fbpx

Wat gebeurt er nadat Semrush Traffic Think Tank heeft overgenomen? Inzichten van mede-oprichter Matthew Howells-Barby

Wat gebeurt er nadat Semrush Traffic Think Tank heeft overgenomen?  Inzichten van mede-oprichter Matthew Howells-Barby

Share This Post


Met een belangrijke stap heeft SEMrush een zeer gewaardeerde community voor SEO-professionals verworven: Traffic Think Tank.

Traffic Think Tank, opgericht door de gerenommeerde experts op het gebied van digitale marketing Matthew Howells-Barby, Nick Eubanks en Ian Howells, heeft sinds de oprichting in 2017 een wereldwijde aanhang gekregen, dankzij de onschatbare inzichten en bronnen voor SEO-enthousiastelingen.

Sinds 2017 heeft Traffic Think Tank een reputatie opgebouwd voor het leveren van waardevolle inzichten en middelen, waardoor het een trouwe aanhang heeft verworven onder digitale marketeers over de hele wereld.

Om dieper in te gaan op het succes van Traffic Think Tank en om professioneel advies voor SEO-professionals te verzamelen, hadden we het voorrecht om een ​​van de geesten achter dit alles te interviewen.

Howells-Barby spreekt haar enthousiasme uit om zich bij SEMrush aan te sluiten en de kansen die deze overname zal bieden voor klanten van zowel Traffic Think Tank als SEMrush.

In dit artikel leer je meer over het succes van Traffic Think Tank, waarom het aan SEMrush is verkocht en Howells-Barby’s pro-tips voor SEO-professionals.

Kun je ons iets vertellen over de begindagen van de denktank voor vervoer?

Zoals Howells-Barby zich herinnert, is Traffic Think Tank ontstaan ​​uit de wens om een ​​gemeenschap te creëren die een van zijn carrièrebepalende ervaringen weerspiegelde:

“Als ik terugkijk op het begin van mijn carrière, toen ik voor het eerst de SEO-ruimte betrad, zou ik zeggen dat het meest waardevolle dat me is overkomen … was dat ik werd uitgenodigd voor een kleine besloten Facebook-groep met zo’n 15 mensen die veel slimmer waren over SEO dan ik.

En het soort regels van de groep waren om met elkaar te delen wat werkt, en iedereen helpt elkaar. En niets verlaat de muren van deze besloten Facebook-groep.”

Toen de bètaversie van Traffic Think Tank in november 2017 van start ging, mochten slechts 100 mensen meedoen.

Howells-Barby is van mening dat deze strategie nuttig was omdat het hen in staat stelde een sterke gemeenschap op te bouwen vóór de recente hype rond werken op afstand en online onderwijsbedrijven.

De waarde van gated communities

Gesloten groepen die met elkaar delen wat werkt en iedereen elkaar helpt, zijn essentieel voor innovatie, zegt Howells-Barby.

“Je kunt je ontdoen van al het lawaai van de miljoenen artikelen die je het generieke advies vertellen… Ik denk dat als je echt een stap verder kunt gaan, er enorm veel vertrouwen nodig is tussen een gesloten groep die bereid is om te delen dingen die ze eigenlijk niet openbaar willen delen.”

Traffic Think Tank is opgericht met dit ethos en creëerde een gemeenschap van mensen met een rode draad in zoeken of marketing.

In de loop van de tijd groeide de gemeenschap uit tot enkele van de meest gerespecteerde namen in de SEO-industrie, met leden met verschillende achtergronden en vaardigheidsniveaus.

Howells-Barby merkt op dat leden van de gemeenschap vriendschappen voor het leven hebben gesloten, succesvolle bedrijven hebben gelanceerd en zelfs zijn aangenomen via de groep.

Terwijl Traffic Think Tank educatieve inhoud biedt, gelooft Howells-Barby dat het community-aspect is waar mensen het meest van houden, waarbij bijna 70% van alle berichten wordt gedeeld via privé-direct messages.

De hechtheid van de Verkeersdenktank-community is behouden door de groep vroeg op te laden en op maximaal duizend personen te houden.

Hoe zou je de community omschrijven aan niet-leden?

Door onze discussie met Howells-Barby hebben we geleerd dat Traffic Think Tank tot doel heeft leden een psychologisch veilige ruimte te bieden om digitale marketing en SEO-onderwerpen te bespreken.

