fbpx

Wanneer gebruikt u ChatGPT en wanneer gebruikt u Google?

Wanneer gebruikt u ChatGPT en wanneer gebruikt u Google?

Share This Post


Als digitale marketeers en SEO-professionals zijn we altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve tools om ons te helpen betere resultaten voor klanten te behalen.

Met de opkomst van AI-technologie hebben we nu toegang tot een breed scala aan tools die ons kunnen helpen efficiëntere en effectievere services te leveren.

Een van die tools is ChatGPT, een geavanceerd taalmodel dat ons kan helpen waardevolle informatie aan gebruikers te leveren door middel van conversatievragen.

ChatGPT is gebaseerd op de GPT-3.5 (en GPT-4) geavanceerde taalmodellen en kan natuurlijke taal begrijpen en vragen in gesprek beantwoorden.

Deze technologie heeft een enorm potentieel en heeft een aanzienlijke impact gehad op verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, financiën en e-commerce.

Veel SEO-professionals zien ChatGPT als een bedreiging voor hun levensonderhoud. Het aantal “SEO is Dead”-artikelen neemt elke dag toe.

Maar zo zie ik het niet.

Eindgebruikers leren al welke soorten vragen het beste kunnen worden beantwoord op ChatGPT en welke vragen het beste kunnen worden beantwoord op meer traditionele zoekmachines.

AI heeft al een aanzienlijke invloed op de functies van traditionele zoekmachines. Uiteindelijk is ChatGPT echter het beste voor informatieve vragen, terwijl Google nog steeds de beste plek is voor transactionele vragen.

Wat kan ChatGPT doen?

Een van de voordelen van ChatGPT is dat het gebruikers nauwkeurige en informatieve antwoorden op hun vragen kan geven. Gebruikers kunnen open vragen stellen en het model zal reageren met relevante en beknopte antwoorden.

Een gebruiker kan bijvoorbeeld vragen: “Wat is de hoofdstad van Frankrijk?” of “Wat zijn de symptomen van COVID-19?” ChatGPT zorgt voor een passend antwoord.

Bovendien is ChatGPT een waardevolle onderzoekstool omdat het informatie uit meerdere bronnen kan leveren.

Dit betekent dat gebruikers alle informatie die ze nodig hebben uit ChatGPT kunnen halen zonder op verschillende websites naar informatie te hoeven zoeken, wat hen tijd en moeite bespaart.

ChatGPT is buitengewoon krachtig wanneer het is geïntegreerd met stemassistenten zoals Siri en Alexa. Het is al geïntegreerd in sommige smart home-apparaten, waardoor gebruikers hun huis met hun stem kunnen bedienen.

Deze technologie heeft een enorm potentieel omdat het natuurlijke taalvragen kan begrijpen en erop kan reageren.

Waar ChatGPT faalt en Google slaagt

Hoewel ChatGPT een krachtige tool is voor het beantwoorden van informatieve vragen, is het niet geschikt voor transactionele vragen.

Transactionele vragen richten zich op het ondernemen van actie, zoals ‘koop schoenen online’ of ‘boek een vlucht naar New York’.

Voor deze zoekopdrachten kunnen gebruikers beter Google of andere zoekmachines gebruiken die voor dit doel zijn ontworpen.

Voor transactionele zoekopdrachten hebben zoekmachines zoals Google de voorkeur.

Deze zoekmachines bieden gebruikers een lijst met websites waar ze de gewenste actie kunnen uitvoeren, of het nu gaat om het kopen van een product, het boeken van een dienst of het maken van een reservering.

Transactioneel vs. Informatieve vragen

Digitale marketeers moeten het verschil begrijpen tussen informatieve en transactionele vragen.

Informatieve vragen bieden gebruikers kennis, terwijl transactionele vragen gericht zijn op het ondernemen van actie.

Om informatiequery’s te optimaliseren, moeten webmasters zich richten op het maken van inhoud die veelgestelde vragen beantwoordt en waardevolle informatie aan gebruikers biedt. Deze inhoud moet goed geschreven, informatief en geoptimaliseerd zijn voor relevante zoekwoorden.

Om te optimaliseren voor transactionele vragen, moeten webmasters zich richten op het maken van bestemmingspagina’s die zijn ontworpen om bezoekers om te zetten in klanten. Deze bestemmingspagina’s moeten duidelijke call-to-actions (CTA’s), een gebruiksvriendelijk ontwerp en relevante informatie over het aangeboden product of de dienst bevatten.

Er zijn hier veel artikelen op SEJ met geweldige tips over bestemmingspagina’s voor vragen over transacties.

