fbpx

Wix heeft de manier veranderd waarop websites worden gebouwd en waarom je op moet letten

Wix heeft de manier veranderd waarop websites worden gebouwd en waarom je op moet letten

Share This Post


Wix is ​​​​een populaire websitebouwer die bedrijven helpt eenvoudig krachtige websites te maken die voldoen aan de nieuwste technische vereisten. Wix regelt alle technische factoren, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op waar ze goed in zijn.

Naast het helpen van bedrijven bij het bouwen van websites zonder zich bezig te houden met de technische kant, heeft Wix onlangs een ontwikkelaarsvriendelijke headless iteratie geïntroduceerd.

Wix verandert echt de manier waarop websites worden gebouwd en het is misschien de moeite waard om op te letten wat er aan de hand is.

Over dit interview met Wix

Dit artikel was oorspronkelijk bedoeld als een enkel artikel waarin Duda, WordPress en Wix worden vergeleken.

Maar terwijl ik het artikel schreef, werd het duidelijk dat elk platform voor het bouwen van websites erg goed was in wat ze allemaal deden, en tot op zekere hoogte was er heel weinig interactie.

Met andere woorden, elk is een winnaar als platform voor het bouwen van websites in het gebied waarin ze willen concurreren.

Bovendien valt er zoveel over elk van hen te zeggen dat het resulterende artikel duizenden woorden lang zou zijn geweest, te log om als op zichzelf staand artikel zinvol te zijn.

Dus werd het artikel opgesplitst in drie artikelen (een over Duda en een over WordPress). Dit maakt het gemakkelijker om te begrijpen waar elk platform in uitblinkt.

Dit is het artikel dat exclusief is gewijd aan Wix, een platform voor het bouwen van websites dat door meer dan 200 miljoen klanten wordt gebruikt.

Zou Wix de beste websitebouwer voor u kunnen zijn?

Wat is Wix?

Wix is ​​​​een website-bouwplatform dat wordt geleverd in een gratis en premium-versie.

Het is een SaaS-oplossing (software as a service), wat betekent dat u niets hoeft te downloaden en niets technisch hoeft te doen.

Het maken van een website is net zo eenvoudig als het beantwoorden van een reeks vragen of het gebruik van een eenvoudige interface met slepen en neerzetten, waarbij u verschillende delen van een webpagina kiest en op Gereed klikt.

Het belangrijkste is dat Wix het niet alleen gemakkelijk maakt om aantrekkelijke en professionele websites te maken, maar dat ze ook up-to-date zijn met de nieuwste SEO-normen en -vereisten.

Als Google bijvoorbeeld een wijziging aanbrengt in de vereisten voor gestructureerde gegevens waardoor een site prominent in de zoekresultaten kan verschijnen, reageert Wix achter de schermen snel zodat elke website zich aanpast aan de wijzigingen.

Wix is ​​​​gericht op bedrijfseigenaren en particulieren die een professionele, krachtige website willen, maar geen IT-personeel willen inhuren om dit voor elkaar te krijgen.

Wix maakt dit mogelijk, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op doen waar ze goed in zijn.

Nu Wix wat context heeft, hopen we dat het interview wat andere lege plekken zal opvullen over waarom Wix een platform voor het bouwen van websites is om te overwegen.

Interview met Wix

Ik had het genoegen Yoav Abrahami, hoofdarchitect en hoofd van Velo bij Wix, te interviewen.

1. Welke soorten verkopers profiteren het meest van een closed source-oplossing zoals Wix?

“Hoewel open source-oplossingen in de eerste plaats zijn gemaakt voor ontwikkelaars die over de nodige vaardigheden beschikken om ze te installeren en te implementeren, kunnen closed source-oplossingen voordelig zijn voor verkopers die beperkte technische kennis of middelen hebben om uw software te onderhouden en bij te werken.

Hoewel sommige open source-projecten ondersteunings- en implementatieservices bieden via verschillende instanties, zijn deze services mogelijk niet toegankelijk voor niet-ontwikkelaars.

Closed-source-oplossingen bevatten vaak toegewijde ondersteuningsteams, regelmatige updates en beveiligingsfuncties, wat handig kan zijn voor verkopers die het zich niet kunnen veroorloven om te investeren in hun eigen technische ondersteuning of beveiligingsmaatregelen.

