fbpx

YouTube werkt het advertentiebeleid bij om meer godslastering in video’s toe te staan

YouTube werkt het advertentiebeleid bij om meer godslastering in video's toe te staan

Share This Post


YouTube brengt onmiddellijk wijzigingen aan in zijn advertentiebeleid, waardoor videomakers inkomsten kunnen genereren met inhoud die een matige hoeveelheid godslastering bevat.

De update, die op 7 maart van kracht wordt, komt nadat videomakers zich zorgen maakten dat het godslasteringsbeleid van YouTube strenger was dan verwacht.

Wijzigingen in de richtlijnen voor advertentievriendelijke content van YouTube

In november 2022 heeft YouTube zijn richtlijnen voor advertentievriendelijke inhoud geüpdatet, waarbij godslastering binnen de eerste zeven seconden van een video is verboden.

Als een video begon met sterk taalgebruik, zoals het f-woord, kwam deze niet in aanmerking voor advertentie-inkomsten.

Als er in de hele video matig grof taalgebruik was gebruikt, had dit slechts beperkte advertentie-inkomsten kunnen genereren.

Het beleid veroorzaakte bezorgdheid onder makers die vonden dat het te streng was en een negatieve invloed had op hun maandelijkse inkomsten.

YouTube reageert op deze zorgen en brengt de volgende wijzigingen aan:

Matig grof taalgebruik is toegestaan: Video’s die licht grof taalgebruik bevatten, zoals alles wat lichter is dan een f-bom, komen nu in aanmerking voor het genereren van volledige inkomsten.
Beperkte advertenties voor sterke beledigingen: Video’s die meer intense obscene taal bevatten, zoals het f-woord in de eerste 7 seconden of herhaaldelijk in de video, krijgen nu een beperkt aantal advertenties te zien.
Geen grof taalgebruik in titels en thumbnails: Het gebruik van obscene woorden in titels en thumbnails leidt tot demonetisatie, wat inhoudt dat video’s geen advertenties kunnen weergeven.

YouTube verduidelijkt dat gematigde of sterk obscene inhoud in achtergrondmuziek, backingtracks of intro/extreme muziek nu volledige advertentie-inkomsten kan genereren.

Specifieke voorbeelden van wat YouTube definieert als gematigde en sterkere beledigingen vind je in het Helpcentrum-artikel.

Video’s waarop de update van november van toepassing is, worden op 10 maart opnieuw beoordeeld.

Er kunnen echter inkomsten worden gegenereerd met video’s als ze andere richtlijnen voor advertentievriendelijke inhoud schenden.

Op te sommen

Wijzigingen in het advertentiebeleid van YouTube bieden meer flexibiliteit voor videomakers die inkomsten willen genereren met hun merkveilige inhoud.

Door het beleid inzake godslastering te versoepelen, geeft YouTube videomakers meer speelruimte en handhaaft het tegelijkertijd de richtlijnen voor advertentievriendelijke inhoud.

Bovendien betekent de videobeoordeling van YouTube dat videomakers nu in aanmerking kunnen komen om advertentie-inkomsten te verdienen op eerder gedemonetiseerde inhoud.

Uitgelichte afbeelding: Nicoleta Ionescu/Shutterstock

bron: YouTubeSource link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!