Howells-Barby zei dat een van de eerste dingen waar nieuwe leden enthousiast over zijn, is dat ze zich realiseren dat ze openlijk onderwerpen kunnen bespreken die voorheen moeilijk toegankelijk of bespreekbaar waren.

“Ik denk dat een van de eerste dopamine-hits die je krijgt, is waar je binnenkomt en het is alsof, oh, wacht, mensen praten hierover. Het is alsof je voor het eerst een open gesprek hebt over compensatie met … collega’s, een organisatie en je hebt zoiets van, oh wacht, daar hebben mensen het over? Oké, dat is best interessant.

Dit heeft geleid tot succesvolle initiatieven zoals Failure Therapy, een populair kanaal waar leden hun mislukkingen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Howells-Barby benadrukte dat Traffic Think Tank haar waarden en gedragscode serieus neemt en dat elke overtreding van de gedragscode leidt tot onmiddellijke verwijdering uit de gemeenschap.

Gemeenschapswaarden omvatten diversiteit en ervoor zorgen dat iedereen zich comfortabel en veilig voelt om bij te dragen aan het gesprek.

Ook noemde Howells-Barby het belang om je ego aan de deur te laten als je lid wordt van de Verkeersdenktank.

Waarom Traffic Think Tank verkopen op SEMrush?

Over waarom Traffic Think Tank besloot te verkopen aan SEMrush, een groot bedrijf in de SEO-industrie, zei Howells-Barby dat er verschillende redenen voor waren.

Verkeersdenktank had bijna zes jaar als bijzaak gerend en altijd uitgerekt.

Ondanks dat ze een operationeel team hadden om de dagelijkse taken uit te voeren, stonden er nog steeds belangrijke dingen op hun takenlijst die hulp nodig hadden om gedaan te worden.

Howells-Barby, Eubanks en Howells, de oprichters van Traffic Think Tank, hadden het gevoel dat ze de gemeenschap in de steek lieten en moesten nadenken over opties om de groei te vergroten.

“We wisten dat we moesten kijken naar het aannemen van extra partners of het versterken van het team of naar zoiets als een overname om het groeiniveau echt te verbeteren. We hebben het team behoorlijk laten groeien, maar we realiseerden ons dat dit nog steeds geen aanbod bood. wat we nodig hadden en het vinden van extra partners werd erg moeilijk [and] prikkels kunnen verkeerd worden uitgelijnd.”

SEMrush, een vroege voorstander van Traffic Think Tank, stelde de overname voor, en Howells-Barby en haar team waren onder de indruk van SEMrush’s toewijding om de onderliggende cultuur en waarden van Traffic Think Tank in stand te houden.

De incentives van SEMrush sluiten aan bij de doelstellingen van Traffic Think Tank om waarde te bieden aan de gemeenschap.

Daarnaast zet SEMrush zich in om te investeren in nieuwe gemeenschapsinitiatieven, zoals het bieden van waarde aan de gemeenschap, het helpen verhogen van het niveau van inhoudproductie en productiewaarde, en het produceren van persoonlijke ervaringen.

Door de overname door SEMrush kan Traffic Think Tank zijn uitgebreide takenlijst afwerken op een manier die zijn slanke en flexibele team alleen niet zou kunnen.

Welke trends ziet u de toekomst van SEO vormgeven?

Howells-Barby bespreekt hoe SEO is geëvolueerd en zegt dat de grondbeginselen en principes van het rangschikken van inhoud in zoekresultaten in de loop der jaren niet veel zijn veranderd.

Howells-Barby merkte op dat hoewel AI de afgelopen jaren een belangrijk gespreksonderwerp is geworden, de impact ervan op het zoeken eerder geleidelijk dan plotseling is. Hij wees op de evolutie van slimme luidsprekers en de verschuiving naar conversatiezoeken als voorbeelden van hoe zoeken is veranderd.

Door AI gegenereerde inhoud zal waarschijnlijk vaker voorkomen, wat het maken van inhoud moeilijker kan maken. Hij benadrukte echter dat AI waarschijnlijk niet alle inhoud zal vervangen en dat makers van inhoud nog steeds banen zullen hebben.

“Ik denk in termen van contentcreatie, [quality] zal veel lijden Ik denk nog steeds dat AI zeker niet alle content zal vervangen. Ik denk dat er bepaalde segmenten voor nodig zijn. Ik bedoel, hij zit al heel lang in de financiële dienstverlening en financiën. Alleen beseften mensen dat vaak niet. Dus ik denk dat het een plek is waar het inhoudelijk een beetje uitdagender wordt.”

