fbpx

Yelp Details Verwijdering van betaalde beoordelingsgroepen en leadgenerators

Yelp Details Verwijdering van betaalde beoordelingsgroepen en leadgenerators

Share This Post


Yelp heeft zijn 2022 Trust and Safety Report uitgebracht, waarin de acties worden beschreven die het heeft ondernomen tegen leadgenerators, nepreviewgroepen en bedrijven die reviews stimuleren.

Yelp schrapt betaalde beoordelingsgroepen

Het rapport beschrijft de proactieve aanpak om achter online beoordelingsgroepen aan te gaan en ze op te splitsen.

Een van de tactieken die Yelp gebruikt, is het identificeren van de IP-adressen die worden gebruikt voor fout-positieve beoordelingen, evenals het verbinden van gebruikers met groepen die betaalde beoordelingen hosten.

Uit het vertrouwens- en veiligheidsrapport van Yelp bleek dat het online delen van recensies bestrijdt door groepen op sociale media te identificeren en samen te werken met Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn om ze op te splitsen.

In een blogpost uit 2021 over zijn aanbevelingssoftware schreef Yelp dat ze online groepen monitoren en zelfs steekoperaties uitvoeren om valse beoordelingsringen te detecteren.

Yelps heeft zojuist een vertrouwens- en veiligheidsrapport uitgebracht waarin wordt uitgelegd:

“Yelp verbiedt ten strengste het aanbieden van incentives of andere vergoedingen in ruil voor het schrijven, wijzigen of verwijderen van een review.

Om dit op en buiten ons platform tegen te gaan, heeft ons User Operations-team in 2022 het volgende gedaan:

– Meer dan 415 waarschuwingen afgegeven aan bedrijven voor betaald of gestimuleerd beoordelingsgedrag.

– Als onderdeel van ons bredere consumentenwaarschuwingsprogramma hebben we 88 betaalde activiteitenwaarschuwingen op bedrijfspagina’s geplaatst nadat we bewijs hadden ontvangen dat iemand contant geld of andere prikkels aanbood in ruil voor het plaatsen, bijwerken of verwijderen van een beoordeling

We hebben ook 405-waarschuwingen geplaatst voor verdachte beoordelingsactiviteit nadat onze systemen een groot aantal positieve beoordelingen hadden gedetecteerd die afkomstig waren van een enkel IP-adres of van gebruikers die mogelijk waren aangesloten bij een groep die gestimuleerde beoordelingen coördineerde.

Meer dan 1.100 meldingen gedaan aan sites van derden, waaronder Twitter (150 meldingen zijn gedaan door Yelp), Facebook (130 meldingen), Instagram (110 meldingen) en LinkedIn (70 meldingen), om hen te waarschuwen voor inhoud van meer dan 900 verdachte meldingen. groepen, berichten of mensen die we op uw sites hebben gevonden die deelnemen aan online beoordelingsuitwisselingen.

In ongeveer 77% van onze rapporten hebben platforms van derden actie ondernomen op de betreffende inhoud.”

Yelp sluit duizenden frauduleuze accounts

Het Trust and Safety Report meldt dat Yelp meer dan 77.000 gebruikersaccounts heeft gesloten wegens schending van de servicevoorwaarden en vermeende misleidende en beledigende acties.

Ze wezen ook meer dan 32.800 potentiële nieuwe bedrijfspagina’s af omdat ze geassocieerd waren met spamactiviteiten die in strijd waren met het beleid van Yelp.

Een interessante onthulling is hoe ze invloed hadden op leadgeneratiebedrijven wiens bedrijfsmodel is om valse bedrijfsvermeldingen te maken en vervolgens leads te verkopen aan lokale bedrijven.

Yelp schrijft:

“Bijna 2.000 bedrijfspagina’s zijn verwijderd omdat ze in verband werden gebracht met leadgenerators, wat in strijd was met het beleid van Yelp.

“Leadgeneratoren” maken nep-bedrijfspagina’s en nemen vervolgens de gegenereerde leads mee en veilen deze aan andere aannemers.

Dit gedrag verleidt mensen tot het betalen van exorbitante kosten voor diensten, gericht op kwetsbare consumenten die vaak dienstverleners in hun huis toelaten (slotenmakers, verhuizers, schoonmaakdiensten, enz.).”

Verwijdering van inhoud door Yelp’s User Operations Team

Het rapport vermeldt dat 2% van alle Yelp-bijdragen in 2022 is verwijderd door het gebruikersbeheerteam. Dit omvat recensies, foto’s, positieve stemmen voor recensies en andere vormen van bijdragen.

Yelp Details Verwijdering van betaalde beoordelingsgroepen en leadgenerators

Yelp Vertrouwen en Veiligheid

Review-integriteit is belangrijk voor een aanbevelingsecosysteem zoals Yelp. Yelp gebruikt aanbevelingssoftware als eerste verdedigingslinie tegen misleidend gedrag. De software zelf is dynamisch omdat het gebruikers en bedrijven bestuurt tijdens hun interactie met het platform.

Yelp schrijft:

“De aanbevelingssoftware is volledig geautomatiseerd en past dezelfde objectieve regels toe op alle bedrijven. De beoordelingen die voor elk bedrijf worden aanbevolen, kunnen in de loop van de tijd veranderen naarmate de software van Yelp meer te weten komt over de recensenten en het bedrijf.

Het maakt ook gebruik van menselijke moderators in zijn gebruikersbeheerteam om handmatig rapporten bij te houden en te beoordelen die zijn gegenereerd door gebruikers, bedrijven of zijn geautomatiseerde systemen.

Lees het 2022 Vertrouwens- en veiligheidsrapport van Yelp

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/II.studioSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!