.

Momenteel hebben alle bestaande API-ontwikkelaars met een succesvolle betalingsgeschiedenis toegang tot de GPT-4 API met 8K-context.

We zijn van plan later deze maand de toegang voor nieuwe ontwikkelaars open te stellen en vervolgens te beginnen met het verhogen van de snelheidslimieten op basis van de beschikbaarheid van computers.

Op basis van de stabiliteit en gereedheid van deze modellen voor gebruik op productieschaal, maken we ook de GPT-3.5 Turbo-, DALL·E- en Whisper-API’s algemeen beschikbaar.

We werken eraan om tuning voor GPT-4 en GPT-3.5 Turbo veilig mogelijk te maken en verwachten dat deze functie later dit jaar beschikbaar zal zijn.”

Chat-voltooiings-API

De aankondiging geeft aan dat OpenAI de oudere voltooiings-API zal afschaffen en moedigt de overstap naar de nieuwe chat-voltooiings-API aan.

De Chat Completion API, geïntroduceerd in maart 2023, maakt krachtigere interacties mogelijk en is nu goed voor 97% van het GPT-gebruik van de API.

Een artikel gepubliceerd op Medium beschreef het belang van chataanvullingen als revolutionair:

“Met deze functie kunnen ontwikkelaars functies beschrijven in AI-modellen, die vervolgens op intelligente wijze kunnen besluiten om een ​​JSON-object uit te voeren met argumenten voor het aanroepen van die functies.

…Het opent een wereld van mogelijkheden om meer interactieve en dynamische toepassingen te creëren”.

De aankondiging van OpenAI legde uit waarom chataanvullingen de standaard worden:

“… de gestructureerde interface van de API voor chataanvullingen (bijv. systeemberichten, functieaanroepen) en conversatiemogelijkheden voor meerdere beurten stellen ontwikkelaars in staat conversatie-ervaringen en een breed scala aan voltooiingstaken te creëren.

Het helpt ook het risico op snelle injectie-aanvallen te verminderen, omdat door de gebruiker geleverde inhoud structureel kan worden gescheiden van instructies.”

OpenAI zal de oude modellen binnen zes maanden buiten gebruik stellen en in januari 2024 zullen de oudere voltooiingsmodellen niet meer beschikbaar zijn.

Dit is bedoeld om ontwikkelaars in staat te stellen hun producten en services bij te werken met behulp van de oude modellen om te profiteren van de nieuwe. Hetzelfde geldt voor ontwikkelaars die de eerdere inbeddingsmodellen gebruiken.

OpenAI dekt de financiële kosten van de wijziging

De verklaring van OpenAI erkent dat de verschuiving van oudere modellen een significante verandering vertegenwoordigt.

Ze beloofden:

“We dekken de financiële kosten van gebruikers die inhoud opnieuw insluiten met deze nieuwe modellen.

We zullen de komende dagen contact opnemen met de getroffen gebruikers.”

OpenAI blijft innoveren en verbeteren

OpenAI blijft de concurrentie voor, waardoor bedrijven nieuwe producten en diensten kunnen creëren en verbeteren.

Dit betekent dat downstreamconsumenten krachtigere tools tot hun beschikking zullen hebben.

Deze wijzigingen zijn belangrijk omdat ze gebruikers in staat stellen meer te doen met GPT-4-toegang.

Lees de OpenAI-aankondiging:

Algemene beschikbaarheid van de GPT-4 API en beëindiging van oude modellen in de Completions API

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Lotus_studioSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!