Informatieve zoekopdrachten worden niet goed omgezet op Google. In werkelijkheid hebben de meeste SEO-professionals hulp nodig bij het genereren van inkomsten met informatieve vragen.

Ik zie een dag waarop informatieve zoekopdrachten volledig door AI worden afgehandeld en transactionele zoekopdrachten een meer traditioneel zoekmachinemodel gebruiken.

Als uw bedrijfsmodel is om iets te verkopen, zal ChatGPT u niet helpen.

Er zijn zeer weinig verkopen toegeschreven aan ChatGPT-vragen.

Hoe zit het met de andere dingen die ChatGPT doet?

Naarmate de AI-technologie evolueert, zal ChatGPT vaker op websites worden gebruikt.

Deze technologie kan gebruikers een verbeterde browse-ervaring bieden door hen in staat te stellen met websites te communiceren in natuurlijke taal.

Hierdoor kunnen bedrijven gepersonaliseerde klantenservice bieden, klantenservice automatiseren en de betrokkenheid van gebruikers verbeteren.

Wanneer u ChatGPT of andere AI-services laat werken met op uw website is de kans op meer conversies aanzienlijk.

Een andere use-case voor ChatGPT is in chatbots.

Chatbots zijn computerprogramma’s die AI-technologie gebruiken om menselijke gesprekken na te bootsen. Ze kunnen worden gebruikt om vragen van klanten te beantwoorden, klantenondersteuning te bieden en te helpen bij transacties.

Chatbots die ChatGPT-technologie gebruiken, kunnen gebruikers nauwkeurigere en gepersonaliseerde antwoorden geven, waardoor ze waardevolle zakelijke tools worden.

Krijgen webmasters ooit krediet op ChatGPT?

Het is onwaarschijnlijk dat webmasters ooit worden genoemd op ChatGPT.

Dit betekent dat de kans dat u een bezoeker naar uw site krijgt via ChatGPT klein is.

Dus ChatGPT op de OpenAI-website levert u geen geld op.

Moet ik mijn site optimaliseren voor ChatGPT?

Het is nog steeds belangrijk om content voor deze technologie te optimaliseren.

Maar u hoeft niet veel meer te doen dan Google, Bing of een andere traditionele zoekmachine vereist.

Optimaliseer ChatGPT door inhoud van hoge kwaliteit te maken.

Uw inhoud moet ervaring, kennis, autoriteit en vertrouwen overbrengen, of EEAT.

Door inhoud van hoge kwaliteit te creëren die waarde toevoegt aan gebruikers, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun websites zijn geoptimaliseerd voor ChatGPT en andere AI-technologieën.

ChatGPT-integratie op één site om de verkoop en andere conversies te verhogen

ChatGPT kan ook worden gebruikt om klantbetrokkenheid te verbeteren door middel van gepersonaliseerde marketing. Door de interesses en voorkeuren van gebruikers te begrijpen, kunnen bedrijven gerichte marketingcampagnes opzetten die aanslaan bij hun publiek.

Dit kan leiden tot hogere betrokkenheidspercentages en betere conversiepercentages.

Daarnaast kan ChatGPT ook worden gebruikt om realtime klantenondersteuning te bieden.

Door ChatGPT in hun websites te integreren, kunnen bedrijven direct reageren op vragen van klanten, waardoor wachttijden worden verkort en de klanttevredenheid wordt verbeterd.

Dit kan bedrijven ook helpen veelvoorkomende problemen te identificeren en hun producten en diensten te verbeteren op basis van feedback van klanten.

Hoewel ChatGPT nog in de kinderschoenen staat, heeft het een enorm potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met technologie.

Naarmate de AI-technologie zich blijft ontwikkelen, kunnen we meer geavanceerde taalmodellen verwachten die menselijke vragen op een meer genuanceerde en natuurlijke manier kunnen begrijpen en beantwoorden.

Dit opent nieuwe zakelijke kansen om gepersonaliseerde en boeiende klantervaringen te bieden.

conclusie

Kortom, ChatGPT is een krachtige tool om waardevolle informatie aan gebruikers te verstrekken via conversatievragen.

Hoewel het niet geschikt is voor vragen over transacties, kan het de klantbetrokkenheid verbeteren, realtime klantenondersteuning bieden en marketingcampagnes personaliseren.

Naarmate de AI-technologie evolueert, verwachten we dat ChatGPT vaker op websites zal worden gebruikt, waardoor bedrijven meer gepersonaliseerde en boeiende gebruikerservaringen kunnen bieden.

Het is belangrijk voor digitale marketeers en SEO-professionals om het potentieel van deze technologie te begrijpen en hun websites dienovereenkomstig te optimaliseren.

Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat hun websites voorop lopen met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de best mogelijke gebruikerservaring bieden.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: BestForBest/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!