fbpx

WordPress 6.1 zit boordevol prestatie-updates

WordPress 6.1 zit boordevol prestatie-updates

Share This Post


WordPress 6.1 komt in november 2022 en zit boordevol prestatieverbeteringen, wat aangeeft dat dit misschien de update is waar velen op hebben gewacht.

De prestatiescores van WordPress van begin 2022 tot eind september waren relatief stabiel, een paar procentpunten gestegen in het voorjaar en vervolgens dalend in de zomer, eind september ongeveer 3 procentpunten hoger dan aan het begin van het jaar.

Prestaties van WordPress Core Web Vitals in 2022

Prestatiegrafiek voor WordPress Core Web Vitals.

De meeste andere platforms hebben in 2022 meer substantiële prestatieverbeteringen van maand tot maand gekend:

Wix stijgt 13 punten Duda stijgt 8 punten Squarespace stijgt 7 punten Joomla stijgt 7 punten Drupal stijgt 5 punten

WordPress-uitgevers die hoopten op betere prestaties kregen dit jaar weinig goed nieuws.

Maar dat gaat ingrijpend veranderen.

WordPress 6.1 bevat substantiële verbeteringen, waarvan sommige “enorme” worden genoemd.

“Enorm verbeterde” WP_Query-prestaties

Een belangrijke prestatieverbetering is de toevoeging van de WP_Query-cache aan de database.

Dit betekent dat elke keer dat een bezoeker een webpagina opvraagt, die aanvraag in een cache blijft staan, een herinnering aan wat er uit de database is opgehaald.

Wanneer een andere bezoeker dezelfde webpagina opvraagt, in plaats van een nieuw verzoek aan de database te doen, haalt WordPress de webpaginagegevens op uit de cache (geheugen) in plaats van de database op te halen (een query uit te voeren). Dit resulteert in snellere prestaties.

De belangrijkste WordPress-bijdrager die onlangs aan deze verbetering heeft gewerkt hij twitterde:

“In WordPress 6.1 is er een enorme verbetering in de databaseprestaties.

Databasequery’s in WP_Query worden nu in de cache opgeslagen.

Een ticket waar ik al meer dan 5 jaar aan werk, is samengevoegd.

Dit zou moeten resulteren in miljarden minder herhaalde databasequery’s”

Verbeterde REST API-databasequery’s

Wanneer een webpagina wordt opgevraagd, zal de webpagina verschillende verzoeken doen voor verschillende onderdelen van de pagina. Deze verbetering stroomlijnt dit proces door het aantal databasequery’s (verzoeken voor delen van een webpagina) te verminderen.

WordPress legt uit:

“Bij het uitvoeren van profileringstools tegen REST API-verzoekreacties, werd ontdekt dat postbehandelaars veel gegevens opvragen die aan elk bericht zijn gekoppeld.

Wanneer bijvoorbeeld een bericht werd geretourneerd in een REST API-antwoord, werden gekoppelde gegevens zoals auteur (gebruiker), uitgelichte afbeelding en bovenliggend bericht opgevraagd.

Aangezien deze gebonden elementen niet in de cache zijn opgeslagen, kan dit betekenen dat er voor elke publicatie van het REST API-antwoord 3 verschillende databasequery’s zijn: één voor de gebruiker, één voor de uitgelichte afbeelding en één voor de hoofdpost.

In WordPress 6.1 zijn alle caches verpakt in een enkele databasequery”

Aanvullende cacheverbeteringen

Er zijn andere cache-gerelateerde verbeteringen die de levering van webpagina’s versnellen.

Cache API-verbeteringen

Dit zijn een aantal verbeteringen.

In eenvoudige bewoordingen lost een verbetering met de naam “Check cache key types” een probleem op dat door plug-ins is veroorzaakt.

Dit lost een probleem op dat een crash veroorzaakt die kan leiden tot enigszins vreemd gedrag of een regelrechte crash.

Deze verbetering maakt het voor ontwikkelaars van plug-ins gemakkelijker om het probleem op te merken.

