fbpx

WordPress is niet per se beter voor SEO

WordPress is niet per se beter voor SEO

Share This Post


In reactie op een thread op Reddit zegt Google-zoekadvocaat John Mueller dat het gebruik van WordPress geen inherent SEO-voordeel heeft in vergelijking met het coderen van een website.

Een thread op het r/SEO-forum stelt een bekende vraag die veel professionals tegenkomen in hun carrière.

Is WordPress beter voor SEO dan het coderen van je eigen website?

Andere variaties op deze vraag zijn: “is WordPress beter voor SEO dan Wix” of “is WordPress beter voor SEO dan [insert CMS here]?”

Hoe je het ook vraagt, het antwoord is altijd hetzelfde.

WordPress Het is niet inherent beter voor SEO dan welke andere optie dan ook. Het is een van de vele manieren om een ​​website te maken die goed scoort in Google.

Mueller op WordPress voor SEO

Als antwoord op de vraag of het gebruik van WordPress beter is voor SEO dan het coderen van je eigen site, zegt Mueller:

“Niet voor SEO, maar je kunt je meer richten op de inhoud als je niet al je tijd zelf aan het bouwen van een nieuw CMS besteedt. (Sommige mensen bouwen liever een CMS, dus YMMV).

Zoals Mueller zegt, is het grootste voordeel dat WordPress biedt gebruiksgemak in vergelijking met het handmatig schrijven van code.

Dit is echter alleen voordelig voor de website-eigenaar. Het maakt voor Google niet uit of een website met WordPress is gebouwd.

Deze vraag komt vaak terug en is de moeite van het bekijken waard vanwege de verkeerde informatie die rond WordPress en SEO circuleert.

Neem bijvoorbeeld de op één na meest gewaardeerde opmerking in de Reddit-thread direct onder die van Mueller.

Eén persoon beweert dat “Google WordPress goed kent”, alsof Googlebot WordPress-sites efficiënter kan crawlen dan andere CMS’en.

Dit is onjuist, hoewel de mythe dat WordPress beter is voor SEO blijft bestaan.

John Mueller van Google: WordPress is niet inherent beter voor SEOScreenshot van reddit.com/r/seo, december 2022.

Lees dit artikel van SEJ-oprichter Loren Baker voor meer informatie over de SEO-mogelijkheden van WordPress in vergelijking met andere contentmanagementsystemen.

Baker somt de 25 beste WordPress SEO-alternatieven op en de voor- en nadelen van elk:

bron: Reddit

Uitgelichte afbeelding Melisa Parlak/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!