fbpx

YouTube-verhalen die zullen stoppen

YouTube-verhalen die zullen stoppen

Share This Post


In een recente aankondiging bevestigt YouTube de stopzetting van zijn Verhalen-functie, een tool vergelijkbaar met de verdwijnende berichten van Snapchat en Instagram.

De functie, waarmee makers updates konden plaatsen die zeven dagen live zouden blijven, wordt officieel verwijderd op 26 juni 2023.

De opkomst en ondergang van YouTube Stories

Verhalen, gelanceerd in 2018, waren aanvankelijk beschikbaar voor videomakers met meer dan 10.000 abonnees.

De tool is ontworpen om achter de schermen updates, vlogs, sneak peeks van aankomende video’s en snelle updates te delen.

De beslissing om de functie te verwijderen komt na gemengde reacties van gebruikers en makers, waarbij sommigen het “raar” vinden en bepaalde belangrijke functies missen, zoals omhoog vegen en functies voor het koppelen van video’s.

Bovendien zegt YouTube dat de Verhalen-functie een beperkte acceptatie had in vergelijking met andere betrokkenheidstools, zoals community-berichten, die meer reacties en vind-ik-leuks genereren.

Communityberichten en korte YouTube-filmpjes: The New Frontier

Wanneer YouTube Stories beëindigt, verschuift de focus naar communityposts en YouTube-shorts.

YouTube heeft onlangs de toegang tot communityposts uitgebreid tot miljoenen creators en heeft populaire aspecten van Stories toegevoegd, zoals bewerkingstools en de mogelijkheid voor posts om na 24 uur te verlopen.

Volgens het bedrijf genereren communityposts “vele malen meer reacties en vind-ik-leuks” dan verhalen.

Aan de andere kant is YouTube Shorts een sterke concurrent geworden van de korte video-inhoud van TikTok.

Ondanks uitdagingen, waaronder technische problemen en een aanvankelijk gebrek aan inkomsten, is YouTube Shorts nu een gevestigde tool om betrokkenheid te stimuleren en nieuwe abonnees te werven.

Het te gelde maken van korte films en het competitieve landschap

YouTube heeft vooruitgang geboekt bij het verbeteren van het genereren van inkomsten met korte films. Op 1 februari 2023 werd een nieuw proces aangekondigd, waarbij inkomsten uit advertenties die tussen korte filmfragmenten worden weergegeven, worden gedeeld onder in aanmerking komende videomakers.

Dit model voor het delen van inkomsten vervangt het YouTube Shorts-fonds en wordt beschouwd als een mogelijk duurzamere en rechtvaardigere manier om videomakers te compenseren voor hun werk.

Ondanks deze vooruitgang heeft YouTube te maken met hevige concurrentie op het gebied van korte video’s. TikTok, Meta en YouTube zijn de huidige zwaargewichten, waarbij consumenten TikTok kiezen voor korte content.

Marketeers beginnen echter het langetermijn-ROI-potentieel van Instagram Reels en YouTube Shorts te zien, waardoor een veranderend landschap voor de branche ontstaat.

vooruit kijken

Na de opschorting van Stories verzekert YouTube iedereen dat het zich blijft inzetten voor investeringen in nieuwe en innovatieve tools om videomakers te helpen groeien.

Met meer functies voor korte films en communityposts in aantocht, is de visie van YouTube voor de toekomst gericht op de tools die het meeste beloven voor gebruikersbetrokkenheid.

bron: YouTube

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!