fbpx

YouTube updatet het contentbeleid voor eetstoornissen

YouTube updatet het contentbeleid voor eetstoornissen

Share This Post


Als reactie op de complexe relatie tussen psychische problemen en online content, werkt YouTube zijn benadering van video’s met eetstoornissen bij.

Hoewel YouTube al lang inhoud heeft verwijderd die eetstoornissen verheerlijkt of promoot, verbiedt het nu inhoud met copycat-gedrag.

Deze content kan video’s bevatten waarin eetstoornissen worden afgebeeld of beschreven, zoals purgeren na maaltijden of het ernstig beperken van calorieën, en pesten op basis van gewicht.

YouTube merkt op dat het rekening zal houden met de context bij het evalueren van genuanceerde inhoud.

Het doel van het bedrijf is om een ​​veilige ruimte te creëren voor gemeenschap, herstel en bronnen, en tegelijkertijd kijkers te blijven beschermen tegen mogelijke triggers.

Lees hier meer over wijzigingen in het YouTube-beleid.

Leeftijdsbeperkingen en panelen met crisisbronnen

Video’s die gericht zijn op gedrag gerelateerd aan eetstoornissen dat door anderen kan worden nagebootst, zijn verboden.

Video’s gericht op eetstoornis herstel of voldoende educatieve, documentaire, wetenschappelijke of artistieke context (EDSA) bieden, mogen op YouTube blijven staan.

Deze video’s krijgen echter een leeftijdsbeperking of een crisisresourcebord.

Leeftijdsbeperkingen zijn van toepassing op specifieke inhoud, zodat deze niet beschikbaar is voor kijkers onder de 18 jaar.

YouTube’s benadering van leeftijdsbeperkingen voor video’s over eetstoornissen is ontwikkeld in overleg met externe experts.

Samenwerking met instellingen voor geestelijke gezondheidszorg

YouTube werkt samen met experts van organisaties zoals de National Eating Disorder Association (NEDA) om een ​​raamwerk te ontwikkelen voor het beheer van content over eetstoornissen.

Het raamwerk omvat het volgende:

Uitbreiding van de reikwijdte van de YouTube-communityrichtlijnen. Leeftijdsbeperking voor bepaalde video’s. Opkomende crisisbronnen onder video’s over eetstoornissen.

Crisis Resource Panels bieden bronnen en informatie van wereldwijde organisaties voor ondersteuning van de geestelijke gezondheidszorg.

In verschillende landen worden deze panelen bovenaan het scherm weergegeven voor zoekopdrachten met betrekking tot eetstoornissen.

Het bijgewerkte raamwerk voor aan eetstoornissen gerelateerde inhoud zal vanaf vandaag zichtbaar zijn en zal de komende weken toenemen.

Op te sommen

Het geüpdatete beleid en de functies van YouTube voor content die verband houdt met eetstoornissen, laten zien dat YouTube zich inzet voor het bevorderen van bewustzijn over geestelijke gezondheid en het ondersteunen van mensen bij het herstel.

Door samen te werken met experts, leeftijdsbeperkingen in te voeren en panels met crisisbronnen uit te breiden, zet YouTube belangrijke stappen om een ​​veilige en inclusieve online community te waarborgen.

YouTube zal de impact van deze wijzigingen nauwlettend volgen en streeft naar een evenwicht tussen het verstrekken van nuttige bronnen en het beschermen van kwetsbare kijkers.

Uitgelichte afbeelding: rafastockbr/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!