fbpx

Wat u moet weten anno 2023

Wat u moet weten anno 2023

Share This Post


In een recent interview sprak Rene Ritchie, YouTube’s creator liaison, met Todd Beaupre, YouTube’s hoofd groei en ontdekking, om de toekomst van het algoritme en de implicaties ervan voor videomakers in 2023 te bespreken.

Beaupre deelt veel inzichten die makers van inhoud kunnen helpen YouTube beter te begrijpen en erop te navigeren.

Deze openhartige Q&A onthult essentiële details, waaronder:

Het belang van focussen op publiekstevredenheid boven algoritmische manipulatie. De rol van feedback van kijkers en enquêtereacties bij het verfijnen van het aanbevelingssysteem van YouTube. Strategieën voor videomakers om langdurige relaties met hun publiek op te bouwen voor duurzaam succes. De toegewijde inspanningen van YouTube om nieuwe en kleinere videomakers te ondersteunen. Advies over multi-format en meertalig content management en de voordelen van kanaalexperimenten. De toekomst van het ontdekken van inhoud op YouTube, inclusief het potentieel van opkomende technologieën en verbeteringen van de gebruikersinterface.

Dit artikel bespreekt zijn verhelderende toespraak, met alle details over het optimaliseren van YouTube-inhoud in 2023.

Van algoritme tot publiek: een nieuw perspectief

V: Waar moeten videomakers zich primair op richten voor het algoritme van YouTube?

Beaupre benadrukt het belang om niet na te denken over algoritmen maar over doelgroepen. Makers worden vaak gevraagd naar de beste tijd of frequentie om video’s te uploaden om het gunstige algoritme te optimaliseren.

Beaupre moedigt een verandering van perspectief aan:

“Creators vragen vaak naar het optimaliseren van hun laadtijd of frequentie voor het algoritme. Maar we willen dat creators hun manier van denken veranderen. In plaats van zich te concentreren op het algoritme, moeten ze zich richten op het ‘publiek’. Vervang het woord ‘algoritme’ in uw vragen door de woord ‘publiek’. We ontwerpen het algoritme om het publiek te dienen, dus als we de voorkeuren van het publiek begrijpen, zal het algoritme de voorkeur geven aan uw inhoud.’

De tevredenheidsmetriek: een holistische kijk op betrokkenheid

Vraag: Kun je het belang van de tevredenheidsstatistiek in het YouTube-algoritme uitleggen?

Beaupre richt zich op een essentieel aspect van het algoritme van YouTube: tevredenheid van het publiek.

Hoewel kijktijd een algemeen bekende factor is waarmee het algoritme rekening houdt, zegt Beaupre dat niet alle kijktijd gelijk is:

“Iedereen weet dat kijktijd een van de factoren is waarmee we rekening houden. Maar we hebben ons gerealiseerd dat niet alle kijktijd gelijk is. We moeten ook begrijpen welke waarde een publiek aan een video hecht. Om dat te doen, houden we enquêtes over aanbevelingen en specifieke video’s, die reacties invoeren in het aanbevelingssysteem. Dit helpt het algoritme patronen van bevredigende inhoud te identificeren door te kijken naar verschillende signalen zoals likes, dislikes, kijktijd en reacties op de enquêtes

Een langetermijnstrategie: de sleutel tot het succes van creators

V: Wat voor soort strategie moeten videomakers volgen om succesvol te zijn op YouTube?

Beaupre zegt dat videomakers die waarde voor het publiek op de lange termijn belangrijker vinden dan onmiddellijke weergaven, op de lange termijn meer zullen profiteren.

Hij legt uit dat het potentieel van een video om een ​​blijvende indruk achter te laten en een langdurige relatie met het publiek aan te gaan, goed samengaat met tevredenheid.

“Ik raad videomakers aan om na te denken over de waarde op de lange termijn voor hun publiek. In plaats van je te concentreren op het krijgen van veel weergaven in een week, kun je beter nadenken over het creëren van een blijvende indruk bij je publiek. Dit kan betekenen dat ze terug willen komen naar je kanaal in de toekomst.”

Ondersteuning voor kleinere kanalen

V: Hoe ondersteunt YouTube nieuwe of kleinere videomakers die geen groot publiek hebben?

Voor videomakers met een kleiner publiek, zegt Beaupre, heeft YouTube een team dat erop gericht is hen te helpen hun publiek te identificeren, met behulp van verschillende benaderingen, zoals het evalueren van videotitels en beschrijvingen.

“We hebben een team dat zich op precies deze uitdaging richt. Ze gebruiken verschillende benaderingen, zoals het evalueren van videotitels en beschrijvingen, om deze makers te helpen hun publiek te identificeren. We volgen het succes van nieuwe makers op het platform en zetten ons in om hen te helpen slagen. “

Inhoud in meerdere formaten en in meerdere talen:

V: Hoe moeten videomakers hun kanalen beheren met de opkomst van content in meerdere indelingen en talen?

Beaupre raakt het evoluerende contentlandschap, inclusief lange, live, korte video’s en podcasts.

Zijn advies aan videomakers die door deze ruimte navigeren is:

“Mijn advies aan videomakers is eenvoudig: ‘Hetzelfde publiek, hetzelfde kanaal, een ander publiek, een ander kanaal.’ We zoeken naar manieren om het voor videomakers gemakkelijker te maken hun kanalen te beheren in deze wereld met meerdere indelingen en talen. moedig makers aan om te experimenteren met verschillende formaten op hetzelfde kanaal en kijk hoe je publiek reageert.”

De toekomst van ontdekken op YouTube

V: Wat is de toekomst van ontdekken op YouTube?

Bij het bespreken van de uitdagingen en kansen die voor ons liggen, belicht Beaupre verschillende aandachtsgebieden.

Deze omvatten het benutten van opkomende technologie, zoals grote taalmodellen, en het aangenamer maken van de ontdekkingservaring.

“We hebben verschillende aandachtsgebieden. We zijn enthousiast over opkomende technologie, zoals grote taalmodellen, die de kwaliteit van aanbevelingen zouden kunnen verbeteren. We werken ook aan het mogelijk maken van naadloze gebruikersreizen in meerdere formaten. Een andere uitdaging is om de ontdekkingservaring te maken leuker voor gebruikers. We onderzoeken mogelijkheden om de interface leuker en minder overweldigend te maken.”

laatste woorden

Beaupre sluit af met de boodschap dat het algoritme van YouTube voorrang geeft aan dat van het publiek tevredenheid.

Door langetermijnwaarde voor uw publiek te creëren, hun behoeften te begrijpen en met verschillende formaten te experimenteren, kunt u beter aansluiten bij de doelen van uw platform en slagen.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!