fbpx

YouTube pakt auteursrechtkwesties aan en biedt muziekalternatieven

YouTube pakt auteursrechtkwesties aan en biedt muziekalternatieven

Share This Post


In een recente video verduidelijkt YouTube de auteursrechtregelgeving en bespreekt het misvattingen over het gebruik van muziek in lange video’s.

Daarnaast biedt YouTube waardevolle bronnen om u te helpen bij het vinden en gebruiken van auteursrechtelijk beschermde muziek, zodat er inkomsten kunnen worden gegenereerd met uw inhoud en er geen auteursrechtelijke aandacht aan wordt besteed.

Dit is wat je moet weten over het gebruik van auteursrechtelijk beschermde muziek op YouTube.

YouTube en auteursrechtelijk beschermde muziek

Muziekartiesten en labels bezitten het auteursrecht op hun liedjes en hebben het wettelijke recht om te bepalen hoe anderen ze gebruiken.

YouTube verwerkt verwijderingsverzoeken wegens auteursrechtschending in overeenstemming met de auteursrechtwetgeving, dus houd rekening met deze voorschriften bij het uploaden van inhoud.

Wanneer je een video uploadt die auteursrechtelijk beschermde muziek bevat, kan de video een Content ID-claim ontvangen, wat kan leiden tot blokkering van YouTube of het niet meer in aanmerking komen voor het genereren van inkomsten.

Als alternatief kunt u een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht ontvangen en wordt de inhoud verwijderd.

Het is belangrijk op te merken dat YouTube-shorts anders werken, waardoor je zonder beperkingen muziek uit de audiobibliotheek van de shorts kunt gebruiken.

Veelvoorkomende misvattingen over auteursrecht op YouTube

Er zijn verschillende misvattingen over hoe auteursrecht werkt op YouTube, en videomakers moeten het volgende begrijpen:

U moet alle benodigde rechten verkrijgen voordat u inhoud naar YouTube uploadt. Het vermelden van de eigenaar van het auteursrecht of het gebruik van disclaimers geeft geen toestemming om auteursrechtelijk beschermde werken te gebruiken. Zelf iets opnemen garandeert niet dat je de rechten hebt om het te uploaden, vooral als het de muziek van iemand anders bevat. Er is geen minimale tijd om de muziek van iemand anders te gebruiken. Zelfs een paar seconden kunnen resulteren in een claim of intrekking. Het bestaan ​​van vergelijkbare video’s op YouTube betekent niet dat je het recht hebt om dezelfde inhoud te plaatsen.

De rechtbanken nemen de uiteindelijke beslissing en bepalen of de inhoud onderhevig is aan een uitzondering op het auteursrecht, zoals redelijk gebruik of eerlijke handel.

Muziek gebruiken in YouTube-video’s zonder auteursrechtkwesties

YouTube biedt verschillende opties om videomakers te helpen muziek in hun video’s te gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over auteursrechten of minder te verdienen aan het gebruik van de muziek:

YouTube-audiobibliotheek: Iedereen heeft toegang tot de audiobibliotheek van YouTube, waar je gratis muziek en geluidseffecten kunt downloaden. Tracks zijn auteursrechtelijk beschermd en leiden niet tot een Content ID-claim of hebben geen invloed op de status voor het genereren van inkomsten.
Schepper muziek (voor leden van het YouTube-partnerprogramma): Creator Music combineert de YouTube-audiobibliotheek met een conventionele muziekbibliotheek. Je kunt deze tracks gebruiken zonder inkomsten te verliezen als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma.

Beide opties bieden zoek- en filterfunctionaliteit, dus het is gemakkelijk om het perfecte nummer te vinden.

Voor sommige nummers in de YouTube-audiobibliotheek is een naamsvermelding vereist, die eenvoudig kan worden gekopieerd en in de videobeschrijving kan worden geplakt.

YouTube breidt zijn muziekcatalogus voortdurend uit, waardoor je meer opties krijgt om je video’s te verbeteren zonder een Content ID-claim of waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht.

Bekijk voor meer informatie de bronnen van YouTube over audiobibliotheek, het licentiëren van Creator Music-nummers en het begrijpen van auteursrecht en Content ID.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding: ssi77/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!