Wix biedt een breed scala aan diensten, waaronder implementatie, optimalisatie, SEO-tools, prestaties, zakelijke toepassingen, beveiligingsfuncties en meer. Bovendien kunnen verkopers profiteren van de gebruiksvriendelijke editor en Content Manager van Wix, waarmee verkopers het beheer van hun website kunnen stroomlijnen (d.w.z. nieuwe inhoud toevoegen, het ontwerp wijzigen, nieuwe tools toevoegen naarmate het bedrijf groeit), zonder enige voorkennis van programmeren.

2. Kan Wix meegroeien met een bedrijf als een bedrijf een grote vlucht neemt en zeer succesvol wordt?

“Zeker. Het opschalen van een bedrijf kan verschillende factoren met zich meebrengen, waaronder verkeer, inhoud, geregistreerde gebruikers en bedrijfsgroei.

Als beheerde service heeft Wix de mogelijkheid om bedrijven in al deze vectoren en meer te ondersteunen.

Of een bedrijf nu meer verkeer moet afhandelen, nieuwe functies of functionaliteit moet toevoegen of zijn online aanwezigheid moet uitbreiden, Wix kan de tools en middelen bieden die nodig zijn om die groei te ondersteunen.

Dankzij de infrastructuur en schaalbare abonnementen van Wix kunnen bedrijven hun website eenvoudig bijwerken en indien nodig nieuwe functies toevoegen.

Wix-abonnementen variëren van basisopties voor het bouwen van websites tot geavanceerdere abonnementen met functies zoals e-commercemogelijkheden, wereldwijde betalingen, aangepaste branding en meer.

Wix biedt ook integraties met apps van derden die de mogelijkheden van het platform verder kunnen uitbreiden.”

3. Kunnen aangesloten sites profiteren van een platform als Wix?

Ja, Wix biedt een breed scala aan functies en tools waarmee aangesloten sites professionele en aantrekkelijke websites kunnen maken, bezoekers kunnen trekken en inkomsten kunnen genereren via aangesloten marketing.

Ten eerste maken de editor en aanpasbare sjablonen van Wix het voor aangesloten sites gemakkelijk om een ​​visueel aantrekkelijke website te maken die hun merk nauwkeurig weergeeft en hun doelgroep aanspreekt.

Ten tweede biedt Wix een verscheidenheid aan ingebouwde marketing- en SEO-tools die aangesloten sites kunnen helpen verkeer te genereren en hun positie in zoekmachines te verbeteren.

Het Wix SEO Dashboard biedt Wix-gebruikers bijvoorbeeld SEO-tools, inzichten en rapporten van Google Search Console, waardoor gebruikers hun website kunnen optimaliseren voor zoekmachines, terwijl de ingebouwde e-mailmarketingtools van Wix affiliate sites kunnen helpen om binnen te blijven aanraking met de jouwe. publiek en genereer herhaalbezoeken.

Ten slotte maken de eCommerce-mogelijkheden van Wix het gemakkelijk voor aangesloten sites om inkomsten te genereren via aangesloten marketingprogramma’s.

Gelieerde sites kunnen bijvoorbeeld de ingebouwde e-commercetools van Wix gebruiken om productpagina’s te maken, gelieerde links te beheren, betalingsverwerking en verzending te stroomlijnen.

In de meeste gevallen kan dit allemaal worden gedaan zonder de hulp van een ontwikkelaar.”

4. Wat is de kosten-batenverhouding van een platform als Wix in vergelijking met de verborgen kosten die inherent zijn aan andere (zoals ontwikkelingskosten, hosting, premium plug-ins en thema-abonnementen)?

“Bij het vergelijken van de kosten-batenverhouding van een platform als Wix met open source-oplossingen, is het belangrijk om rekening te houden met de totale eigendomskosten van elke optie, zowel de initiële als de lopende kosten die aan elke optie zijn verbonden.

Dit omvat de initiële kosten van het bouwen van de site, de kosten van hosting inclusief het domein en de kosten van doorlopend onderhoud.

Wix heeft een enorm voordeel ten opzichte van open source-platforms als het gaat om initiële kosten.

Wix is ​​​​een volledig geïntegreerde oplossing en de meeste open source-oplossingen vereisen de installatie van plug-ins, integraties en aanpassingen.

Bovendien stelt Wix Editor ontwerpers in staat om onafhankelijk van ontwikkelaars websites te bouwen, waardoor de kosten worden verlaagd en de time-to-market wordt verbeterd.

