fbpx

Wix baant een nieuwe weg met de lancering van Wix Headless

Wix baant een nieuwe weg met de lancering van Wix Headless

Share This Post


In een gedurfde stap om ontwikkelaars meer mogelijkheden te bieden, heeft Wix Wix Headless gelanceerd.

Dit nieuwe aanbod maakt het gemakkelijk om de robuuste zakelijke oplossingen van Wix naadloos te integreren op verschillende platforms en apparaten.

Wix Headless: een nieuw tijdperk van integratie en flexibiliteit

Wix Headless is bedacht om ontwikkelaars de tools te bieden die ze nodig hebben om Wix-bedrijfsoplossingen te implementeren via de configureerbare API’s en SDK’s. Met dit nieuwe aanbod kunnen ontwikkelaars nu Wix-oplossingen zoals e-commerce, boekingen, CMS en evenementen integreren vanuit elke technologiestapel en deze beheren via het end-to-end beheerplatform van Wix.

De API’s in deze nieuwe oplossing zijn gesynchroniseerd en klaar voor gebruik met aanvullende Wix-oplossingen zoals contacten en betalingen.

Dit vergroot het potentieel van de zakelijke oplossingen van Wix aanzienlijk, waardoor ontwikkelaars ze altijd en overal kunnen gebruiken.

De kloof overbruggen met toonaangevende webframeworks

Wix Headless maakt de weg vrij voor het integreren van Wix Business Solutions met toonaangevende webframeworks, waaronder React, Vue, Svelte, Qwik en meer. Dit opent de deur naar meer partnerschappen met toonaangevende end-to-end-oplossingen.

Netlify is het eerste platform dat samenwerkt met Wix en snelle integratie biedt met de API’s van Wix voor boekingen, evenementen, e-commerce, CMS en prijsplannen.

Een toewijding aan solide, op ontwikkelaars gerichte oplossingen

De introductie van Wix Headless is de eerste keer dat het bedrijf zijn backend heeft opengesteld om buiten het Wix-platform te werken. Deze ontwikkeling belooft schaalbaarheid, maatwerk en snellere projectlevering te vergemakkelijken, waardoor een robuustere set van op ontwikkelaars gerichte oplossingen wordt geboden.

In webontwikkelings- en contentmanagementsystemen (CMS) verwijst “headless” naar een ontkoppelde architectuur waarbij de front-end en backend van een website of applicatie gescheiden zijn.

Traditioneel zijn de front-end (de “head”) en back-end van een website nauw met elkaar verbonden. De voorkant is wat gebruikers zien en waarmee ze communiceren: het ontwerp, de interface en de inhoud van de website.

In de backend worden alle gegevens beheerd en opgeslagen: de database, server en applicaties regelen alle functionaliteit achter de schermen.

In een headless CMS wordt de voorkant “onthoofd” van de achterkant. Door deze scheiding kunnen ontwikkelaars de front-end afzonderlijk van de back-end bouwen en beheren.

Content wordt via API van de backend naar de frontend geleverd. Met behulp van elke programmeertaal of elk framework kan deze inhoud worden weergegeven aan verschillende front-ends (websites, apps, IoT-apparaten, enz.).

Het belangrijkste voordeel van een headless CMS is de flexibiliteit. Ontwikkelaars zijn niet gebonden aan een specifieke technologiestapel en kunnen elke gewenste front-endtechnologie gebruiken.

Het maakt het ook gemakkelijk om content over meerdere platforms en kanalen te leveren, aangezien de backend data verstuurt waar het nodig is, ongeacht platform of apparaat.

In het geval van Wix Headless biedt Wix ontwikkelaars een manier om hun backend-services (zoals e-commerce, boekingen, CMS, evenementen, enz.) te gebruiken terwijl ze de frontend bouwen met de tools en technologieën die ze verkiezen.

Belangrijkste voordelen van Wix Headless

Wix Headless heeft een aantal voordelen, waaronder:

Creatie van maatwerk oplossingen: Ontwikkelaars kunnen API’s gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens en deze te beheren binnen het Wix-platform om aangepaste oplossingen te creëren die naadloos integreren met Wix Business Solutions.
Uniform controlepaneel: Ontwikkelaars kunnen meerdere branches beheren binnen het Wix-dashboard met behulp van de ingebouwde API’s van Wix Business Solution.
Meerdere frontsteun: Met Wix Headless kunnen bedrijven meerdere klanten verbinden met een enkele Wix-backend, waardoor meerdere klantinteractiepunten mogelijk zijn.
Vereenvoudigde projectuitbreiding: Bestaande Wix-sites kunnen nieuwe sites of apps toevoegen die toegang hebben tot hetzelfde bedrijf en hetzelfde bedrijf bedienen zonder helemaal opnieuw te beginnen.
Wereldwijde betalingsinfrastructuur: Ontwikkelaars kunnen betalingen wereldwijd stroomlijnen met Payments by Wix, waardoor het niet meer nodig is om meerdere betalingsgateways te integreren.

Shahar Talmi, CEO van het ontwikkelingsplatform van Wix, benadrukte het transformerende potentieel van dit nieuwe aanbod.

Hij beweerde:

“Wix Headless stelt ontwikkelaars in staat om Wix te gebruiken op manieren die voorheen niet mogelijk waren, van het opschalen van hun online aanwezigheid tot het beheren van meerdere complexe projecten op één plek. Door ontwikkelaars toegang te geven tot deze API’s, versnellen we de eindeloze mogelijkheden die beschikbaar zijn in de webontwikkelingsindustrie.”

Op te sommen

De introductie van Wix Headless suggereert een strategische spil om een ​​meer technologisch geavanceerd publiek te bedienen: professionele webontwikkelaars en grotere bedrijven die meer flexibiliteit en maatwerk nodig hebben in hun weboplossingen.

Deze stap diversifieert het klantenbestand van Wix en geeft het toegang tot een bredere markt.

Door een headless-oplossing te bieden, sluit Wix aan bij de huidige webontwikkelingstrends, met name de groeiende vraag naar headless CMS- en handelsplatforms.

Dit positioneert Wix als een moderne en geavanceerde provider die tegemoet komt aan mensen die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak en aan mensen die complexe en op maat gemaakte oplossingen nodig hebben.

Uitgelichte afbeelding: T. Schneider/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!