fbpx

Wordt TikTok geconfronteerd met een Amerikaans verbod?

Wordt TikTok geconfronteerd met een Amerikaans verbod?

Share This Post


TikTok, de Chinese app voor sociale media, zou in de Verenigde Staten kunnen worden verboden nadat een nieuw wetsvoorstel was ingediend door een tweeledige groep senatoren.

De Restricting the Emergence of Information and Communications Technology Security Threats (RESTRICT) Act heeft tot doel buitenlandse technologierisico’s te beperken door de overheid een proactief middel te geven om opkomende bedreigingen te identificeren en erop te reageren.

De wetgeving zou een formeel proces instellen voor overheidsinstanties om actie te ondernemen tegen diensten die zij als bedreigend beschouwen wanneer zij toegang hebben tot de persoonlijke informatie van meer dan een miljoen Amerikaanse burgers.

Hoewel het wetsvoorstel TikTok niet vermeldt, heeft het betrekking op bedrijven uit vijandige landen, waaronder China, Cuba, Iran, Noord-Korea, Rusland en Venezuela.

Wat is de BEPERKINGswet?

De RESTRICT-wet omvat de volgende maatregelen:

De minister van Handel moet processen creëren om transacties op te sporen en te stoppen waarbij buitenlandse tegenstanders geïnteresseerd zijn in informatie- en communicatietechnologieproducten die de nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen. Prioriteit moet worden gegeven aan het evalueren van technologieproducten die worden gebruikt in kritieke infrastructuur, telecommunicatieproducten en opkomende technologieën met ingrijpende gevolgen voor de nationale veiligheid. De secretaris moet uitgebreide stappen ondernemen om de risico’s van niet-vertrouwde buitenlandse technologieproducten aan te pakken in het licht van activiteiten die door andere overheidsinstanties zijn geïdentificeerd. De minister van Handel moet samenwerken met de directeur van de nationale inlichtingendienst om vrijgegeven informatie te verstrekken om het publiek en het bedrijfsleven voor te lichten over de dreiging dat transacties worden geweigerd of beperkt omdat ze onnodige of onaanvaardbare risico’s vormen.

Waarom is TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid?

Senator Mark Warner (D-VA), de hoofdsponsor van het wetsvoorstel, is van mening dat TikTok een bedreiging vormt voor de Amerikaanse nationale veiligheid vanwege het potentieel om toezicht door de Chinese Communistische Partij mogelijk te maken en de verspreiding van propagandacampagnes in de VS te vergemakkelijken. .

De House Foreign Affairs Committee heeft onlangs een afzonderlijke maatregel voorgesteld, de Adversaries of America’s Technology Act (DATA Act), die president Joe Biden zou opdragen TikTok te bestraffen of te verbieden als de regering vaststelt dat het gebruikersgegevens van de VS heeft gedeeld met mensen die banden hebben met de Chinezen. regering.

Het voorstel van de Senaat van Warner verschilt van het wetsvoorstel van het Huis doordat het een systeem zou opzetten om buitenlandse bedrijven die de Amerikaanse veiligheid bedreigen te beoordelen en te bestraffen in plaats van zich uitsluitend op TikTok te richten.

TikTok ontkent het opslaan van Amerikaanse gebruikersgegevens in China.

Hoewel TikTok heeft beloofd de veiligheidsrisico’s te beperken, zijn de onderhandelingen met het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) al meer dan drie jaar aan de gang.

De RESTRICT-wet zou een flinke klap kunnen toebrengen aan de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten, mogelijk leidend tot een verbod op of verbreking van de relaties met Amerikaanse bedrijven.

Daarom moeten marketeers de ontwikkelingen van RESTRICT Act volgen. Deze wetgeving kan de activiteiten van TikTok beïnvloeden en kan implicaties hebben voor marketingstrategieën die afhankelijk zijn van het platform.

De RESTRICT Act is een stap in de richting van het aanpakken van de voortdurende dreiging van buitenlandse technologie voor de Amerikaanse nationale veiligheid.

Uitgelichte afbeelding: salarko/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!