fbpx

Wat is gespreksintelligentie?

Share This Post


Het zal je misschien verbazen dat conversatie-intelligentie en kunstmatige intelligentie al vele jaren bestaan.

Van Facebook’s introductie van Messenger (nu Meta) in 2016 tot de evolutie van spraakgestuurde technologieën zoals Alexa en Siri, het is ingebakken in ons dagelijks leven.

De recente groei van op chat gebaseerde applicaties en de integratie van conversatie- en generatieve AI in zoekmachines zoals Bing en Google heeft de interesse en het belang van conversatie-intelligentie aangewakkerd.

Wat is gespreksintelligentie?

In zijn eenvoudigste marketingvorm is gespreksintelligentie het vermogen om met vertrouwen te communiceren om succesvolle resultaten te behalen. Het omvat een verscheidenheid aan vaardigheden, waaronder actief luisteren, empathie, aanpassingsvermogen, duidelijke expressie en het opbouwen van relaties.

Dit brede scala aan vaardigheden draagt ​​bij aan effectieve gesprekken door de dynamiek van menselijke communicatie te begrijpen.

Waar past het: conversatie-AI, intelligentie en zoeken?

Gespreks-AI, intelligentie en zoekvergelijkingAfbeelding gemaakt door de auteur, juni 2023

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de afgelopen jaren voor grote veranderingen gezorgd met de opkomst van chatbots en stemassistenten.

Bijgevolg zijn zoekmarketingstrategieën ontwikkeld om deze verandering te weerspiegelen door middel van gespreksintelligentie, zoeken en SEO.

In zoekmarketing is conversatie-intelligentie gebaseerd op gegevensgestuurde inzichten en de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning om gebruikersinteracties en -ervaringen te verbeteren.

Inzichten kunnen worden gebruikt om de intentie van de consument te begrijpen en kritische patronen en trends te ontdekken. Nogmaals, AI helpt omdat het natuurlijke taalverwerking gebruikt om de menselijke taal beter te begrijpen en te interpreteren op een gemoedelijke manier.

Traditionele nuances tussen conversatie- en generatieve AI

Hoewel generatieve AI steeds meer conversatie-elementen bevat, verschillen conversatie-AI en generatieve AI enigszins in hun hoofddoelen:

Conversational AI richt zich op het begrijpen van en reageren op menselijke taalterwijl generatieve AI ernaar streeft automatisch inhoud te produceren.
Conversatie-AI bootst menselijke gesprekken na door natuurlijke taalinvoer te verwerken en soortgelijke reacties produceren. Aan de andere kant creëert generatieve AI nieuwe inhoud door gegevens of invoer te verwerken om originele uitvoer te genereren.

Generatieve AI verschilt van conversatie-AI doordat het de mogelijkheid heeft om verschillende vormen van inhoud te creëren die verder gaan dan het begrijpen van en reageren op menselijke taal.

generatieve AIAfbeelding gemaakt door de auteur, juni 2023
Conversational AI vereist een grote hoeveelheid trainingsgegevens om nauwkeurige reacties op menselijke taal te bereiken. Ondertussen heeft generatieve AI ook gegevens nodig, maar de focus ligt meer op patroonanalyse dan op taalbegrip.
Het gebruik van conversationele AI omvat verschillende toepassingen, zoals klantenservice, taalvertaling en persoonlijke assistenten. Generatieve AI wordt echter voornamelijk gebruikt in onderzoek en geautomatiseerde contentproductie. Dit kan verschillende formaten omvatten (afbeeldingen, video, codegeneratie, e-mail, productie van sociale media, enz.)

Lees meer over SEJ: Nieuwe generatieve AI-functies voor Google Ads, Product Studio en meer

Gespreksintelligentie en SEO

Conversational SEO heeft tot doel de inhoud van websites te optimaliseren om natuurlijke taalvragen te beantwoorden die worden gebruikt bij gesproken zoekopdrachten en chatbot-interacties.

Het omvat het verbeteren van uw website-inhoud op een gemoedelijke toon om vragen van digitale assistenten effectief te beantwoorden. Conversational SEO richt zich op meer natuurlijke en menselijke zoekopdrachten dan traditionele op trefwoorden gebaseerde zoekopdrachten.

Lees meer over SEJ: Google lanceert Bard AI Chatbot om te concurreren met ChatGPT

Bij AI genereert een chatbot of assistent nuttige inhoud en biedt hij nauwkeurige en effectieve hulp door vragen van gebruikers te beantwoorden, suggesties te doen of op een nuttige manier te helpen bij taken.

Dit kan leiden tot:

Geef specifieke informatie. Leid gebruikers door complexe processen. Navigeren door complexe en complexe software.

