fbpx

YouTube bevat tv-advertenties van 30 seconden die niet kunnen worden overgeslagen

YouTube bevat tv-advertenties van 30 seconden die niet kunnen worden overgeslagen

Share This Post


YouTube introduceert advertenties van 30 seconden die niet kunnen worden overgeslagen voor aangesloten televisie (CTV), waarbij twee opeenvolgende advertentieruimtes van 15 seconden worden gecombineerd tot één advertentie met een langer formaat.

Inspelen op een verandering in creatie en consumptie

Het formaat van YouTube-inhoud is enorm uitgebreid, van korte films van 15 seconden tot livestreams van 15 uur.

Uit het nieuwste rapport van Nielsen Gauge blijkt dat het aantal kijkers op YouTube aanzienlijk is toegenomen.

YouTube heeft de titel verdiend van de nummer 1 meest bekeken televisiestreamingservice in de Verenigde Staten en bereikt meer dan 150 miljoen mensen op CTV-televisies in de Verenigde Staten.

Als reactie op veranderende patronen van contentconsumptie introduceert YouTube nieuwe manieren om kijkers te bereiken op verschillende schermen, genres en formaten.

Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen Advertenties van 30 seconden

YouTube introduceert advertenties van 30 seconden die niet kunnen worden overgeslagen via YouTube Select op CTV.

Door een enkele, langere advertentie weer te geven, gelooft YouTube dat het beter kan aansluiten bij de doelen van adverteerders en tegelijkertijd een rijkere storytelling mogelijk maakt.

Deze wijziging komt doordat YouTube Select meer dan 70% van de vertoningen op het tv-scherm vastlegt, waardoor het voor adverteerders gemakkelijker wordt om bestaande bronnen te gebruiken voor de meest afgespeelde inhoud.

Daarnaast introduceert YouTube nieuwe pauze-ervaringen op CTV. Met deze functie kunnen adverteerders eigenaar worden van het unieke interactieve moment waarop mensen een video pauzeren, waardoor kijkers naadloos meer te weten kunnen komen over merken.

Gebruikmaken van de AI van Google

Adverteerders kunnen nu de kracht van Google AI benutten om hun marketinginspanningen te stroomlijnen.

De technologie kan aanzienlijke resultaten opleveren, zoals blijkt uit Sony Electronics, dat een toename van 25% in advertentieherkenning zag na het gebruik van Google AI om een ​​voice-over toe te voegen.

De hulp van Google AI levert indrukwekkende opbrengsten op voor YouTube-adverteerders. Hershey zag bijvoorbeeld een toename van 65% in de ROI van YouTube, waardoor het Hershey’s #1 ROI-genererende mediapartner werd.

Dit succes wordt herhaald door Nielsen, TransUnion en Ipsos MMA, die bevestigen dat YouTube gemiddeld een hogere ROI levert dan tv en andere online videoplatforms.

Op te sommen

De intro van 30 seconden van YouTube, die twee advertenties van 15 seconden combineert in één slot, reageert op veranderingen in het consumptiepatroon van kijkers.

Deze beslissing benadrukt de inspanningen van YouTube om zich aan te passen aan het evoluerende digitale landschap en af ​​te stemmen op de doelen van adverteerders.

Deze wijzigingen kunnen echter verschillende implicaties hebben voor belanghebbenden, waaronder makers van inhoud, adverteerders en kijkers.

Hoewel de groei van het platform onmiskenbaar is, is de volledige impact van deze veranderingen op de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers onbekend.

Daarom moeten adverteerders deze wijzigingen volgen en evalueren om de effecten ervan beter te begrijpen.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!