fbpx

Yoast SEO Key Management Leider uitgeschakeld

Yoast SEO Key Management Leider uitgeschakeld

Share This Post


Voormalig mede-eigenaar van Yoast Marieke van de Rakt volgde haar man Joost de Valk weg van het populaire Yoast WordPress SEO Plugin-bedrijf. De verhuizing luidt een nieuw tijdperk in onder eigendom van Newfold Digital.

Yoast SEO – Marieke van de Rakt

Yoast SEO-plug-in, ongetwijfeld een van de meest populaire en belangrijke plug-ins ter wereld, werd in 2010 opgericht door Joost de Valk en was mede-eigenaar van zijn vrouw, Marieke van de Rakt.

Marieke van de Rakt bekleedde vele functies bij Yoast, waaronder algemeen directeur, algemeen directeur, directeur creatieve marketing en haar meest recente functie bij het bedrijf, chief growth officer.

Hij was bij het bedrijf tijdens een periode van opmerkelijke groei toen het uitgroeide van een startup-add-on tot een miljardenbedrijf met meer dan 140 mensen.

Zijn vertrek volgt op de verkoop van Yoast aan de toonaangevende leverancier van oplossingen voor webaanwezigheid, Newfold Digital, in augustus 2021.

Deze mijlpaal maakt deel uit van een voortdurende overgang van het oorspronkelijke team van Marieke van de Rakt, Joost de Valk en zijn jongere broer, Thijs de Valk, naar een team als onderdeel van Newfold Digital.

Newfold Digital is de thuisbasis van topmerken zoals Bluehost, HostGator, Web.com en Network Solutions.

De bedrijfscultuur van Yoast SEO blijft

Terwijl het bedrijf overgaat naar nieuw leiderschap, blijven veel van de leiders van het bedrijf, waardoor de bedrijfswaarden die door het oorspronkelijke team worden gekoesterd, als onderdeel van het DNA blijven bestaan.

Yoast SEO Head of Marketing Sam Alderson merkte op hoe Yoast hetzelfde bedrijf zal blijven dat mensen over de hele wereld kennen.

De huidige COO van Yoast Chaya Oosterbroek en CTO Derek Herman blijven deel uitmaken van het leiderschap van Yoast.

Sam deed de volgende observaties aan Search Engine Journal over de toekomst van Yoast SEO:

“Chaya en Derek blijven samen het bedrijf leiden als ons uitvoerend team.

We hebben ook een sterk leiderschapsteam dat hen ondersteunt en zich richt op hoe deze volgende fase van Yoast eruit zal zien.

Elk van hen gelooft sterk in WordPress en open source en zal onze missie van “SEO voor iedereen” voortzetten.

In dit team hebben we Taco, die erg betrokken is bij de WordPress-gemeenschap en daar erg geliefd is.

Jono, onze Head of SEO die meer dan 10 jaar ervaring heeft in de SEO-wereld en ook sterk betrokken is bij de kern van WordPress, gaat verder bij Yoast.

Zelf zal ik als Head of Brand ook werken aan het uitdragen van de Yoast-cultuur en onze kernwaarden.

Marieke laat ons op een uitstekende plek achter, en sinds de overname deelt ze haar kennis met het team.

We hebben veel in het verschiet en iedereen is enthousiast om te zien hoe deze nieuwe fase van Yoast eruit ziet.”

De officiële aankondiging van Yoast zei:

“Hoewel we het jammer zullen vinden om Marieke te zien vertrekken, is het een positieve weerspiegeling van de stabiliteit van het bedrijf en het merk dat ze dit veilig en gelukkig kan doen.

Marieke heeft de afgelopen maanden met onze teams gewerkt om ervoor te zorgen dat haar wijsheid en visie succesvol wordt overgedragen. “

Nieuwe fase voor Yoast SEO

Het lijdt geen twijfel dat de cultuur van het bedrijf om open source te bevorderen door zijn bijdragen aan de WordPress-kern en de creatie van ‘s werelds toonaangevende SEO-plug-in, zal worden voortgezet.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Gabriele MaltintiSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!