fbpx

YouTube introduceert door AI aangestuurde muziekadvertenties om verbinding te maken met Gen Z

YouTube introduceert door AI aangestuurde muziekadvertenties om verbinding te maken met Gen Z

Share This Post


Aan het begin van het festivalseizoen is YouTube lange tijd het go-to-platform geweest voor muziekliefhebbers, vooral Gen Z, die massaal naar YouTube gaan om zich bezig te houden met een verscheidenheid aan content, van topacts tot outfitinspiratie, vlogs en meer.

Met meer dan 100 miljoen nummers in de YouTube Music-catalogus en gelokaliseerde versies in meer dan 100 landen en 80 talen, blijft het platform zijn gebruikers een diverse muziekervaring bieden.

De muziekconsumptiegewoonten van Gen Z zijn echter uniek.

Volgens onderzoeksbureau TalkShoppe hebben Gen Z-kijkers tussen de 18 en 24 jaar de neiging om hun kijktijd te verdelen over verschillende videoformaten, waarbij ze niet meer dan 22% van hun kijktijd in één formaat besteden.

Dit daagt adverteerders uit die effectief contact willen maken met deze doelgroep.

Oplossingen voor muziekreclame op basis van AI: Gen Z-muziek en populaire muziek in korte films

Als antwoord op deze uitdaging heeft YouTube twee nieuwe oplossingen voor muziekadvertenties aangekondigd waarmee adverteerders Gen Z-doelgroepen kunnen bereiken: Gen Z-muziek al Korte trending muziek piloot

Deze oplossingen brengen merken dichter bij de muziek die het populairst is onder Gen Z, van hedendaagse artiesten als Bad Bunny, Doechii en Rosalía, tot klassieke hits van Cyndi Lauper en opkomend undergroundtalent.

Het Gen Z-muziekpakket maakt gebruik van door AI aangedreven signalen op YouTube om nummers te identificeren die populair zijn bij het publiek van Gen Z.

Het pakket is beschikbaar voor lange en audio-indelingen, waardoor merken hun advertenties kunnen afstemmen op muziek die resoneert met Gen Z-kijkers.

Door de muziek waar Gen Z herhaaldelijk naar luistert te omringen, kunnen adverteerders een betekenisvolle connectie maken met dit publiek.

De pilot Trending Music on Shorts, die in de komende maanden van start gaat, biedt adverteerders nog een kans om Gen Z te bereiken.

Met meer dan 1,5 miljard geregistreerde gebruikers per maand en 50 miljard weergaven per dag is YouTube Shorts een populair platform geworden voor Gen Z-gebruikers om deel te nemen aan de popcultuur, nieuwe hits te ontdekken en in contact te komen met je favoriete artiesten.

De muziektrends en -uitdagingen van Shorts hebben de potentie om viraal te gaan, zoals blijkt uit het recente fenomeen van Gen Z-fans die “Flowers” van Miley Cyrus gebruiken als achtergrondmuziek voor op liefde gerichte Shorts Own, die miljoenen views kregen.

Waarom YouTube het voorkeursplatform is voor Gen Z-muziekfans

Volgens het Pew Research Center gebruiken meer Amerikaanse tieners YouTube dan welk ander sociaal platform dan ook.

Bovendien bleek uit een onderzoek van Ipsos dat 59% van de Gen Z-kijkers korte video-apps gebruikt, zoals YouTube Shorts, om inhoud te ontdekken die ze in langere versies kunnen bekijken.

Het veelzijdige platform van YouTube stelt kijkers in staat om trending nieuwe muziek te ontdekken, naar volledige nummers te luisteren en mee te doen met muziektrends.

Of het nu gaat om korte of langere inhoud, YouTube is uniek gepositioneerd om te voldoen aan de behoeften van Gen Z-luisteraars.

Op te sommen

YouTube’s introductie van door AI aangedreven oplossingen voor muziekadvertenties toont de toewijding van het platform aan het verbeteren van de muziekervaring voor zowel gebruikers, artiesten als adverteerders.

Nieuwe advertentie-oplossingen staan ​​op het punt om waardevolle tools te worden voor merken die verbinding willen maken met de invloedrijke Gen Z-demografie.

Uitgelichte afbeelding: Monkey Business Images/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!