De opmerkingen van de ontwikkelaar voor deze oplossing zeggen:

“Deze commit introduceert snelle typecontrole op de gegeven cachesleutels en voegt een _doing_it_wrong()-bericht toe dat ontwikkelaars van plug-ins zou moeten helpen deze problemen sneller op te merken.”

De tweede verbetering heet ‘@access private’ verwijderen uit de opstartfuncties van de cache.

Een duidelijke Engelse verklaring voor deze verbetering is dat het thema- en plug-inontwikkelaars de mogelijkheid geeft om toegang te krijgen tot bepaalde functies en deze te gebruiken, wat zal resulteren in minder databasequery’s, wat op zijn beurt de prestaties van de site zal versnellen.

Verbeteringen aan berichten en berichttypen

Verbeter de prestaties van websites met een groot aantal aangepaste taxonomieën (zoals tags en categorieën).

Verbeteringen op meerdere locaties

Vermindert databasequery’s in omgevingen met meerdere locaties.

Verbeterde mediaverwerking

Dit is een prestatieverbetering in de manier waarop afbeeldingen worden uitgesteld om te voorkomen dat ze het ophalen en weergeven van de webpagina vertragen, wat resulteert in een prestatieverbetering.

WordPress beschrijft het als volgt:

“De laatste tijd ben ik aan het spelen met een ander speciaal kenmerk van de img-tag, die in feite =”async”-decodering is.

Na het implementeren van asynchrone decodering op afbeeldingen op een pagina, werd het laden van pagina’s nog sneller en worden afbeeldingen asynchroon gedecodeerd door de browser, waardoor inhoud vrijwel onmiddellijk wordt geladen en ook de paginaweergavetijd wordt verkort. Dit is een enorme prestatieverbetering voor elke webpagina met veel afbeeldingen (dus eigenlijk de meeste sites).

Verbeterde PHP-prestaties voor basisblokregistratie

Dit verbetert de manier waarop het “vergrendelingslogboek” wordt afgehandeld. Dit is een verbetering in de manier waarop blokkades worden geïdentificeerd en beheerd.

WordPress beschrijft het:

“… verminder het lezen en verwerken van block.json-bestanden door het bestandssysteem, wat alle WordPress-sites ten goede zou moeten komen en de prestaties zou verbeteren…”

Gezondheidscontrole van nieuwe site

WordPress 6.1 bevat twee nieuwe site-gezondheidscontroles. Hoewel dit op zich geen prestatieverbetering is, helpt het uitgevers om te bepalen of ze de prestaties van hun site kunnen verbeteren door gebruik te maken van een permanente objectcache en/of een volledige paginacache.

Cache van persistente objecten

De persistent-objectcache houdt veelgevraagde webpagina-onderdelen in een cache (in het geheugen), waardoor de weergave van een webpagina wordt versneld en de serverbelasting wordt verminderd.

Cache van volledige pagina

Een volledige paginacache is een cache van de gehele webpagina, waardoor een webpagina zich in wezen meer als een statische HTML-pagina gedraagt. Een volledige paginacache is over het algemeen niet handig op een site die dynamisch is en maatwerk bevat.

API Cron

Dit lijkt op een soort bugfix, maar het is ook een verbetering van wp-cron.php, een taakplanner voor zaken als back-ups, geplande berichten of updates.

De update zal de prestaties versnellen door deze (weer) compatibel te maken met LiteSpeed ​​​​Web Server plus LSAPI. Technische details hier.

Veel meer prestatieverbeteringen

Er zijn nog veel meer prestatieverbeteringen, maar de hierboven genoemde updates zijn het meest opvallend.

Naast prestatieverbeteringen zal WordPress 6.1 ook komen met toegankelijkheidsverbeteringen, de blog-editor, meer flexibiliteit en opties voor thema-ontwikkelaars, externe bibliotheken bijgewerkt naar de nieuwste versies, nieuwe functies, nieuwe filters en boete en een geheel nieuwe oEmbed-provider voor podcasts .

Updates zijn over het algemeen incrementeel, maar WordPress 6.1 wordt een substantiële, verwacht dat het op 1 november 2022 wordt uitgebracht.

Dagvaarding

Prestatieveldgids voor WordPress 6.1

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!