fbpx

Welke factoren dragen bij aan hoge SEO-scores op de pagina (maar lage domeinautoriteit)

Welke factoren dragen bij aan hoge SEO-scores op de pagina (maar lage domeinautoriteit)

Share This Post


De SEO-vraag van vandaag komt van Sommer, die vraagt:

Wat kunnen de factoren zijn die bijdragen aan hoge SEO-scores op de pagina, maar een lage domeinautoriteit?

Vandaag gaan we in op een onderwerp dat veel website-eigenaren een raadsel vinden: de relatie tussen SEO-scores op de pagina en domeinautoriteit.

Zoals u weet, gaat on-page SEO over het verbeteren van individuele webpagina’s met als doel hoger te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) en meer relevant verkeer aan te trekken.

Aan de andere kant is domeinautoriteit een term die vaak wordt gebruikt om de algehele autoriteit van een site te meten op basis van de backlinks.

Wat is domeinautoriteit?

Domeinautoriteit mag alleen worden gebruikt bij verwijzing naar Moz-tools.

Wat ik linkautoriteit noem, meet de algehele betrouwbaarheid en autoriteit van een website in de ogen van zoekmachines op basis van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit en kwantiteit van inkomende links, de leeftijd van de website en online aanwezigheid.

Verschillende tools naast Moz, zoals Ahrefs, Majestic, Semrush en andere, kunnen helpen bij het meten van linkautoriteit.

Hoge SEO-score op pagina met lage linkautoriteit

Wat gebeurt er als een website een hoge SEO-score op de pagina heeft, maar een lage linkautoriteit?

Als een website nieuw is, kan het enige tijd duren om linkautoriteit op te bouwen, wat uw algehele ranking kan belemmeren.

Evenzo, als een website beperkte backlinks of backlinks van slechte kwaliteit heeft, kan het moeilijk zijn om een ​​hoge Link Authority Score te behalen, zelfs als de SEO op de pagina sterk is.

Degenen in niche-industrieën kunnen moeite hebben om linkautoriteit op te bouwen zonder een consistente linkbuildingstrategie.

Sommige branches hebben minder websites en minder concurrentie, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​hoge on-page SEO-score te behalen.

Dit vertaalt zich echter niet noodzakelijkerwijs in een hoge Link Authority Score.

Met minder websites in een bepaalde niche, zijn er mogelijk minder mogelijkheden voor backlinks, wat de linkautoriteit van uw website kan belemmeren.

Contentstrategie en linkautoriteit

Ook is de contentstrategie van een website van cruciaal belang voor het opbouwen van linkautoriteit.

Een uitgebreide inhoudsstrategie met regelmatige blogposts, lange inhoud en andere waardevolle bronnen kan helpen autoriteit op te bouwen en inkomende links aan te trekken.

Een website met beperkte inhoud kan moeite hebben om linkautoriteit op te bouwen, zelfs als de SEO op de pagina sterk is.

Social media autoriteit en links

Ook sociale media kunnen bijdragen aan de linkautoriteit van een website.

Een sterke aanwezigheid op sociale media kan de merkbekendheid vergroten, websiteverkeer stimuleren en backlinks van andere websites krijgen.

Omgekeerd, als een website weinig of geen aanwezigheid op sociale media heeft, kan het moeilijk zijn om linkautoriteit op te bouwen.

het komt neer op

Dus wat is de bottom line?

Hoewel on-page SEO en linkautoriteit nauw verwant zijn, zijn ze verschillend.

Een website kan een hoge SEO-score op de pagina hebben, maar een lage linkautoriteit vanwege verschillende factoren, waaronder beperkte backlinks, backlinks van slechte kwaliteit, een niche-industrie, beperkte inhoud en gebrek aan aanwezigheid op sociale media.

Om een ​​hoge on-page SEO en linkautoriteit te bereiken, heeft een website een uitgebreide SEO-strategie nodig die zowel on-page als off-page optimalisatie omvat, evenals een sterke contentstrategie en aanwezigheid op sociale media.

Door zich op deze factoren te concentreren, kunnen website-eigenaren hun online aanwezigheid en positie in zoekmachines verbeteren.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: StunningArt/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!