fbpx

Wat is het verschil met GPT-3.5?

Wat is het verschil met GPT-3.5?

Share This Post


GPT-4, de nieuwste versie van ChatGPT, het taalmodel van OpenAI, is een doorbraak in kunstmatige intelligentie (AI)-technologie die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we met machines communiceren.

Dankzij de multimodale mogelijkheden van ChatGPT kan het tekst, afbeeldingen en video verwerken, waardoor het een ongelooflijk veelzijdige tool is voor marketeers, bedrijven en individuen.

Wat is GPT-4?

GPT-4 is 10 keer geavanceerder dan zijn voorganger, GPT-3.5. Door deze verbetering kan het model de context beter begrijpen en nuances onderscheiden, wat resulteert in nauwkeurigere en consistentere antwoorden.

Bovendien heeft GPT-4 een maximale tokenlimiet van 32.000 (equivalent aan 25.000 woorden), wat een aanzienlijke toename is ten opzichte van de 4.000 tokens van GPT-3.5 (equivalent aan 3.125 woorden).

“We hebben zes maanden besteed aan het veiliger en beter afgestemd maken van GPT-4. GPT-4 reageert 82% minder snel op ongeautoriseerde inhoudsverzoeken en 40% meer kans om echte antwoorden te produceren dan de GPT-3.5 in onze interne evaluaties.” – OpenAI

GPT-3.5 vs. GPT-4: wat is er anders?

GPT-4 biedt verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waaronder enkele:

1. Taalkundige finesse

Hoewel GPT-3.5 heel goed in staat is om mensachtige tekst te genereren, heeft GPT-4 een nog groter vermogen om verschillende dialecten te begrijpen en te genereren en te reageren op emoties die in tekst worden uitgedrukt.

GPT-4 kan bijvoorbeeld een gebruiker die verdriet of frustratie uit, herkennen en er gevoelig op reageren, waardoor de interactie persoonlijker en authentieker aanvoelt.

ChatGPT-dialectScreenshot van OpenAI, maart 2023

Een van de meest indrukwekkende aspecten van GPT-4 is de mogelijkheid om met dialecten te werken, dit zijn regionale of culturele variaties van een taal.

Dialecten kunnen buitengewoon moeilijk te begrijpen zijn voor taalmodellen, omdat ze vaak een unieke woordenschat, grammatica en uitspraak hebben die mogelijk niet aanwezig zijn in de standaardtaal.

GPT-4 is echter specifiek ontworpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en kan nauwkeurig tekst in meerdere dialecten genereren en interpreteren.

2. Synthese van informatie

GPT-4 kan complexe vragen beantwoorden door informatie uit meerdere bronnen te synthetiseren, terwijl GPT-3.5 moeite kan hebben om de punten met elkaar te verbinden.

Als er bijvoorbeeld wordt gevraagd naar het verband tussen afnemende bijenpopulaties en de impact op de wereldwijde landbouw, kan GPT-4 een vollediger en genuanceerder antwoord geven, waarbij verschillende onderzoeken en bronnen worden aangehaald.

Voorbeeld ChatGPT 4-artikelScreenshot van OpenAI, maart 2023

In tegenstelling tot zijn voorganger bevat GPT-4 nu een functie waarmee het correct bronnen kan citeren bij het genereren van tekst.

Dit betekent dat wanneer het model inhoud genereert, het de bronnen vermeldt die het heeft gebruikt, waardoor het voor lezers gemakkelijk wordt om de juistheid van de gepresenteerde informatie te verifiëren.

3. Creativiteit en consistentie

Terwijl GPT-3.5 creatieve inhoud kan genereren, gaat GPT-4 een stap verder door verhalen, gedichten of essays te produceren met verbeterde samenhang en creativiteit.

GPT-4 kan bijvoorbeeld een kort verhaal produceren met een goed ontwikkelde plot en karakterontwikkeling, terwijl GPT-3.5 moeite kan hebben om consistentie en samenhang in het verhaal te behouden.

Voorbeeld van ChatGPT 4-creativiteitScreenshot van OpenAI, maart 2023
ChatGPT 4 creatief schrijvenScreenshot van OpenAI, maart 2023

4. Complexe problemen oplossen

GPT-4 toont een sterk vermogen om complexe wiskundige en wetenschappelijke problemen op te lossen die verder gaan dan de mogelijkheden van GPT-3.5.

