fbpx

WordPress verkent AI-integratie

WordPress verkent AI-integratie

Share This Post


WordPress-bijdragers hebben een voortdurende discussie over hoe AI zou kunnen passen in het WordPress-ecosysteem, hetzij in de kern of als een plug-in.

Er zijn op dit moment geen plannen om AI toe te voegen aan de WordPress-kern, deze discussies zijn slechts het startpunt, het licht aandoen om te zien wat er zogezegd is.

Een aantal bijdragers stemde toe om hun mening te delen, en hoewel de discussie nog maar net is begonnen, werden er belangrijke punten naar voren gebracht.

Plug-in of basisintegratie

Een ding waar we het op dit moment over eens waren, was dat AI-integratie beter kan worden bereikt via externe plug-ins in plaats van te worden gecodeerd in de WordPress-kern.

Matt Cromwell deelde zijn bezorgdheid dat de huidige WordPress-plannen vol projecten zitten die afgemaakt moesten worden, en dat het toevoegen van AI aan die lading zou kunnen afleiden en inspanningen wegnemen van bestaande projecten.

Maar hij was het er ook mee eens dat praten over AI op dit moment verstandig is.

Hij schreef:

“Tegen welke prijs zou het project een AI-integratie nastreven?

… Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik de huidige roadmap zou volgen met uitmuntendheid en stabiliteit EN dat ik ook een grote AI-integratie zou toevoegen.

… aangezien alle AI-opties momenteel integratie met een systeem van derden, een soort prijsstelling en authenticatie vereisen, lijkt het mij duidelijk plug-in-territorium.

Het is een leuke oefening om te dromen over hoe een door AI aangedreven WordPress eruit zou zien, maar in dit vroege stadium van AI denk ik dat het beter is om het ecosysteem van de plug-in de innovatie te laten doen, zodat Core zich kan concentreren op de meer fundamentele functies die moeten worden verbeterd. …”

Diagnostische AI-copiloot

Ollie Jones zorgde voor een briljant gebruik van AI in de context van het draaiende houden van een WordPress-site.

Ze stelden voor om AI te integreren als een diagnostische copiloot die een probleem kan identificeren (vermoedelijk zoals een plug-inconflict) en volgende stappen kan bieden.

Ollie schreef:

“HIER IS de AI-functie die ik wil zien: sporen en foutmeldingen naar de AI sturen en dan zeggen ‘Hé AI, wat ging hier fout?’ Stel enkele manieren voor om het probleem op te lossen.’

Als dit ook maar minimaal zou werken op de ‘wat ging er mis’-vraag, zullen de mensen van WordPress er dol op zijn.”

Dat is een goed idee. Hoe goed zou het zijn voor een kunstmatige intelligentie om te detecteren wanneer twee plug-ins in strijd zijn met de mogelijkheid om de site te blokkeren?

Het zou handig zijn als de AI stappen zou kunnen ondernemen om de problematische code te blokkeren, de site draaiende te houden en er een bericht over te sturen.

Als AI’s assistenten zijn, lijkt het helpen met de dagelijkse publicatie- en ontwikkelingstaken een nuttige toepassing van de technologie op een manier die niemands baan zou elimineren.

Lid van het WordPress AI-team

Een andere persoon, robglidden, had een vergelijkbare kijk op AI, alleen deze keer als gebruiker van een samenwerkend team.

De opmerking is een verwijzing naar fase 3 van het vierfasenplan om WordPress te moderniseren met Gutenberg.

WordPress bevindt zich momenteel in de tweede van vier geplande fasen, waarvan de derde gericht is op samenwerking.

Voorbeelden van fase 3-benaderingen:

Realtime samenwerking
Het bouwen van de gebruikersinterface en infrastructuur om meerdere teamleden tegelijkertijd de website aan te laten passen.
Asynchrone samenwerking
De mogelijkheid om concepten, opmerkingen en aantekeningen te delen
Redactionele stromen
Dit omvat redactionele functies zoals stappen, doelen en vereisten in de werkstroom voor het maken en publiceren van inhoud.

