fbpx
Wat je moet weten

Share This Post


YouTube rolt nieuwe contractvoorwaarden uit voor alle kanalen die advertentie-inkomsten genereren, waarmee videomakers akkoord moeten gaan om in het YouTube-partnerprogramma te blijven.

Alle kanalen waarmee inkomsten worden gegenereerd, hebben zes maanden de tijd om de nieuwe voorwaarden te beoordelen en te accepteren.

Maar hoe sneller je de voorwaarden accepteert, hoe sneller je kunt profiteren van het genereren van inkomsten met YouTube Shorts, dat op 1 februari begint.

Dit is wat je moet weten over de nieuwe algemene voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma.

Wijzigingen in het YouTube-partnerprogramma

Waarom wijzigt YouTube de algemene voorwaarden van het partnerprogramma?

YouTube heeft onlangs verschillende wijzigingen aangekondigd die videomakers meer manieren bieden om deel te nemen aan het YouTube-partnerprogramma en geld te verdienen.

Om deze wijzigingen mogelijk te maken, werkt YouTube de voorwaarden van het partnerprogramma bij en moeten alle videomakers akkoord gaan met deze nieuwe voorwaarden om deel te blijven nemen aan het programma.

Wat zijn de nieuwe voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma?

YouTube introduceert een modulaire structuur die meer flexibiliteit biedt om verschillende video-indelingen te maken en er geld mee te verdienen.

Alle makers van het YouTube-partnerprogramma moeten akkoord gaan met de basisvoorwaarden. Dit zijn de kernvoorwaarden van het YouTube-partnerprogramma waarin onder meer wordt vermeld hoe videomakers worden betaald.

Het accepteren van de basisvoorwaarden is een vereiste voor elke maker die deel wil uitmaken van het YouTube-partnerprogramma.

Om te kunnen verdienen, moeten videomakers ook akkoord gaan met de voorwaarden van specifieke modules voor het genereren van inkomsten.

Dit bevat:

Module voor het genereren van pagina-inkomsten weergeven: hiermee kunt u inkomsten genereren met advertenties voor uw lange video’s en YouTube Premium-video’s.
De korte module voor het genereren van inkomsten: hiermee kun je geld verdienen met advertenties die worden afgespeeld tussen shorts, de shorts-feed en YouTube Premium.
Addendum voor commerciële producten: Bevat functies voor het financieren van fans, zoals kanaalleden en superchats.

Creators kunnen ervoor kiezen om alle of sommige voorwaarden te accepteren.

Als u in het verleden akkoord bent gegaan met deze specifieke voorwaarden, hoeft u hier niet nogmaals mee in te stemmen.

Houd er rekening mee dat zelfs als je een videomaker bent in het YouTube-partnerprogramma en geld verdient met advertenties bij je lange video’s, je nog steeds de weergavepaginamodule moet accepteren om te blijven verdienen.

Welke acties moeten YouTube-videomakers ondernemen?

Alle makers van het YouTube-partnerprogramma hebben zes maanden de tijd om deze nieuwe voorwaarden te bekijken en te accepteren.

Als u niet akkoord gaat met in ieder geval de basisvoorwaarden voor 10 julije kanaal wordt verwijderd uit het YouTube-partnerprogramma en je moet je opnieuw kwalificeren en je opnieuw aanmelden om opnieuw lid te worden.

Creators worden aangemoedigd om deze nieuwe voorwaarden zo snel mogelijk te accepteren, zodat ze zo snel mogelijk kunnen beginnen met verdienen met YouTube Shorts.

Wanneer het delen van YouTube Shorts-advertentie-inkomsten begint 1 februari, zal het shortfonds vervangen. Om in aanmerking te komen, moeten makers vóór 1 februari akkoord gaan met de basisvoorwaarden en de korte module voor het genereren van inkomsten.

Als u na 1 februari accepteert, begint het delen van inkomsten uit korte advertenties op de datum waarop u de nieuwe voorwaarden accepteert.

Deze voorwaarden zijn de komende dagen beschikbaar voor makers van het YouTube-partnerprogramma. Je krijgt bericht wanneer ze voor je open zijn.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding: Diego Thomazini/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!