fbpx

Wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI

Wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI

Share This Post


Het is moeilijk om het laatste nieuws uit de branche bij te houden. Enter: de SEJ-samenvatting.

Elke vrijdag bundelen we de belangrijkste verhalen die u moet weten, van zoeken tot sociale media tot kunstmatige intelligentie en meer, in één gemakkelijk te verteren bericht.

De topverhalen van deze week zijn onder meer een update van Google Desktop Search, Bing die nieuwe hoogten bereikt, de RESTRICT Act (en hoe deze van invloed kan zijn op Amerikaanse TikTok-gebruikers), nieuwe AI-tools voor Slack en kwetsbaarheden van WordPress-plug-ins.

Zoeken Nieuwsoverzicht

Google heeft de gebruikersinterface van de desktopzoekfunctie geüpdatet om favicons en sitenamen weer te geven, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om websites te identificeren in zoekresultaten en advertenties.

Google Search Central heeft het transcript vrijgegeven van hun laatste SEO-spreekuren waarin WEBP-afbeeldingen, dubbele inhoud in verschillende markten, verplaatsing van grote hoeveelheden geïndexeerde pagina’s en meer worden besproken. (Google-zoekcentrum)

Google Trends is geüpdatet met een nieuwe interface om het gemakkelijker te maken trending topics in real time te vinden en te zien hoe andere industrieën Google Trend-gegevens gebruiken. (het trefwoord)

Microsoft meldde dat Bing Search 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers bereikte, met ongeveer een derde van de nieuwe gebruikers in zowel de Edge-browser als de Bing-zoekmachine.

DuckDuckGo lanceerde DuckAssist, een AI-ondersteunde functie die antwoorden in natuurlijke taal genereert met behulp van Wikipedia.

Brave Search heeft een nieuwe AI-functie aangekondigd die webpagina’s in 17% van de zoekresultaten samenvat tot uitgebreide resultaten.

PPC-nieuwscollectie

Google Ads heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die directe toegang biedt tot de GA4-doelgroepbouwer en maximale prestaties voor reisdoelen. Met de nieuwe AI-aangedreven functie kunnen hoteladverteerders advertenties in meerdere indelingen maken en meer reizigers via kanalen bereiken.

Microsoft heeft verschillende updates voor zijn advertentieplatform aangekondigd, waaronder lokale zoekadvertenties voor Bing om de zichtbaarheid van lokale Bing-zoekresultaten te verbeteren en een installatiewizard voor conversie zonder code.

Samenvatting van het nieuws op sociale media

Vraag van de week: Zal ​​de nieuwe RESTRICT Act TikTok en andere technologieën uit een selecte lijst van landen verbieden?

TikTok introduceerde Series, een nieuwe manier voor makers om geld te verdienen met premium video-inhoud achter een betaalmuur.

YouTube versoepelde de regels voor godslastering voor video’s waarmee inkomsten worden gegenereerd. Gematigd grof taalgebruik komt in aanmerking voor volledige advertentie-inkomsten, terwijl sterke grof taalgebruik een beperkt aantal advertenties kan opleveren.

Meta heeft een nieuwe topproductgroep aangekondigd die zich richt op generatieve AI-functies voor Instagram, Messenger en WhatsApp.

Facebook heeft aanstaande wijzigingen aangekondigd, waaronder het weer toegankelijk maken van Messenger binnen Facebook. (Facebook-nieuwskamer)

LinkedIn introduceerde nieuwe samenwerkingsartikelen met AI-aangedreven prompts om videomakers aan te moedigen kennis en inzichten te delen.

Reddit introduceerde nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om reacties op berichten te doorzoeken en aparte feeds voor gebruikers om trending topics te lezen of te bekijken. (Gestemd op)

Discord heeft nieuwe AI-integraties aangekondigd voor Clyde, de botassistent van het platform. (onenigheidsblog)

Spotify introduceerde een nieuwe interface met een TikTok-achtige feed en nieuwe tools voor podcasters: gratis hosting, opname- en bewerkingstools en functies voor het genereren van inkomsten. (Spotify Newsroom)

Samenvatting AI-nieuws

Slack introduceerde een ChatGPT-bèta-app voor Slack van OpenAI die conversaties kan samenvatten, direct antwoorden kan vinden en nieuwe berichten kan opstellen. (Verkoopsteam)

HubSpot heeft nieuwe AI-tools aangekondigd om te helpen bij het maken van content en taakbeheer. (HubSpot)

WordPress Nieuwsoverzicht

WP Statistics, een WordPress-plug-in met meer dan 600.000 actieve installaties, heeft de CSRF-kwetsbaarheid gepatcht.

Een XSS-kwetsbaarheid in de Elementor Contact Form Builder-plug-in trof tot 200.000 WordPress-websites.

Het inpakken

Het was een drukke week vol nieuws voor zoek- en sociale marketeers. Met de snelle ontwikkeling van AI verwachten we de komende weken nog veel meer veranderingen in zoeken en sociale media.

Uitgelichte afbeelding: zebra/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!