Er zijn veel andere aandachtspunten voor fase drie die later in 2023 van start gaat.

roglidden schreef:

“Ik zou willen voorstellen om AI-chatbots te beschouwen als een gebruikerstype (“gewoon een ander”) in de volgende fase 3 van samenwerking/workflow.

Ik wil een AI-chatbot in mijn multi-user samenwerkingsteam op een fase 3 WordPress.

In de samenwerkingsworkflows met meerdere gebruikers die al zijn beschreven in “Fase 3-samenwerking”, lijkt het erop dat in wezen dezelfde infrastructuur zou moeten werken voor zowel menselijke gebruikers als AI-“gebruikers”.

In feite is het niet moeilijk om bij het lezen van dit document te denken aan “gebruikers”, “bijdragers” en “makers” als gebruikers die ook zijn toegewezen en taken uitvoeren binnen een werkstroom…”

AI is al geïntegreerd met WordPress

Een eye-opening bijdrage kwam van James LePage, oprichter van een AI SaaS-bedrijf genaamd CodeWP.

Het is een plug-in die een AI Code Generator-plug-in biedt, speciaal voor de ontwikkeling van WordPress.

Volgens de CodeWP-website kan de plug-in WordPress-specifieke code genereren op PHP-, JavaScript- en WooCommerce-niveau.

Hoewel het belooft de behoefte aan dure ontwikkelaars te verminderen, lijkt het een nuttig product voor ontwikkelaars zelf, om ze productiever te maken.

James LePage schreef:

“Het lijkt mij een solide territorium van connectoren; 1: AI zal altijd berekeningen nodig hebben, d.w.z. diensten van derden, en ik denk dat dat al uit de kern haalt en 2: we hebben niet echt iets speciaals nodig om AI te integreren.

Ik ben de oprichter van een van de weinige AI SaaS-aanbiedingen voor WP en we bouwen een plug-in om onze service te helpen integreren met individuele sites.

We werken ook samen met bestaande plug-ins voor codefragmenten.

Er is niets dat we echt nodig hebben van Core om te helpen met deze plug-in, en we kunnen alle functies toevoegen die we nodig hebben door gebruik te maken van bestaande functies/functies.

James brengt een interessant punt naar voren over de integratie van AI met WordPress, aangezien de integratie er al is.

Er zijn ten minste drie SEO-plug-ins en één plug-in voor inhoudsoptimalisatie die AI integreren:

Alles in één SEO (AIOSEO) Rank Math SEODruk op WordLift WordPress Plugin

RankMath bevat een AI-inhoudsassistent, genaamd Content AI. De Content AI van Rank Math biedt op SEO gerichte suggesties voor het verbeteren van de inhoud, inclusief de te gebruiken koppen.

SEOPress en AIOSEO bieden programmatische generatie van titelelementen en beschrijvende metatags via een integratie met OpenAI

Voor alle drie de AI-integraties is een betaalde upgrade vereist. Dit zijn voorbeelden van hoe AI al wordt geïntegreerd in het WordPress-ecosysteem.

Ten slotte is WordLift een plug-in voor contentoptimalisatie die ook AI integreert.

In sommige opzichten bevat WordPress al AI-integratie, wat de waarde laat zien van het externe plug-in-ecosysteem dat snel kan innoveren.

WordPress houdt AI bij

Het is bemoedigend om WordPress te zien bespreken hoe technologie kan worden gebruikt om WordPress vooruit te helpen en niet achterop te raken.

Hoewel dit slechts een conversatiestarter is, zijn veel van de huidige innovaties, zoals het WordPress Performance Team, ook begonnen als conversaties als deze.

Welke soorten AI-integratie in WordPress zou je graag willen zien?

Heb je gedachten? Deel ze in de officiële WordPress-discussie:

Laten we het er eens over hebben: WordPress Core en kunstmatige intelligentie

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Master1305Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!