fbpx

YouTube Short Monetization: hoe het delen van inkomsten werkt

YouTube Short Monetization: hoe het delen van inkomsten werkt

Share This Post


Met het YouTube-partnerprogramma kunnen korte videomakers nu meedoen en geld verdienen met hun inhoud.

Om deel te nemen aan het programma, moet u aan een van de volgende vereisten voldoen:

Je hebt 1000 abonnees en 10 miljoen in aanmerking komende openbare korte filmweergaven in de afgelopen 90 dagen. Je hebt 1.000 abonnees en 4.000 geldige openbare kijkuren voor lange video’s.

Inhoud waarmee inkomsten kunnen worden gegenereerd, moet ook voldoen aan het originaliteitsbeleid van YouTube, wat betekent dat het van jou moet zijn en niet van iemand anders.

Het model voor het delen van advertentie-inkomsten voor korte films verschilt van het model voor het delen van inkomsten voor reguliere video’s. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het werkt, zodat u kunt beslissen of korte inkomsten genereren de moeite waard is.

Inkomsten delen voor YouTube-shorts: hoe het werkt

Het delen van advertentie-inkomsten voor korte films werkt anders dan traditionele video-inhoud.

Ten eerste worden de advertentie-inkomsten die verschijnen tussen korte films in de korte YouTube-feed, samengevoegd.

Een deel van de totale opbrengst wordt vervolgens toegewezen aan een “creator pool” op basis van de weergaven en het muziekgebruik van alle bekeken korte films.

Opbrengsten uit de makerspool worden toegewezen aan in aanmerking komende makers op basis van hun aandeel in het totale aantal weergaven.

Makers die inkomsten genereren, zullen blijven 45% van uw toegewezen korte inkomen.

YouTube zegt dat dit nieuwe model de bijdrage van makers aan de hele korte filmervaring beloont, niet alleen video’s met een advertentie ernaast.

Om de inkomsten en prestaties van je korte films te zien, ga je naar het tabblad Inkomsten in YouTube Studio Analytics, waar je inkomsten en geschatte dagelijkse weergaven per inhoudstype worden weergegeven.

De kaart ‘Hoe u geld verdient’ geeft u een meer gedetailleerd overzicht van uw verdiensten op korte films, video’s en live-inhoud.

Hoe u geld kunt verdienen met YouTube-shorts

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je de korte overeenkomst voor het genereren van inkomsten vinden op het tabblad ‘Verdienen’ in YouTube Studio.

Selecteer “Aan de slag” onder “Short Feed Ads” en ga akkoord met de voorwaarden.

Als je geen deel uitmaakt van het YouTube-partnerprogramma, moet je beginnen met het verzamelen van weergaven om te voldoen aan de vereisten aan het begin van dit artikel.

Korte weergaven kunnen worden verzameld op elk oppervlak waar mensen de korte film kunnen bekijken, inclusief de weergavepagina.

U kunt uw voortgang naar de geschiktheidscriteria volgen op het tabblad “Verdienen”.

Houd er rekening mee dat als je in het verleden met Shorts-fonds bent betaald, je niet automatisch in aanmerking komt voor het genereren van inkomsten met Shorts.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding: Yasu31/ShutterstockSource link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!