Een andere belangrijke factor in de cost of ownership is het voortdurende onderhoud van de site.

Websites hebben regelmatige updates nodig om veilig te blijven, goed te presteren en bij te blijven met de nieuwste trends op het gebied van technologie en design.

Met een open source-oplossing kan doorlopend onderhoud extra ontwikkelingskosten met zich meebrengen om plug-ins, thema’s en softwareversies bij te werken.

Hostingkosten kunnen ook stijgen naarmate de website groeit in verkeer en middelen.

Met een oplossing als Wix worden daarentegen de meeste, zo niet alle uren voor onderhoudsontwikkelaars geëlimineerd.

Wix biedt een beheerd platform dat hosting, beveiliging en onderhoud omvat, en de kosten zijn simpelweg de abonnementskosten van Wix.

Dit betekent dat bedrijven hun website-uitgaven gemakkelijk kunnen budgetteren en onverwachte kosten voor updates of beveiligingsproblemen kunnen vermijden.

Het is belangrijk op te merken dat de enige uitzondering hierop is voor sites die aangepaste ontwikkeling met Velo vereisen, in welk geval bedrijven mogelijk met een ontwikkelingspartner moeten werken.

Maar zelfs in deze gevallen is de hoeveelheid inspanning die nodig is voor onderhoud aanzienlijk verminderd vanwege de beheerde aard van het Wix-platform.

5. Is Wix geschikt voor ontwikkelaars, bureaus en andere soorten bedrijven?

“Wix is ​​​​voor eigenaren van kleine bedrijven, bureaus, ondernemingen en ontwikkelaars.

Voor gebruikers zonder kennis van coderen bieden onze zakelijke oplossingen alles wat ze nodig hebben om hun bedrijf op te bouwen, te runnen en te laten groeien.

Gebruikers kunnen een volledig aanpasbare, professioneel ogende website maken met uitgebreide beheertools, multi-channel integraties, eersteklas beveiliging en meer.

Ons aanbod is ontworpen om gebruikers te helpen tijd te besparen, processen te stroomlijnen en de klantervaring te verbeteren.

Met kennis van coderen kun je met Wix zoveel meer doen.

Dankzij het open platform van Wix kan een ontwikkelaar Wix-websites, zakelijke Wix-apps uitbreiden of zelfs zijn eigen apps op Wix bouwen.

Professionele gebruikers kunnen bijvoorbeeld Velo by Wix gebruiken, een full-stack ontwikkelplatform waarmee gebruikers snel professionele webapplicaties kunnen bouwen, beheren en implementeren.

Ze kunnen de Wix Editor gebruiken en vervolgens aangepaste functionaliteit toevoegen met behulp van standaard JavaScript en de Velo API in de ingebouwde IDE om direct dynamischere sites te maken met meer controle en flexibiliteit.

Professionele gebruikers kunnen ook Wix Blocks gebruiken, waarmee zeer aanpasbare en herbruikbare apps en widgets kunnen worden gemaakt.

Ten slotte kunnen professionals met behulp van de combinatie van bovenstaande tools klantgerichte bedrijfsapplicaties maken.

Meest recentelijk hebben we Wix Headless gelanceerd, waarmee ontwikkelaars zakelijke API’s van Wix kunnen gebruiken om e-commerce, boekingen, CMS, evenementen en meer te integreren, vanaf elke locatie.

Dit is de eerste keer dat Wix zijn backend openstelt om buiten het Wix-platform te werken, waardoor een nog robuuster portfolio van oplossingen voor ontwikkelaars ontstaat.”

Bouw een succesvolle aanwezigheid op het web

Er zijn veel manieren om een ​​succesvol online bedrijf op te bouwen.

Wix biedt een eenvoudige oplossing om met één klik te bouwen, evenals de mogelijkheid om zijn technologie te gebruiken om complexere websites te bouwen.

Dit betekent niet dat het ene platform beter is dan het andere. Het doel van deze artikelen is om te presenteren welke opties beschikbaar zijn.

Elk platform heeft zijn eigen verdiensten, dus het kan handig zijn om elk platform te beluisteren en erachter te komen welk platform het beste bij u past.

Lees verder:

Meer informatie over Duda

Lees een interview met de CEO van WordPress

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Asier RomeroSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!