fbpx

WordPress 6.3 zal de SEO-prestaties van LCP verbeteren

WordPress 6.3 zal de SEO-prestaties van LCP verbeteren

Share This Post


WordPress heeft aangekondigd dat 6.3, gepland voor release in augustus 2023, websites zal helpen betere Core Web Vitals SEO-scores te behalen, vooral voor Largest Content Paint (LCP).

Largest Content Paint (LCP) is een statistiek die meet hoe lang het duurt om de grootste afbeelding of het grootste tekstblok weer te geven. Het onderliggende uitgangspunt van deze statistiek is om de perceptie van de gebruiker te onthullen van hoe lang het duurt om een ​​webpagina te laden.

Wat wordt gemeten, is wat de bezoeker van de site ziet in zijn browser, de zogenaamde viewport.

De optimalisaties die door WordPress in versie 6.3 zijn bereikt, bereiken een langdurige inspanning om HTML-attributen precies in specifieke elementen te gebruiken om de beste prestaties van Core Web Vitals te bereiken.

Haal het prioriteits-HTML-kenmerk op

Fetch Priority, in HTML geschreven als fetchpriority, is een HTML-attribuut van webpagina-elementen (bronnen) zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript.

Het doel van fetchpriority is om de browser te vertellen welke webpaginabronnen sneller moeten worden gedownload om de inhoud weer te geven die een sitebezoeker in zijn browser ziet, wat zich in zijn viewport bevindt.

Inhoud die niet in de viewport staat, wat inhoud is die de gebruiker naar beneden moet scrollen om deze te zien, heeft een lagere prioriteit dan inhoud die bovenaan de pagina en het grafische venster van de sitebezoeker staat.

Met Fetch Priority kan een uitgever bepalen welke bronnen een hoge prioriteit hebben en welke een lage prioriteit hebben.

WordPress 6.3 bevat een nieuwe functie die het fetchpriority-attribuut toevoegt aan de afbeelding die het meest waarschijnlijk zal verschijnen in de viewport van de sitebezoeker.

De WordPress-aankondiging merkte op:

“WordPress voegt nu automatisch het fetchpriority-attribuut met de waarde ‘hoog’ toe aan de afbeelding waarvan wordt vastgesteld dat deze het meest waarschijnlijk de ‘LCP-afbeelding’ is, wat betekent dat de afbeelding het grootste inhoudselement in het grafische venster is

Het attribuut vertelt de browser om prioriteit te geven aan deze afbeelding, zelfs voordat de lay-out is berekend, wat de LCP doorgaans met 5-10% verbetert.”

Een van de coole dingen die WordPress doet met ophaalprioriteit, is dat het alleen van toepassing is op afbeeldingen met een minimale groottedrempel.

Dit betekent dat het kenmerk fetchpriority niet van toepassing is op kleine bronnen zoals een navigatieknop.

Een ander kenmerk van WordPress automatische fetchpriority is dat het nooit een bestaand fetchpriority attribuut zal overschrijven.

Verbeterde lazy loading-implementatie

Er wordt gezegd dat het eerste wat een sitebezoeker in zijn browser ziet wanneer hij een website bezoekt, de viewport is.

In het ideale geval hebben webpagina-elementen die nodig zijn om de eerste viewport weer te geven wanneer de bezoeker de site bezoekt, voorrang.

Items onder de eerste viewport mogen niet onmiddellijk worden gedownload.

Lui laden is een manier om de browser te vertellen welke afbeeldingen en iframes niet essentieel zijn voor het laden van het eerste scherm.

Door het kenmerk lazy load te gebruiken, kunnen direct benodigde webpagina-elementen als eerste worden gedownload.

WordPress implementeerde in eerste instantie het lazy loading-attribuut op alle afbeeldingen op een webpagina, ongeacht of het kritiek was of niet.

Hoewel het niet ideaal was om lazy loading toe te passen op voor weergave belangrijke afbeeldingen boven de inhoud van de vouw, toonden tests aan dat het nog steeds verbeterd werd door het kenmerk lazy loading niet toe te passen.

WordPress 6.3 lost dit probleem op door te kunnen detecteren welke afbeeldingen kritiek zijn.

Het kenmerk lazy loading wordt niet toegepast op kritieke afbeeldingen, zodat deze afbeeldingen zo snel mogelijk kunnen worden gedownload.

WordPress merkte op:

“Meer tweaks en fixes geïmplementeerd om de automatische afhandeling van lazy loading te verbeteren met behulp van het loading-attribuut om betrouwbaarder te detecteren wanneer het attribuut voor sommige afbeeldingen moet worden weggelaten.”

Ten slotte kan het nieuwe proces voor het detecteren van de initiële viewport en het toepassen van fetchpriority- en load-attributen worden gebruikt om verdere optimalisaties toe te passen in toekomstige versies van WordPress.

WordPress waargenomen:

“…dit kan in de toekomst worden verbeterd met andere prestatiegerelateerde attributen.”

Wijzigingen kunnen van invloed zijn op plug-ins van derden

De aankondiging van WordPress waarschuwt plug-in-ontwikkelaars die vertrouwen op basislogica voor lui laden dat dit is veranderd.

Er is nu een nieuwe unieke functie die zowel fetchpriority als load-attributen regelt.

Ontwikkelaars die op de oude logica vertrouwden, moeten mogelijk hun plug-ins bijwerken. Dit is belangrijk voor uitgevers om in gedachten te houden, zodat ze weten dat ze prioriteit moeten geven aan het updaten van hun plug-ins, ook na het upgraden naar WordPress 6.3.

WP 6.3 zal gerelateerde aangepaste optimalisatie niet overschrijven

Een doordacht aspect van deze update is dat automatische toepassing van zowel ophaalprioriteit als lui laden aangepaste toepassingen van deze kenmerken niet overschrijft.

De advertentie notities:

“Nu de nieuwe functie consequent overal wordt gebruikt waar afbeeldingen in de WordPress-kern worden weergegeven, is de ondersteuning voor maatwerk ook verbeterd.

De functie zal nooit attributen overschrijven die al zijn opgegeven, dus als u een ophaalprioriteit instelt of een attribuut laadt op een afbeelding voordat u deze functie aanroept, blijft het attribuut zoals het is.

Dit maakt fijnafstemming mogelijk zonder het standaard geautomatiseerde gedrag op te leggen. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je nooit fetchpriority=”high” en loading=”lazy” instelt voor een element.

Als de functie deze twee kenmerk-waardecombinaties samen vindt, wordt er een waarschuwing geactiveerd.”

Beste Core Web Vitals SEO voor WordPress

Naast het bovenstaande heeft WordPress ook verschillende bugs verholpen die van invloed waren op de juiste implementatie van deze attributen om het grotere schilderij van inhoud te optimaliseren.

Als het gaat om beeldoptimalisatie voor SEO, biedt WordPress 6.3 eindelijk een volledig geoptimaliseerde SEO-ervaring waarmee websites hogere LCP-scores kunnen behalen.

Lees de officiële WordPress-aankondiging:

Verbeteringen in beeldprestaties in WordPress 6.3

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Ljupco SmokovskiSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!