fbpx

Wordt ChatGPT “dumper”? Het gebruik daalt als gebruikers klagen

Wordt ChatGPT "dumper"?  Het gebruik daalt als gebruikers klagen

Share This Post


ChatGPT, de virale conversationele AI-chatbot gemaakt door OpenAI, lijkt wat van zijn aanvankelijke glans en aantrekkingskracht te verliezen.

Na enorm populair te zijn geworden na de lancering eind vorig jaar, geven recente gegevens aan dat het gebruik van en de interesse in ChatGPT mogelijk afneemt.

Sommige oude gebruikers hebben op sociale media en ontwikkelaarsforums geklaagd dat de AI reacties van mindere kwaliteit lijkt te produceren dan een paar weken geleden.

Ze beschrijven de bot als “luier”, “dommer” en gevoeliger voor meer fouten of onzinnige reacties. OpenAI ontkent echter dat ze ChatGPT opzettelijk heeft gedowngraded en tweette dat “we elke nieuwe versie slimmer maken”.

Het bedrijf speculeert dat gebruikers die meer defecten tegenkomen, een weerspiegeling zijn van een toegenomen gebruik dat beperkingen aan het licht brengt.

Van accuraat en duur tot snel en fout

Het GPT-4 AI-model van OpenAI verwierf eerder dit jaar bekendheid vanwege zijn opmerkelijke mogelijkheden, ook al was het langzamer en duurder dan andere modellen.

Het kon afbeeldingen en tekst begrijpen, waardoor het op dit moment het meest capabele AI-systeem is.

Er wordt gespeculeerd dat OpenAI in plaats van één enorm GPT-4-model te ontwikkelen, verschillende kleinere GPT-4-modellen maakt die op een specifiek onderwerp zijn gericht.

Deze aanpak, genaamd Mixture of Experts (MOE), zou de rekenkosten van het systeem verlagen en tegelijkertijd mogelijkheden bieden die vergelijkbaar zijn met een enkel gigantisch model.

Door GPT-4 op te splitsen in kleinere gespecialiseerde modellen gericht op specifieke taken, zou OpenAI kunnen profiteren van een groot taalmodel zonder dergelijke kosten.

Antwoord van OpenAI

Nadat mensen klaagden over GPT-4, Peter Welinder, productmanager bij OpenAI, verdedigd het model op Twitter.

Hij zei dat gebruikers misschien denken dat GPT-4 slechter is dan voorheen, omdat ze het meer gebruiken en problemen zien die ze nog niet eerder hadden opgemerkt.

Hij benadrukt dat elke nieuwe versie van het GPT-4-model slimmer is dan de vorige versie.

Ondanks wijdverspreide speculaties over de architectuur van GPT-4, heeft OpenAI geen significante wijzigingen aangekondigd.

Teruglopend gebruikersbestand

Deze waargenomen afname van de mogelijkheden van ChatGPT komt overeen met een meetbare afname van websiteverkeer en downloads.

Uit gegevens van internetanalysebedrijf Compareweb blijkt dat het wereldwijde websitebezoek in juni met bijna 10% is gedaald ten opzichte van mei.

Volgens gegevens van Sensor Tower zijn ook de downloads van de iPhone-app afgenomen sinds de piek begin juni.

De afname van het gebruik suggereert dat het aanvankelijke enthousiasme voor AI-chatbots kan afnemen naarmate hun beperkingen duidelijker worden.

Andere factoren, zoals het einde van het academisch jaar en zorgen over regelgeving, kunnen een rol spelen bij verminderd gebruik.

Mensen maken zich zorgen dat chatbots zoals ChatGPT valse of onjuiste informatie kunnen creëren, terwijl bedrijven bezorgd zijn dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie kan worden gelekt als deze in de chatbot wordt ingevoerd.

Op te sommen

Het afnemende gebruikersbestand van ChatGPT en de verslechterende waargenomen prestaties suggereren dat de virale chatbot moeite heeft om zijn aanvankelijke momentum vast te houden.

Deze trend benadrukt de grootste uitdagingen waarmee chatbot-makers worden geconfronteerd: hoe geavanceerd systemen als ChatGPT ook zijn, het ontbreekt ze aan menselijke context, gezond verstand en redenering.

Toch vertegenwoordigt ChatGPT een aanzienlijke sprong voorwaarts in de verwerking van natuurlijke taal, ook al blijven de mogelijkheden ervan achter bij het ingebeelde potentieel van sommige mensen.

In de toekomst zullen ontwikkelaars de verwachtingen van het management in evenwicht moeten brengen terwijl ze streven naar de volgende evolutie van AI-chatbots.

Uitgelichte afbeelding: Vitor Miranda/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!