fbpx

Wat vertelt de vraag naar chips ons over de zoekvraag?

Wat vertelt de vraag naar chips ons over de zoekvraag?

Share This Post


Hoewel veel elementen van de vraag naar producten fluctueerden sinds de pandemie in 2020, was een van de grootste bekende problemen de vraag naar mobiele chips.

Als u niet zeker weet wat dit betekent, neem dan de auto-industrie als voorbeeld.

De meeste nieuwere voertuigen vertrouwen op chiptechnologie. Tijdens de pandemie is er een ongekend tekort aan chips ontstaan, waardoor consumenten maanden, zo niet jaren moeten wachten op hun nieuwe voertuig.

Nu, drie jaar na de pandemie, is de vraag naar het maken van chips snel en snel verslechterd.

Dus wat heeft deze plotselinge verschuiving in de vraag naar chips te maken met de zoekvraag? Veel.

Grote chipmakers komen met sombere voorspellingen

Volgens The Financial Times heeft Qualcomm zijn omzetprognose voor het huidige kwartaal met 25% verlaagd vanwege de achterblijvende klantbestedingen. Dit heeft met name gevolgen voor de verkoop van smartphones.

Mobiele chipmakers zijn niet de enigen die wijzigingen aanbrengen. Geschat wordt dat de verkoop van pc-processors jaar na jaar met 40% zal dalen.

Deze projecties waren een radicale verandering ten opzichte van een jaar geleden, toen de aandelenkoersen soms torenhoog waren. De vraag naar deze technologische chips was in alle sectoren: auto’s, smartphones, virtual reality, enz.

Naast de vraag leidden problemen in de toeleveringsketen tot een domino-effect van wereldwijde tekorten.

De dans van vraag en aanbod

Als marketeers is de kans groot dat je eerder in je carrière een cursus economie 101 hebt gevolgd.

Het uitgangspunt van vraag en aanbod, zei gewoon:

“Vraag en aanbod is een economisch model van prijsbepaling in de markt.”

De theorie stelt verder dat de prijs van een goed er rechtstreeks door wordt beïnvloed beschikbaarheid (aanbod) en de vraag van de koper.

Tegen de juiste prijs zal een fabrikant meer van een bepaald product produceren om de winst te maximaliseren.

Breng deze theorie nu terug naar de afnemende vraag naar mobiele chips. Hoe is deze markt in zo’n korte tijd gedaald?

In 2020 schoot de vraag omhoog voor verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie. Omdat de vraag van de consument zo groot was, profiteerden leveranciers (merken/fabrikanten) van de markt door te leveren maand van dit product. Een win-win, toch?

Als je kijkt naar de complexiteit van economische uitdagingen, zoals verstoringen in de toeleveringsketen of een recessie, veroorzaakt dit een steek in de vraag/aanbodcurve.

Toen fabrikanten de toegenomen vraag niet konden bijhouden, moesten consumenten langer op hun producten wachten. Dit is waar wijdverbreide verstoringen de vraag van een consument ten kwade kunnen beïnvloeden. Een consument weet dat hij zo lang moet wachten om zijn product te ontvangen en dan kan hij besluiten het niet te kopen.

De tweede complexiteit die deze trend zo plotseling beïnvloedt, is de economische onzekerheid. Met een zeer volatiele aandelenmarkt, hypotheekrentetarieven, ontslagen en meer kan de vraag naar bepaalde producten en industrieën bijna van de ene op de andere dag worden beïnvloed.

Als het beschikbare inkomen van een consument wordt beïnvloed door een van de bovenstaande scenario’s, verschuiven hun prioriteiten voor consumptiegoederen meer naar de eerste levensbehoeften. Nieuwe auto’s, telefoons of computers kunnen voor sommigen als luxeartikelen worden gezien. Dus als het beschikbare inkomen daalt, zal de vraag waarschijnlijk volgen.