GPT-4 kan bijvoorbeeld geavanceerde rekenproblemen oplossen of chemische reacties effectiever simuleren dan zijn voorganger.

ChatGPT 4 complex natuurkundig probleemScreenshot van OpenAI, maart 2023
ChatGPT 4 bewegingsvergelijkingenScreenshot van OpenAI, maart 2023

GPT-4 heeft uw vermogen om complexe wiskundige en wetenschappelijke concepten te begrijpen en te verwerken aanzienlijk verbeterd. Zijn wiskundige vaardigheden omvatten het vermogen om complexe vergelijkingen op te lossen en verschillende wiskundige bewerkingen uit te voeren, zoals calculus, algebra en geometrie.

Daarnaast is GPT-4 ook in staat om wetenschappelijke onderwerpen als natuurkunde, scheikunde, biologie en sterrenkunde aan te pakken.

Dankzij de geavanceerde verwerkingskracht en taalmodelleringsmogelijkheden kan het complexe wetenschappelijke teksten analyseren en gemakkelijk inzichten en verklaringen geven.

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, is het waarschijnlijk dat GPT-4 zijn mogelijkheden zal blijven uitbreiden en nog bedrevener zal worden in een breder scala aan onderwerpen en taken.

5. Programmeerkracht

De programmeermogelijkheden van GPT-4 hebben sociale media stormenderhand veroverd met de mogelijkheid om codefragmenten te genereren of bestaande code efficiënter te debuggen dan GPT-3.5, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor softwareontwikkelaars

Met behulp van GPT-4 kunnen weken werk worden teruggebracht tot een paar korte uren, waardoor buitengewone resultaten in recordtijd kunnen worden bereikt. U kunt deze aanwijzingen proberen:

“Schrijf code om X te trainen met dataset Y.” “Ik krijg deze foutmelding. Corrigeer het.” “Nu verbetert het de prestaties.” “Verpak het nu in een GUI.”

6. De afbeelding en afbeeldingen begrijpen

In tegenstelling tot GPT-3.5, dat zich voornamelijk richt op tekst, kan GPT-4 afbeeldingen en grafische afbeeldingen analyseren en becommentariëren.

GPT-4 kan bijvoorbeeld de inhoud van een foto beschrijven, trends in een grafiek identificeren of zelfs bijschriften voor afbeeldingen genereren, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor onderwijs en het maken van inhoud.

ChatGPT-probleemoplossing met gegevensScreenshot van OpenAI, maart 2023

Stel je voor dat deze technologie is geïntegreerd met Google Analytics of Matomo. U kunt binnen enkele minuten zeer nauwkeurige analyses voor al uw borden krijgen.

7. Vermindering van ongepaste of bevooroordeelde reacties

GPT-4 implementeert mechanismen om onbedoelde resultaten te minimaliseren, waardoor de betrouwbaarheid en ethische verantwoording toenemen.

Het is bijvoorbeeld minder waarschijnlijk dat GPT-4 politiek bevooroordeelde, aanstootgevende of schadelijke inhoud genereert, waardoor het een betrouwbaardere AI-partner is dan GPT-3.5.

Waar kan ChatGPT nu heen?

Ondanks de opmerkelijke vooruitgang heeft ChatGPT nog steeds ruimte voor verbetering:

Neutraliteit aanpakken: Verbeter uw vermogen om context te onderscheiden en dienovereenkomstig te reageren.
Begrip van de gebruiker: Ontwikkel het vermogen om te begrijpen wie communiceert (wie, waar en hoe).
Externe integraties: Uitbreiding van het bereik door middel van webintegraties, API’s en robotica.
Lange termijn geheugen: Verbeter uw vermogen om eerdere interacties te onthouden en pas die kennis toe op toekomstige gesprekken.
Vermindering van hallucinaties: Minimaliseer gevallen waarin de AI overtuigd is van valse informatie.

Naarmate ChatGPT zich blijft ontwikkelen, staat het klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in op AI gebaseerde marketing en communicatie.

De potentiële toepassingen voor het maken van inhoud, onderwijs, klantenservice en meer zijn enorm, waardoor het een essentiële tool is voor bedrijven en individuen in het digitale tijdperk.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: LALAKA/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!