In de komende jaren ziet Howells-Barby het zoeken meer gefragmenteerd raken, waarbij Bing meer marktaandeel wint en andere kansen biedt dan Google.

“Denk ik dat Bing Google gaat verslaan? Nee, dat doe ik niet. Denk ik dat het echt begint samen te komen en meer marktaandeel te veroveren? Absoluut. En ik denk dat ik er lange tijd niet eens naar zou kijken Bing toen ik iets deed in organisch zoeken. Ik denk dat je het nu moet doen, en de regels zullen iets anders zijn, en er zullen mogelijkheden zijn op elk van dit soort platforms om dingen te doen.”

Hoewel Howells-Barby niet ziet dat AR of VR in de nabije toekomst het zoeken zullen beïnvloeden, gelooft ze dat zoekopdrachten specifieker zullen worden en dat relevantie essentieel zal blijven voor ranking.

Hij benadrukte het belang van links in SEO en merkte op dat ze nog steeds de meest kritische factor zijn bij het bepalen van autoriteit en ranking.

Professioneel advies voor aspirant-SEO-professionals

Als iemand die succes heeft gevonden in de SEO-industrie, heeft Howells-Barby waardevol advies voor anderen die hun carrière willen laten groeien.

Er zijn twee essentiële stappen om een ​​succesvolle SEO-carrière op te bouwen, zegt Howells-Barby.

De eerste stap is het verwerven van basiskennis van SEO, die kan worden verkregen uit verschillende gratis en betaalde bronnen.

Howells-Barby is echter van mening dat het opbouwen van een sterk netwerk van vertrouwde individuen de meest cruciale stap is in het opbouwen van een succesvolle SEO-carrière.

Hij stelt voor om lid te worden van communities, betaald of gratis, en contact op te nemen met mensen in de branche op alle niveaus van hun carrière voor informele chats.

Dit kan u helpen relaties op te bouwen en informatie en kennis te delen, waar u in de loop van uw carrière 10-100 keer van kunt profiteren.

“Ik zou zeggen dat wat mij in het begin van mijn carrière de meeste waarde heeft gebracht, en dat doe ik nog steeds, is dat ik mensen in de branche op elk niveau van mijn carrière zou bereiken en gewoon zou proberen af ​​te stemmen op ten minste één bel eens een week met iemand die op hetzelfde niveau werkt als ik.

Toen ik… aan het begin van mijn carrière was, vond ik mensen die aan het begin van hun carrière waren in organisch zoeken en een informeel gesprek van 30 minuten hadden, destijds via Skype of tijdens een kopje koffie als ik in de buurt was. , en je vergelijkt gewoon aantekeningen en begint wat te doen, denk ik, mensen een plezier doen zonder te verwachten er iets uit te halen, gewoon beginnen met het bouwen van die eerste netwerken.

Een netwerk van mensen hebben die in je carrière zijn geïnvesteerd en ondersteuning en begeleiding kunnen bieden, is waardevoller dan welke online cursus of functie dan ook, benadrukt Barby.

Ten slotte raadt hij aan niet geobsedeerd te raken door volgers van sociale media of de beroemdste persoon op SEO Twitter te zijn, maar in plaats daarvan te focussen op het opbouwen van een gemeenschap van mensen die u kunnen helpen slagen.

Op te sommen

SEMrush’s overname van Traffic Think Tank markeert een belangrijke stap in de SEO-industrie.

Traffic Think Tank, opgericht in 2017, kreeg al snel een wereldwijde aanhang dankzij de hechte gemeenschap die waardevolle kennis en middelen deelt voor SEO-enthousiastelingen.

Door de overname door SEMrush kan Traffic Think Tank zijn lange lijst met taken uitvoeren en gebruikmaken van nieuwe gemeenschapsprogramma’s, de productiekwaliteit verbeteren en fysieke evenementen organiseren die het niet zelfstandig zou kunnen doen.

Over het algemeen ziet deze overname eruit als een positieve ontwikkeling voor zowel SEMrush- als Traffic Think Tank-klanten, en we kijken ernaar uit om te zien hoe dit de toekomst van de SEO-industrie zal bepalen.

Citaties: Business Wire

Uitgelichte afbeelding: ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!