Hoe kunnen adverteerders strategieën opstellen rond vraag (of gebrek aan)?

Terug naar het standpunt van een marketeer: hoe kunnen adverteerders hun strategie veranderen om de vraag van de consument te veranderen?

#1: Wees proactief in het analyseren van marktomstandigheden.

U vindt misschien dat dit als adverteerder niet van toepassing zou moeten zijn op uw functie.

denk nog eens na

Door op de hoogte te blijven van de economische omstandigheden en fluctuaties in de vraag, kunt u proactief en flexibel zijn in uw marketinginspanningen.

#2: Als de vraag daalt, profiteer dan van verminderde concurrentie.

In zoekcampagnes geldt meestal: hoe lager de concurrentie, hoe lager uw CPC.

Als u ziet dat deze trend doorwerkt naar de zoekwoorden waarop u biedt, heeft u de mogelijkheid om uw klikkosten te verlagen.

Maar voordat u zegt: “Ik kan deze maand mijn budget verlagen”, hier kan een verandering van strategie een rol spelen.

Als u de potentiële CPC-besparingen van verminderde vraag kunt inschatten of voorspellen, probeer dan een bewustmakingscampagne op een ander platform uit te voeren.

Bewustmakingscampagnes hebben meestal lage CPM’s omdat u een breder publiek bereikt. In dit scenario ziet u de potentiële besparingen in zoekcampagnes om een ​​bewustmakingscampagne uit te voeren, wat kan helpen nieuwe vraag genereren.

Nee. 3: Wees agressief wanneer de vraag op zijn hoogtepunt is.

Ik geef toe dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan.

Als uw marketingbudget niet krap is, wees dan voorbereid op hogere CPC’s wanneer de vraag groot is.

Wanneer de vraag groot is, komen er meestal meer concurrenten uit het houtwerk in een poging om de winst te maximaliseren.

Als de CPC’s stijgen, moet u ervoor zorgen dat uw campagnes optimaal zijn.

Is uw advertentie aantrekkelijk genoeg voor een gebruiker om op te merken?
Hebben gebruikers een geweldige gebruikerservaring op uw website of app? Als je al dat geld met één klik hebt uitgegeven, maar ze naar een slechte of trage ervaring hebt gestuurd, heb je een kans gemist om te verkopen.
Is uw strategie voor uitsluitingszoekwoorden afgestemd op uw intenties? Er is niets erger dan brede zoekwoorden die verguisd worden door een gebrek aan uitsluitingszoekwoorden.

Als uw marketingbudget al beperkt is en u veel concurrentie heeft, is alle hoop nog niet verloren.

Probeer gerichte doelgroepen te gebruiken in uw campagnes in het zoeknetwerk om de meest gekwalificeerde gebruikers te targeten.

Dit maakt u agressiever in uw biedingen voor een kleiner publiek. Dus hoewel de CPC’s nog steeds hoog kunnen zijn, heeft u een betere kans om te verkopen als uw targeting smal is.

Sterker nog, u kunt uw zoekstrategie wijzigen om RLSA te gebruiken voor dure zoekwoorden.

Deze strategie combineert enig bewustzijn om remarketinglijsten op te bouwen die groot genoeg zijn om later specifiek te worden getarget door zoekopdrachten.

Overzicht

Zoeken creëert geen vraag. zoeken vangt vraag naar Omdat interne en externe factoren de merkprestaties beïnvloeden, moeten marketeers proactief zijn en strategieën ontwikkelen op basis van de situatie.

Wanneer de vraag afneemt, zal het zoekvolume waarschijnlijk volgen. Maar dat betekent niet dat je gedoemd bent. Gebruik dit als een kans om nieuwe campagnetypes, platforms of doelgroepen te testen om uw bereik te maximaliseren en zoveel mogelijk winst te behouden.

Uitgelichte afbeelding: Andrey Suslov/Shutterstock



Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!