fbpx

YouTube lanceert aangepaste korte filmminiaturen en nieuwe analyses

YouTube lanceert aangepaste korte filmminiaturen en nieuwe analyses

Share This Post


In de laatste updateronde voor videomakers rolt YouTube meer gedetailleerde analytische gegevens uit en maakt personalisatie van korte miniaturen mogelijk.

De nieuwe analytische gegevens geven makers een uitsplitsing van abonnees die zijn verdiend per inhoudstype en informatie over welke inhoud hun publiek in alle formaten bekijkt.

Voor het eerst kunnen kanalen thumbnails voor korte video’s aanpassen, wat kan leiden tot meer klikken en weergaven.

Hier is meer informatie over alle recente updates voor YouTube-videomakers.

Updates voor YouTube Analytics

Abonnees op inhoudstype
YouTube heeft een functie toegevoegd aan Studio Analytics waarmee makers een uitsplitsing kunnen zien van het aantal abonnees dat ze hebben gekregen voor verschillende soorten inhoud.

Voorheen verstrekte YouTube alleen gegevens over weergaven per inhoudstype, niet over abonnees.

Het doel van het toevoegen van deze gegevens is om videomakers te helpen de prestaties van uploads in verschillende indelingen te vergelijken.

Weergaven per inhoudstype (nu op mobiel)
Met YouTube kunnen videomakers nu analysegegevens bekijken per inhoudstype in de Studio Mobile-app.

Dit maakt het handiger voor videomakers om te zien met wat voor soort inhoud hun publiek bezig is in verschillende formaten.

Om toegang te krijgen tot deze gegevens, kunnen makers naar het tabblad Publiek gaan en de video’s filteren die hun publiek bekijkt op inhoudstype.

Het doel van deze update is om videomakers een beter inzicht te geven in het kijkgedrag van hun publiek en hen inspiratie te geven voor nieuwe inhoud of indelingen die ze misschien nog niet eerder hebben geprobeerd.

Een maker die voornamelijk gewone video’s plaatst, kan bijvoorbeeld verbaasd zijn hoeveel weergaven zijn korte films en livestreams genereren.

Miniaturen van YouTube-shorts

YouTube is zich ervan bewust dat korte thumbnails een groot probleem zijn voor videomakers.

Als eerste stap om makers in staat te stellen miniaturen voor hun korte films aan te passen, introduceert YouTube de optie om een ​​frame uit een korte film te selecteren om als miniatuur te gebruiken wanneer je een video uploadt op Android.

Hoewel dit niet zo efficiënt is als het afzonderlijk uploaden van een aangepaste miniatuur, kunnen technisch onderlegde gebruikers hier manieren om vinden.

U kunt bijvoorbeeld een statische miniatuur maken en deze bewerken tot een korte film voordat u deze uploadt.

Zelfs als de afbeelding maar kort in de video wordt weergegeven, kunnen videomakers deze als miniatuur kiezen.

YouTube lanceert aangepaste korte filmminiaturen en nieuwe analysesScreenshot van: YouTube.com/CreatorInsider, januari 2023.

Miniaturen voor YouTube-shorts worden weergegeven in de volgende gebieden:

Op kanaalpagina’s op het tabblad Korte cursussen Aanbevelingen op de startpagina van YouTube Op video’s die worden vermeld op het tabblad Abonnementen YouTube-zoekresultaten

De enige plaats waar u geen miniaturen ziet, is in de korte feed, die video’s automatisch blijft afspelen terwijl gebruikers eroverheen vegen.

U kunt de korte miniatuur op het laatste laadscherm aanpassen door op het nieuwe pictogram te tikken en uw keuze te maken.

YouTube werkt eraan om deze ervaring te verbeteren en naar iOS-apparaten te brengen.

bron: Schepper Insider

Uitgelichte afbeelding: rafapress/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!