Gespreksinformatie en inhoudsinformatie zijn essentieel voor het verbeteren van uw website en hoe inhoud wordt gevonden en geoptimaliseerd.

Door grote hoeveelheden gegevens te analyseren om inzichtelijke trends en patronen te ontdekken, krijgen marketeers waardevolle inzichten in de interesses, intenties, trends en buzzwords die relevant zijn voor uw doelgroep.

Door real-time gegevens en inzichten in gebruikersgedrag te bieden, kunt u concurrentiestrategieën analyseren en de inhoud van uw site optimaliseren.

Het helpt u ook om het begrip van het publiek te verbeteren en marketingcampagnes op maat te maken om de zichtbaarheid, betrokkenheid en conversieratio’s van uw website te verbeteren.

Door hun inzichten te gebruiken, kunt u ook gegevensgestuurde beslissingen nemen over wat u op uw website wilt plaatsen.

Bovendien geven de inzichten die u opdoet u een concurrentievoordeel omdat u uw inhoud kunt optimaliseren om de zichtbaarheid te verbeteren en het zoeklandschap te ontwikkelen.

Gespreksintelligentie en convergentie gebruiken met generatieve AI

Google’s introductie van Search Generative Experiences (SGE) verandert de manier waarop marketeers content en SEO benaderen.

SGE vertegenwoordigt de verdere evolutie van de SERP, iets waar SEO’s al lang aan gewend zijn om mee te werken en zich aan aan te passen.

Aangezien de potentiële nieuwe SERP zowel generatieve als conversatie-elementen bevat, is het van vitaal belang geworden om de conversatie-zoekintentie te begrijpen en te optimaliseren.

Conversatie- en generatieve AI beginnen samen te smelten.

conversatie-elementen in SGEScreenshot door de auteur, mei 2023

Lees meer over SEJ: De generatieve zoekervaring van Google: een blik op SGE met 12 AI-overzichten

Enkele belangrijke aandachtsgebieden voor de toekomst zijn:

Begrijp uw klanten: Om conversatie-SEO met succes te gebruiken, moet u eerst de taal van uw klanten begrijpen en de soorten vragen die ze waarschijnlijk zullen stellen. Van daaruit kunt u inhoud maken die deze vragen rechtstreeks behandelt.
Gebruikerservaringen verbeteren: Creëer een boeiende en interactieve gebruikerservaring op uw site, zodat chatbots u helpen antwoorden te vinden op wat gebruikers vragen. Dit kan de tijd die op de site wordt doorgebracht verhogen en de conversieratio’s en inkomsten verhogen.
Personaliseer uw inhoud: Conversational AI biedt gepersonaliseerde inhoudsuggesties aan gebruikers op basis van hun eerdere interacties, zoekgeschiedenis en contextuele factoren. Dit verhoogt de betrokkenheid en relevantie van gebruikers, wat essentiële factoren zijn bij SEO.
Optimaliseer voor conversatiezoekwoorden: U kunt de vragen van uw klanten in natuurlijke taal beter afstemmen door uw inhoud te optimaliseren voor specifieke conversatiezinnen.
Focus op semantiek en overzicht: Gespreksintelligentie kan inhoud optimaliseren voor semantisch zoeken door de context en intentie achter zoekopdrachten te begrijpen. Dit helpt zoekmachines de relaties tussen woorden te begrijpen en ze samen te groeperen om specifieke concepten weer te geven. Overzicht is een noodzaak en niet langer een optie om zoekmachines context te bieden.
Test en verfijn: Het continu testen en verfijnen van conversatie-SEO-strategieën is essentieel voor succes. Door chatbotanalyses te analyseren, kunt u uw inhoud verfijnen om prospect- en zoekvragen beter te beantwoorden.
Bereid u voor op meer gesproken zoekopdrachten: Conversational AI heeft bijgedragen aan de groei van gesproken zoekopdrachten. Optimaliseer uw inhoud met meer conversatiezinnen die aansluiten bij hoe mensen van nature spreken, aangezien conversatie-AI in de toekomst meer gesproken zoekopdrachten zal bevatten.

Lees meer over SEJ: 10 contentmarketingtrends om in de gaten te houden in 2023.

conclusie

Gespreksintelligentie vormt de basis voor het maken van chatbots, virtuele assistenten en andere toepassingen met interactie tussen mens en machine.

Het heeft ook tal van voordelen voor inhoud en SEO, waaronder verbeterd onderzoek naar consumentenintenties, betere inhoudcreatie, verbeterde gebruikerservaring, grotere efficiëntie en betere SEO en algemene digitale prestaties.

Daarnaast is het ook essentieel om de dagelijkse interacties te verbeteren, een beter begrip te bevorderen en een diepere band met prospects en klanten online te bevorderen.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Chay_Tee/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!