fbpx

Yoast SEO 19.10-update: moet weten voordat u gaat updaten

Yoast SEO 19.10-update: moet weten voordat u gaat updaten

Share This Post


De gratis versie van Yoast SEO is geüpdatet naar versie 19.10 en de premium versie naar 19.5, wat een groot aantal belangrijke wijzigingen introduceert.

Dit is wat u moet weten over deze releases als u overweegt om al dan niet te upgraden.

Compatibiliteit met WooCommerce 7.1

Zowel de gratis als de premiumversie profiteren gebruikers van de onlangs uitgebrachte WooCommerce-versie 7.1.

WooCommerce 7.1 is een enorme release en een van de verbeteringen is een wijziging in de database genaamd High Performance Order Storage (HPOS).

Hoogwaardige orderopslag brengt wijzigingen aan in de database, dus het inschakelen van deze nieuwe functie is voorlopig optioneel om ontwikkelaars van plug-ins de tijd te geven om de nieuwe functie in te halen.

Een WooCommerce-uitlegger merkte op:

“Na de eerste productierelease blijft de HPOS-functie ingeschakeld en helpen we ontwikkelaars om hun plug-ins compatibel te maken met HPOS, nauwlettend in de gaten te houden hoeveel extensies worden ondersteund en hoeveel winkels de functie actief testen.”

Beide Yoast 19.10/19.5 Premium ondersteunen de nieuwe WooCommerce HPOS-functie. Dit betekent dat als het inschakelen van HPOS een websitecrash veroorzaakt, het veilig is om Yoast SEO uit te sluiten als de boosdoener.

Gebruikers van de WooCommerce SEO-plug-in voor Yoast zullen ook profiteren van een gestructureerde gegevensupdate waardoor ze in aanmerking komen voor nieuwe zoekverbeteringen van Google.

Yoast 19.10 repareert een fatale fout

De bijgewerkte Yoast SEO-plug-in biedt een patch voor een bug die websitecrashes kan veroorzaken.

De Yoast SEO changelog wijt het probleem aan andere (niet nader genoemde) plug-ins:

“Repareert een bug waarbij een fatale fout in de klassieke editor zou worden gegooid in combinatie met bepaalde plug-ins die misbruik maken van metabox-hooks.”

Een voorbeeld van een metabox is een aangepast veld waarmee gebruikers extra inhoud kunnen toevoegen die niet in de hoofdinhoud wordt gevonden.

Lost twee bugs op met betrekking tot Elementor

De eerste bugfix met betrekking tot Elementor lost een probleem op dat van invloed was op het vermogen van Yoast SEO om metadata op te slaan (onder bepaalde omstandigheden), wat erg belangrijk is.

In de changelog staat:

“Repareer een bug waarbij metadata van berichten met betrekking tot Yoast SEO niet worden opgeslagen als een gebruiker zonder de manage_options-mogelijkheid een bericht opslaat in Elementor.”

De tweede bugfix van Yoast is gerelateerd aan de vorige, omdat deze voortkomt uit hetzelfde “options_manageability”-probleem.

De changelog legt uit:

“Los een bug op waarbij gebruikers met basisverificatie voor toegang tot de hele site werden gevraagd om hun inloggegevens in te voeren bij het opslaan van een bericht in Elementor als ze niet over de mogelijkheid manage_options beschikten.”

Compatibiliteit met WordPress 6.1 en diversen

Versie 19.10 heeft meer dan een dozijn hooks afgeschaft die worden gebruikt om aangepaste inhoud toe te voegen aan Yoast SEO-instellingenpagina’s.

Ten slotte biedt Yoast SEO volledige compatibiliteit met de nieuw uitgebrachte WordPress 6.1 met de codenaam Misha.

Moet je upgraden naar de nieuwste versie van Yoast SEO?

Het is begrijpelijk dat sommige mensen liever wachten voordat ze een plug-in updaten voor het geval er een grote bug is, en dat is geen slechte strategie.

Yoast SEO wordt gebruikt door meer dan vijf miljoen website-uitgevers. De bijgewerkte plug-in is gisteren vrijgegeven en er zijn geen berichten op het Yoast SEO-ondersteuningsforum dat er wijdverbreide problemen zijn met deze update.

In feite zijn er momenteel alleen willekeurige problemen die soms meer te maken hebben met andere plug-ins en thema’s.

Er zijn geen problemen die wijzen op een patroon van problemen met betrekking tot deze update.

Het is een goed idee om te upgraden naar de nieuwste versie van Yoast SEO, vooral voor degenen die WooCommerce of Elementor gebruiken, maar niet beperkt tot die gebruikers.

Yoast SEO 19.10/19.5 Premium is compatibel met de nieuwste versie van WordPress, zodat upgraden op zichzelf een wenselijke optie is en ook een goede gewoonte is om de nieuwste versie van alle plug-ins en thema’s te gebruiken, omdat dit incompatibiliteitsproblemen helpt voorkomen.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Luis MolineroSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!